Válogatott: Szalai és ütköző nélkül, Nikoliccsal és Némethtel kezdünk – önök szerint

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.14. 15:45
null
Olvasóink Szalai Ádám nélkül küldenék pályára a magyar válogatottat Ausztria ellen (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar labdarúgó-válogatott Ausztria elleni mérkőzése előtt arra buzdítottuk olvasóinkat, szavazzák meg, milyen összeállításban lépjen pályára nemzeti tizenegyünk. Megnéztük, hogy döntöttek Önök, valamint mi is tippeltünk az alapján, hogy gondolkodhat Bernd Storck szövetségi kapitány az összeállítást illetően.

 

REKORDER A KAPUBAN

Kapusposzton nincs sok kérdés, szinte biztosan Király Gábor nevével kezdődik a mieink összeállítása. A rutinos labdarúgó ezzel a legidősebb játékos lesz, aki pályára lép Európa-bajnoki mérkőzésen, megdöntve ezzel a német Lothar Matthäus korábbi rekordját. Helyettese Gulácsi Péter vagy Dibusz Dénes lehet.

KÁDÁR RENDBEN (?)

A védelemben két játékos helye betonbiztosnak tűnik, így látják olvasóink is. A jobbhátvéd pozíciójára Fiola Attila az első számú választás, őt a Németország ellen debütáló Bese Barnabás pótolhatja szükség esetén.

Középen Guzmics Richárd helye egyértelműnek látszik, a Wisla Kraków védője magabiztosan futballozott a korábbi meccseken. A másik belső védő poszt kapcsán már megosztottabbak voltak a szavazók, de Lang Ádám megelőzte a másik videotonos választást, Juhász Rolandot. Középhátvédként még Pintér Ádám jöhet szóba, ám ő valószínűleg a középpályán kap szerepet.

Balhátvédként Kádár Tamás helye megingathatatlan, azonban a Lech Poznan játékosának edzésen aláfordult a bokája. Valószínűleg tudja vállalni a játékot, de ha mégsem, akkor Korhut Mihály, a Debrecen bekkje pótolja.

ÜTKÖZŐ NÉLKÜL (?)

A Horvátország elleni felkészülési mérkőzés első félidejében álltunk fel legutóbb klasszikus ütköző középpályás nélkül, a második játékrészben már a pályán volt Elek Ákos, Elefántcsontpart és Németország ellen pedig Pintér Ádám.

Olvasóink azonban nem szavazták be egyiküket sem, a két szűrő pozíciójára az összességében egyik legtöbb szavazatot kapó Nagy Ádámot, valamint Gera Zoltánt jelölték.

A 4–2–3–1-es felállásban a két szűrő előtt középen Kleinheisler László várható a kezdőbe, őt Gera, esetleg Stieber Zoltán helyettesítheti ebben a pozícióban, valamint az is előfordulhat, hogy az „oslói hős” valamelyik szélen kap szerepet.

SZALAI NÉLKÜL (?)

Ha már a szélek: nagyon kevesen voltak, akik a kezdőjüket a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs nélkül képzelték el. A másik szél azonban nagy kérdés, mivel Lovrencsics Gergő megsérült. Szavazóink Németh Krisztiánt várják az együttesbe, míg ha nem ő kerül be, akkor Nikolics Nemanja vagy Stieber Zoltán lehet még alternatíva, esetleg a korábban említett Kleinheisler.

A három felkészülési meccsen egyaránt kezdő Szalai Ádám a legkevesebb voksot kapta a centerjelöltek közül, másik három labdarúgónk azonban nagy versenyfutásban volt. A 8393 szavazó közül 2453 Nikolics Nemanjának adna bizalmat, 2426 Böde Dánielnek, 2315 pedig Priskin Tamásnak.

OLVASÓINK KEZDŐJE: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy Á., Gera – Németh K., Kleinheisler, Dzsudzsák – Nikolics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik