Női válogatott: más szint – Horvátország helyett Ciprus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.20. 08:13
A magyar női labdarúgó-válogatott 2016 márciusában az előzetes hírekkel ellentétben nem Horvátországban, hanem Cipruson vesz részt nemzetközi felkészülési tornán – írja a noifutball.com.

A magyar nemzeti csapat az idén a hetedik helyen végzett a horvátországi Isztria-kupán, jövő tavasszal pedig a helyi szervezők meghívásának köszönhetően Cipruson készülhet az előtte álló feladatokra.A magyar nemzeti csapat az idén a hetedik helyen végzett a horvátországi Isztria-kupán, jövő tavasszal pedig a helyi szervezők meghívásának köszönhetően Cipruson készülhet az előtte álló feladatokra.

A női válogatottak számára az év elején három rangos nemzetközi tornát rendeznek – a legismertebb a portugáliai Algarve-kupa –, a szigetországi viadal a második legerősebbnek számít ezek közül, tehát a magyar együttes márciusban erősebb ellenfelekkel találkozhat, mintha Horvátországba utazna – számolt be róla a noifutball.com.

A Ciprus-kupán a világranglistán két helyet visszacsúszó, jelenleg 42. magyar csapat mellett Olaszország (13.), Ausztria (27.), Lengyelország (31.), Írország (32.), Csehország (33.), Wales (36.) és Dél-Afrika (56.) nemzeti együttese vesz részt. A március 2–9. között rendezendő tornán a mieink négy mérkőzést játszanak.

A magyar szövetség a horvátországi szervezőket sem akarta cserbenhagyni, így az Isztria-kupára az Európa-bajnoki elitkörre készülő U19-es nemzeti együttesünk utazik el, kiegészülve néhány, az A-válogatott keretéhez tartozó, a korosztályos csapatokból már kiöregedő játékossal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik