Ligaválogatott: Egervári szerint ez az előszoba az A-válogatotthoz

Vágólapra másolva!
2012.05.04. 21:26
Címkék
Alapvető cél a játékosok felkészítése a nemzetközi szinten való helytállásra és beilleszkedésük megkönnyítése az A-válogatottba – a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján Egervári Sándor szövetségi kapitány így összegzi a ligaválogatottnál a szakmai stábra váró fő feladatokat.

Mint ismert, jövő szerdán Győrben ismét pályára lép az itthoni játékosokból álló ligaválogatott: a Dunaszerdahely elleni találkozón minden itthon játszó labdarúgóra számíthat Egervári Sándor szövetségi kapitány.minden itthon játszó labdarúgóra számíthat Egervári Sándor szövetségi kapitány.

„Az áprilisi első edzőtáborral megkezdtük a magyar bajnokságban kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok felzárkóztatását" – nyilatkozta a kerethirdetést követően Egervári Sándor az mlsz.hu-n.

„Az alapvető cél az, hogy a kiszemelt játékosokat felkészítsük, felépítsük a nemzetközi szinten való helytállásra, megismertessük őket a csapatjátékunkkal, a szakmai elvárásainkkal annak érdekében, hogy ha meghívót kapnak az A-válogatottba, gyorsan beilleszkedjenek, és hasznos tagjaivá váljanak a csapatnak" – tette hozzá a szövetségi kapitány.

„Az első lépés nem ment zökkenőmentesen, hiszen az U21-es válogatott elleni meccsen két klub játékosainak, alapos szakmai indokok alapján, felmentést adtunk a szereplés alól. A jövő heti találkozón már részt vehetnek azok a kiszemeltek is, akik lemaradtak a múlt hónapban rendezett meccsről, ezért bízunk benne, hogy az ETO-stadionban soron következő nemzetközi mérkőzésen pontosabb képet kapunk az itthon játszók pillanatnyi állapotáról."

Az ellenfél kiválasztásáról a következőket mondta Egervári: „Előzetes terveinkben egy másik ország ligaválogatottja elleni mérkőzés szerepelt, és bár erre ezúttal nem volt lehetőség, a dunaszerdahelyiek együttműködésének köszönhetően így is nemzetközi mérkőzést tudunk játszani, egy más futballkultúrát és játékstílust képviselő csapat ellen."

A DAC négy fordulóval a befejezés előtt kilencpontos lemaradással az utolsó helyen áll a szlovák bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik