Futsal: a magyar válogatott két góllal legyőzte Finnországot

Vágólapra másolva!
2011.01.10. 21:37
Címkék
A februári Európa-bajnoki selejtezőjére készülő magyar futsal válogatott hétfőn Miskolcon 2000 néző előtt Csopaki István, Gyurcsányi Zsolt és Lódi Tamás góljával 3–1-re legyőzte Finnországot – tudósított a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja, az mlsz.hu.

A magyar csapat kissé visszafogottan kezdte a mérkőzést, de a finn válogatott 5. percben szerzett vezető találata után felpörögtek a hazai játékosok, és sikerült mezőnyfölénybe kerülniük. Az egyenlítésre csupán a 8. percig kellett várni, akkor egy pontos centerezést követően Csopaki István közelről vette be a finn kaput. A folytatásban is többet támadott Frank Tamás szövetségi edző együttese, de a legnagyobb lehetőségek kimaradtak, ezért szünetben még 1–1 volt az állás.

A 21. percben egy labdaszerzés után vezetett kontrából Gyurcsányi Zsolt megszerezte a vezetést a magyaroknak. A 3–1-es végeredményt Lódi Tamás remek egyéni akció végén állította be a 36. percben. A magyar válogatott még nem játszott csúcsformában, de ezúttal elég volt a győzelemhez, hogy a mérkőzés egyes periódusaiban játékosaink magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és lehetőségeik egy részét kihasználták.

„A felkészülés szempontjából hasznos meccset játszottunk, de a teljesítménnyel nem voltam teljesen elégedett, mert tompábban kezdtünk, mint vártam, és nehezen lendültünk játékba – értékelt Frank Tamás a találkozót követően. – A második félidőben az eredmény már úgy alakult, ahogyan azt előzetesen elképzeltük, fontosnak tartom, hogy végül sikerült megnyernünk a találkozót. Szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, felemelő érzés volt ilyen kiváló közönség előtt játszani."

A két együttes kedden, 18 órától Gyöngyösön ismét megmérkőzik egymással.

MEGVERTÜK A FINNEKET
 
   

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
MAGYARORSZÁG–FINNORSZÁG 31 (11)
MAGYARORSZÁG: Tihanyi Németh P., Lódi, Gyurcsányi, Csopaki. Cs: Reveland, Harnisch, Peczár, Nagy T., Lovas, Bita, Sivák, Simon Á.
Gólszerző: Csopaki (8.), Gyurcsányi (21.), Lódi (36.), ill. Salmi (5.) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik