Női válogatott: tudjuk, mi kell a törökök legyőzéséhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.17. 08:11
A magyar női labdarúgó-válogatott szerdán a törököket fogadja Európa-bajnoki selejtezőn a Ferencváros stadionjában. A mieink szövetségi kapitánya, Markó Edina úgy véli, fegyelmezett és türelmes játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot, valamint reményét fejezte ki, hogy minél több szurkoló kilátogat a meccsre.

„Nem folytathatunk struccpolitikát a németek elleni mérkőzéssel kapcsolatban, vállalnunk kell és vállaljuk is a vereséget, s igyekszünk tanulni belőle – utalt az Eb-címvédőtől elszenvedett 12–0-s fiaskóra Markó Edina az mlsz.hu-nak adott nyilatkozatában. – A jövő heti összetartás elején végignézzük a játékosokkal a találkozót, csapatszinten és egyénileg is kielemezzük a hibákat, és a statisztikai elemzést felhasználva végigbeszéljük, hogy miben kell javulnunk a jövőben. Erőt kell meríteni a németországi találkozóból, be kell bizonyítanunk, hogy nem az volt az igazi arcunk, tudunk sokkal jobban is játszani, mint Halléban.”„Nem folytathatunk struccpolitikát a németek elleni mérkőzéssel kapcsolatban, vállalnunk kell és vállaljuk is a vereséget, s igyekszünk tanulni belőle – utalt az Eb-címvédőtől elszenvedett 12–0-s fiaskóra Markó Edina az mlsz.hu-nak adott nyilatkozatában. – A jövő heti összetartás elején végignézzük a játékosokkal a találkozót, csapatszinten és egyénileg is kielemezzük a hibákat, és a statisztikai elemzést felhasználva végigbeszéljük, hogy miben kell javulnunk a jövőben. Erőt kell meríteni a németországi találkozóból, be kell bizonyítanunk, hogy nem az volt az igazi arcunk, tudunk sokkal jobban is játszani, mint Halléban.”

A kerettagok többsége vasárnap még bajnoki mérkőzést játszik, így a szakmai stábnak csak két napja lesz a játékosok felkészítésére. A magyar válogatott a 40. helyen áll a világranglistán, míg a törökök a 62. pozíciót foglalják el, ez alapján a mieink jó esélyekkel várhatják a szerdai erőpróbát. A törökök is vereséggel kezdték a sorozatot, hazai pályán 4–1-re maradtak alul a horvátokkal szemben.

„Szűkös lesz a felkészülési idő, de nagy segítség lenne, ha végre a legjobb összeállításban tudnánk pályára lépni. Bízom benne, a hétvégi bajnoki mérkőzések után is elmondhatjuk majd, hogy nincs hiányzónk, és a legerősebb csapatunkkal állhatunk ki szerdán. Masszív, agresszív, gyors futballistákból álló együttes vár ránk, ennek megfelelően készülünk a találkozóra. Fegyelmezett, türelmes játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy megvalósítsuk a terveinket” – tette hozzá Markó Edina, aki a drukkerekhez is szólt.

„Örülök, hogy nagyszerű környezetben, a Ferencváros stadionjában játszhatunk, ez mindenképpen plusz motivációt jelent a lányoknak. Remélhetőleg nagyszámú közönség gyűlik össze, mert a szurkolók buzdítása óriási erőt adhat a csapatnak” – zárta mondandóját a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A törökök elleni összecsapás szerdán 16 órakor kezdődik – a mérkőzést az M4 élőben közvetíti –, majd a mieink négy nappal később Horvátországban lépnek pályára. A hazai meccsre 500 forintba kerülnek a jegyek.

AZ MLSZ TV KEDVCSINÁLÓJA

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT 22 FŐS KERETE
Kapusok:
Szőcs Réka (Fiorentina – Olaszország), Samu Anna (Ferencváros)
Védők: Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Tálosi Szabina (SC Südburgenland – Ausztria), Szabó Viktória (1. FC Lübars – Németország), Tóth Gabriella (Werder Bremen – Németország), Rácz Zsófia (1. FC Lübars – Németország), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Tóth Alexandra (SC Südburgenland – Ausztria), Pinczi Anita (MTK)
Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Nagy Lilla (MTK), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Szuh Erika (FC Neunkirch – Svájc), Csiszár Henrietta (1. FC Lübars – Németország), Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg – Németország)
Támadók: Zeller Dóra (Hoffenheim – Németország), Sipos Lilla (St. Pölten-Spratzern – Ausztria), Vágó Fanni (St. Pölten-Spratzern – Ausztria), Kaján Zsanett (MTK), Zágor Bernadett (Ferencváros), Kocsán Petra (Kóka)
Biztonsági tartalék: Németh Júlia (Ferencváros)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 2 2 13–0 6
2. Horvátország 2 1 1 4–2 3
3. Oroszország 0–0 0
4. Törökország 1 1 1–4 0
5. MAGYARORSZÁG 1 1 0–12 0

A selejtezőcsoport októberi programja
2015. október 21., 16.00: MAGYARORSZÁG
–Törökország (Tv: M4)
2015. október 22., 16.00: Németország–Oroszország
2015. október 25., 14.15: Németország–Törökország
2015. október 25., 16.00: Horvátország–MAGYARORSZÁG

A Hollandiában rendezendő Európa-bajnokságra – a házigazda mellett – a nyolc csoportgyőztes és a hat legjobb csoportmásodik jut ki, míg a további két második helyezett pótselejtezőt vív egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik