Magyar-román: Piturca csapata edzett, Mutu valószínűleg kezd

Vágólapra másolva!
2013.03.21. 12:14
null
Mircea Sandu, a Román Labdarúgó-szövetség elnöke (Fotó: Szabó Miklós)
A román labdarúgó-válogatott tegnap este érkezett meg Magyarországra, ma délelőtt pedig Victor Piturca szövetségi kapitány már edzést vezényelt csapatának a Puskás Ferenc Stadionban.

Az esős időben tartott tréning első tizenöt perce nyilvános volt a sajtó számára. A gyakorlást Mircea Sandu, a Román Labdarúgó-szövetség elnöke, korábbi válogatott labdarúgó a lelátóról nézte végig, és ugyanolyan szerelést viselt (nemzeti színű melegítő), mint a szakmai stáb tagjai.

Az edzés első tizenöt percre alapján nehéz lett volna megtippelni a románok várható kezdőcsapatát, de a Romániából érkező újságírók segítségével megpróbáljuk felvázolni a vendégek legvalószínűbb összeállítását.

A Nemzeti Sport pénteki számához 16 oldalas melléklet 
jár a magyar–román világbajnoki selejtező felvezetéseként
A Nemzeti Sport pénteki számához 16 oldalas melléklet jár a magyar–román világbajnoki selejtező felvezetéseként

Boros Miklós, kolozsvári újságíró szerint Piturca a Tatarusanu – Tamas, Chiriches, Goian, Rat (Radu) – Pintilii (C. Lazar), Bourceanu – Torje, Grozav, Mutu (Tanase) – Stancu (Rusescu) összeállításban küldi pályára csapatát holnap este.

Cristian Voinea, a ProSport Budapestre érkezett újságírója szerint Adrian Mutu biztosan ott lesz a kezdőben. A szakíró elmondta, erről Ciprian Marica számolt be a román lapnak, akinek maga Mutu mondta el, hogy kezdő lesz. A ProSport újságírója egyébként nagyjából egyetértett Boros Miklós várható kezdőcsapatával, de úgy véli, Stancu kezd a bal szélen, Mutu pedig középcsatár lesz.

Mint beszámoltunk róla, a román sajtó szerint elképzelhető, hogy Mutu lesz a csapatkapitány, de úgy tudjuk, ez csak akkor valósul meg, ha Razvan Rat mégsem kezd ellenünk.

Az edzés tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy Stefan Radu kerül be Rat helyére a kezdőbe, így pedig valóban Mutura kerülhet a kapitányi szalag, és úgy tűnik, az Ajaccio csatára lesz az előretolt ék a román válogatottban, míg a legutóbbi, ausztrálok elleni találkozón gólt szerző, a török Ordursporban légióskodó csatár, Bogdan Stancu a bal szélen kap helyet.

A román válogatott edzéséről készült videofelvételt ide kattintva tekintheti meg!

Jó hangulatban telt a román válogatott budapesti edzése (Fotó: Szabó Miklós)
Jó hangulatban telt a román válogatott budapesti edzése (Fotó: Szabó Miklós)

A ROMÁN VÁLOGATOTT 24 FŐS KERETE
Kapusok: Costel Pantilimon (Manchester City), Ciprian Tatarusanu (Steaua Bucuresti), Silviu Lung (AFC Astra)
Védők: Vlad Chiriches (Steaua Bucuresti), Florin Gardos (Steaua Bucuresti), Dragos Grigore (Dinamo Bucuresti), Dorin Goian (Spezia), Srgian Luchin (Dinamo Bucuresti), Stefan Radu (Lazio), Razvan Rat (Sahtar Doneck), Gabriel Tamas (West Bromwich Albion)
Középpályások: Alexandru Bourceanu (Steaua Bucuresti), Alexandru Chipciu (Steaua Bucuresti), Costin Lazar (PAOK), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Mihai Pintilii (Steaua Bucuresti), Adrian Popa (Steaua Bucuresti), Cristian Tanase (Steaua Bucuresti), Gabriel Torje (Granada)
Csatárok: Gheorghe Grozav (Petrolul Ploiesti), Claudiu Keserü (Angers), Adrian Mutu (AC Ajaccio), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti), Bogdan Stancu (Orduspor)

A D-CSOPORT PÉNTEKI PROGRAMJA

ANDORRA–TÖRÖKORSZÁG
19.15, Andorra La Vella,
Comunal de Aixoval Stadion. V: Nerijus Dunauskas (lett)

HOLLANDIA–ÉSZTORSZÁG
20.30, Amszterdam,
Amsterdam Arena. V: Vitalij Meskov (orosz)

MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA
20.30, Budapest,
Puskás Ferenc Stadion. V: Wolfgang Stark (német)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik