Győzelem után iksz a horvátok ellen

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2009.12.16. 21:57
Címkék
A tegnapi 1–0-s győzelem után Győrben 2–2-es döntetlent játszott a magyar futsalválogatott Horvátországgal.

 

Madarász szerzett vezetést a mieinknek (Fotó: M. Németh Péter - archív)
Madarász szerzett vezetést a mieinknek (Fotó: M. Németh Péter - archív)

A január 19. és 30. között a debreceni Főnix Csarnokban és a budapesti Papp László-sportarénában megrendezésre kerülő futsal Eb-re készülő válogatottunk a keddi gyöngyösi 1–0-s győzelem után szerdán Győrben is megmérkőzött Horvátország együttesével. Ezúttal nem sikerült győznünk, a Kozma Mihály által irányított együttes 1–2-es félidő után 2–2-es döntetlent játszott.

Válogatottunk Reveland Zoltán – Angyalos András, Trencsényi János, Lovas Norbert, Fekete Viktor összeállításban kezdett, csereként pedig Dróth Zoltán, Gyurcsányi Zsolt, Madarász János, Nagy Gábor, Németh Péter, Peczár Csaba és Sivák Péter kapott lehetőséget.

A nyolcszáz néző előtt megrendezett igen jó iramú mérkőzésen együttesünk szerzett vezetést, a 12. percben Madarász János talált a kapuba. Az egészséges agresszivitással játszó vendégek azonban nagy iramot diktáltak, és a 14. percben egyenlítettek, a 18.-ban pedig a vezetést is megszerezték. A második félidő is eseménydús volt, de ebben az időszakban csak egy gól született: a 24. percben Lovas Norbert állította be a 2–2-es végeredményt.

„Lényegesen jobban játszottunk, mint az előző mérkőzésen, több energiát fordítottunk a támadásokra, de nem sikerült győznünk, mert a horvátok remek teljesítményt nyújtottak – nyilatkozta a meccs után az MLSZ honlapjának Kozma Mihály szövetségi edző. – A döntetlen reális eredmény volt, a horvátok elleni két találkozó remekül szolgálta felkészülésünket.

Válogatottunk Eb-főpróbáját Finnország ellen tartja, együttesünk január 12-én Debrecenben, 13-án pedig Nyíregyházán mérkőzik meg az északiakkal.

FUTSAL
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 2–2 (1–2)
Győr, 600 néző. V: Daniel Janosevic (horvát), Kovács G.
MAGYARORSZÁG: Reveland – Angyalos, Trencsényi, Lovas, Fekete. Cs: Petar, Nagy G., Sivák, Madarász, Gyurcsányi, Dróth. Szövetségi edző: Kozma Mihály
HORVÁTORSZÁG: Jukics – Capari, Despotovic, Banic, Palavra. Cs: Grjcic, Dulvac, Petric, Bajrusovic, Penavac. Szövetségi edző. Alen Delpont
Gólszerző: Madarász (1–0) a 12., Palavra (1–1) a 14., Palavra (1–2) a 16., Lovas (2–2) a 24. percben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik