Válogatott: Egyszerű gólokat kaptunk - Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.05. 20:24
A magyar labdarúgó-válogatott egygólos (2–1) vereséget szenvedett Győrben felkészülési mérkőzésen Finnországtól. Válogatottunk rutinos csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs önkritikusan értékelt.

„Az utolsó tizenöt percben tudtuk őket maximálisan nyomás alá helyezni, igazából akkor voltak meg a lehetőségeink, akkor bátran kinyíltunk, picit élvezetesebb volt a mérkőzés, de sajnos egyszerű gólokat kaptunk, amit nem lenne szabad, nagyon könnyen adtuk oda az ellenfélnek – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs a találkozót közvetítő Sport Tv-nek. – Új edzőnk van, új mentalitás, új taktikát követel meg tőlünk. Eredményességre szeretnénk játszani, ezért is volt, hogy picit vissza kellett állnunk, és várni arra, hogy legyenek lehetőségeink. Sok gyakorlásra van még szükség, mert az látszott, hogy nem elég gördülékeny a játékunk. Több taktikai hadrendben játszottunk, amiben végül több időt töltöttünk és eredményesek voltunk, az a négy egy négy egyes felállás volt. A végén aztán már próbáltuk minél többen előremenni, mindent egy lapra tettünk fel. Két nap ennyi játékrendszerre nem biztos, hogy elég.”

„A mai meccs sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztük – mondta a Dzsudzsák mögött balhátvédet játszó Leandro, aki hosszú idő után kapott újra meghívót a válogatottba. –Nem tudtuk megvalósítani a kapitány kérését, hogy tartsuk meg a labdát, próbáljunk játszani. Ők irányították a meccset, kevesebbet volt nálunk a labda, és szerintem ez volt az oka, hogy nem nyertünk. Tény, hogy buta gólokat kaptunk. Ami engem illet, nagyon örültem, hogy visszatérhettem a válogatottba, nagyon vártam, hogy újra meghívjanak, és mindig próbálok keményen dolgozni azért, hogy itt is maradjak. Nem volt rossz meccs, de nekem is sok mindenben kell javulnom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik