Egy meccs fél év alatt

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2005.05.02. 22:00
Címkék
"Oberhausen meglehetősen messze van Auetól, lehet, az ellenfél éppen ezért veszi komolyan az összecsapást, így apait-anyait belead majd" - jegyezte meg Bajzát Péter, a Bundesliga másodosztályában érdekelt RW Oberhausen támadója csapata bentmaradási, valamint az utolsó fordulóban, hazai pályán esedékes találkozója esélyeinek taglalása közben.

Noha a 34. kör még odébb van, tekintve, hogy a mezőny a hét végén még csak a 31-et teljesítette, a két magyart (Bajzát Péter mellett Tokody Tibort) foglalkoztató Ruhr-vidékiek értelemszerűen utolsó lehetőségként emlegetik valamennyi hátralévő fellépésüket, mivel pillanatnyilag ligautolsók, s a még bentmaradást jelentő 14. pozícióban álló Karlsruhe öt ponttal többet gyűjtött a piros-fehéreknél.

Bajzát Péter (jobbra) nemcsak küzdeni tud, hanem játssza is a játékot, ám erre a német másodosztályban kevésbé van igény (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Bajzát Péter (jobbra) nemcsak küzdeni tud, hanem játssza is a játékot, ám erre a német másodosztályban kevésbé van igény (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Bajzát Péter (jobbra) nemcsak küzdeni tud, hanem játssza is a játékot, ám erre a német másodosztályban kevésbé van igény (Fotó: Czeglédi Zsolt)
"Legközelebb az Ahlent fogadjuk igazi hatpontos meccsen vagyis alsóházi rangadón, aztán megyünk az Unterhachinghoz - vette sorba az akadályokat a támadó. - A bajorok még kieshetnek, szóval nem lesz könnyű párharc, végül pedig jön az Aue, amelynek félnie már nincs mitől, a hátránya viszont túl nagy, hogy a feljutásra gondoljon. Kérdés, érdekli-e a még a keletieket ez a meccs. Ha eszükbe jut, hogy jövőre is el kellene jönniük ide, az ország másik végébe, a holland határhoz, akkor bizonyosan megnehezítik a dolgunkat, s azon lesznek, hogy ezt a túrát egy év múlva megspórolják maguknak. Pillanatnyilag fogalmam sincs, mi következik, ha a csapat visszacsúszik a harmadik vonalba. Négy évre írtam ugyan alá tavaly nyáron, de a kiesés új helyzetet teremthet, igaz, ezzel egyelőre senki nem foglalkozik. Ami engem illet: remélem, ezen a három öszszecsapáson újra beszállhatok a játékba, s persze azt is, hogy megragadunk a második ligában."

A két óhaj megvalósulása közül mindazonáltal inkább az előbbire mutatkozik némi esély, habár az exdebreceni csatár október vége óta csupán egyetlen alkalommal állhatott az idény tekintélyes hányadában kieső helyen rostokló gárda rendelkezésére: április 10-én az Alemannia Aachen elleni bajnokin (0-0) a csereként beálló Burkina Faso-i Alassane Ouedraogót váltotta a 76. percben.

Szavazás

Ki lesz a Bundesliga bajnoka 2004-2005-ben?

"Addigra utolértem magam, a műtött lábfejemben semmiféle fájdalmat nem éreztem, csakhogy rá néhány nappal újból megsérültem, a változatosság kedvéért most a jobb lábfejemmel akadt gond. A vizsgálat nem derített ki rendellenességet, normál mozgás közben már nincs is panaszom. A hétfői edzésen eldől, ilyen jó-e a helyzet futás közben, a kitámasztásoknál is.

Bízom benne, hogy igen. Hogy egyébként játszanék-e, ha egészséges lennék? Az edzőtől függ,bár szerintem Tokodynak és nekem is helyem lenne az Oberhausen kezdőjében. Mi megkíséreljük az összjátékot, igyekszünk passzokkal eljutni a kapuig, csakhogy a Bundesliga kiscsapatainál szinte törvényszerű, hogy brusztolással és ívelgetéssel próbálják a céljukat elérni."

Mint az Oberhausen helyzete is mutatja, ez ott sem feltétlenül elég, bár Bajzát Péter szerint "… a szerencsésebbeknek mégis".
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik