Aragonés szerint 3-1 a vége

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2005.09.05. 21:23
Címkék
A selejtezők szerdai játéknapjának egyik csúcstalálkozóját Madridban, a Vicente Calderón Stadionban játssza Spanyolország a 7. csoport élén álló Szerbia-Montenegróval. A hazaiaknak kötelező a győzelem, csak ezzel tudják átvenni az első helyet az eddig még gólt sem kapó szomszédunktól (és persze utána még két mérkőzésen meg is kellene tartani).
A szerbek a Litvánia elleni 2-0-s győzelemmel előzték meg a spanyolokat, s készültek fel a szerdai találkozóra. A spanyolok ugyanakkor cseppet sem meggyőző teljesítménnyel csak 2-1-re tudták legyőzni Kanadát, és a sajtó ki is akadt Luis Aragonés legénységének produkciója miatt. Most azon aggódnak a futball szerelmesei, hogy ha hasonló produkciót nyújt a gárda, nem veri meg vendégét.

"Szerdán a világbajnoki szereplés kiharcolása lesz a tét, ez a meccs dönti el, megnyerjük-e a csoportot. Már hónapok óta ez a találkozó jár a fejünkben, szerintem sokkal jobban jártunk, hogy Kanada ellen gyengélkedtünk. Így össze tudjuk kapni magunkat, és sokkal nagyobb erőt fejthetünk ki a szerbek ellen. Hét meccs kapott gól nélkül nem a véletlen műve, de nem aggódunk emiatt. Biztosan lesz négy vagy öt tiszta helyzetünk, már csak némi szerencse kell, hogy kihasználjuk őket" - fogalmazott Iker Casillas, a Real Madrid kapusa.

Xabi Alonso reméli, hogy Madridban a spanyol válogatott mellé áll a közönség
Xabi Alonso reméli, hogy Madridban a spanyol válogatott mellé áll a közönség
Xabi Alonso reméli, hogy Madridban a spanyol válogatott mellé áll a közönség
A hálóőrt nem zavarja, hogy a fővárosi rivális stadionjában lesz a találkozó, szerinte, akárcsak Xabi Alonso szerint, az a legfontosabb, hogy a szurkolók megtöltsék az arénát, és telt ház előtt jó hangulatú meccset játsszon a két válogatott. A Liverpoolban légióskodó Xabi Alonso szerint a spanyol szurkolóknak lenne mit tanulniuk az angoloktól. "Angliában bármilyen meccset játszik a válogatott, tele van a stadion, és kiváló az atmoszféra. Ott teljesen mást jelent a futball az embereknek, de azért remélem, hogy a Calderónban sem panaszkodhatunk. Mi mindenesetre mindent megteszünk azért, hogy ne csalódjanak. Ha nyerünk, minden visszaáll a normál kerékvágásba, és nem fogják többet szidni a válogatottat" - mondta Xabi Alonso.

Luis Aragonés már a meccs forgatókönyvét is megírta. "Már az egy nullás győzelemmel is elégedett lennék, és bár nem szoktam tippelni a mérkőzésekre, úgy érzem, három egyre nyerünk. Nagyon bízom benne, hogy a helyzeteink felét kihasználjuk. Ha ez sikerül, meglesz a három egy" - mondta Aragonés a Marcának.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik