Válogatott: Most jobban fogunk futballozni, mint Feröeren – Guzmics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.06. 10:11
Guzmics Richárd, a lengyel élvonalbeli Wisla Kraków magyar labdarúgója elmondta, nehéz időszak volt számára az Európa-bajnokság utáni pár hónap, mert bár közel állt a klubváltáshoz, nem sikerült eligazolnia.

„A nyáron a klubváltás lehetősége elterelte a figyelmemet a játékról. Gyakran hívtak fel azzal, hogy néhány napon belül létrejön az üzlet, kezdjek el pakolni, mert hamarosan költözök. Nem volt könnyű helyzet ez számomra, túl sok gondolat kavargott a fejemben. Mostanra csak az maradt, hogy keményen eddzek és a csapatomra koncentráljak. A pályán látszik, hogy jobb formában vagyok, mint a szezon elején. Már nem is akarok beszélni átigazolásról. Szeretnék az elvárásoknak megfelelően teljesíteni, meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta Guzmics Richárd a dziennikpolski24.pl-nek.

A 19-szeres válogatott középhátvédet a nemzeti csapat soron következő összecsapásairól is megkérdezték.

„Feröeren nem játszottunk jól – emlékezett vissza Guzmics a gól nélküli döntetlenre. – A legtöbb játékosunk nem volt formában, ám azóta sok minden változott. Biztosra veszem, most jobban fogunk futballozni, még akkor is, ha erősebb ellenféllel találkozunk. Svájc piszkosul nehéz vetélytárs, nem véletlenül győzte le kettő nullára az Európa-bajnok Portugáliát. Hazai pályán bizonyítani akarunk, ahogy tettük azt az Eb-n is. Elméletileg Lettország ellen könnyebb feladatunk lesz, mint a svájciak ellen, de a feröeri iksz után jobb, ha nem beszélünk lekezelően egyik ellenfelünkről sem. Minden csoportrivális ellen a legjobbunkat kell nyújtanunk. Remélem, mindkét mérkőzésen szerzünk pontot, pontokat.” Guzmics Richárd a dziennikpolski24.pl-nek.

A 19-szeres válogatott középhátvédet a nemzeti csapat soron következő összecsapásairól is megkérdezték.

„Feröeren nem játszottunk jól – emlékezett vissza Guzmics a gól nélküli döntetlenre. – A legtöbb játékosunk nem volt formában, ám azóta sok minden változott. Biztosra veszem, most jobban fogunk futballozni, még akkor is, ha erősebb ellenféllel találkozunk. Svájc piszkosul nehéz vetélytárs, nem véletlenül győzte le kettő nullára az Európa-bajnok Portugáliát. Hazai pályán bizonyítani akarunk, ahogy tettük azt az Eb-n is. Elméletileg Lettország ellen könnyebb feladatunk lesz, mint a svájciak ellen, de a feröeri iksz után jobb, ha nem beszélünk lekezelően egyik ellenfelünkről sem. Minden csoportrivális ellen a legjobbunkat kell nyújtanunk. Remélem, mindkét mérkőzésen szerzünk pontot, pontokat.”

2018-AS LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ

2016. október 7., péntek
20.45: Magyarország–Svájc (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)
20.45: Lettország–Feröer
20.45: Portugália–Andorra
3. FORDULÓ
2016. október 10., hétfő
20.45: Lettország–Magyarország (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)
20.45: Andorra–Svájc
20.45: Feröer–Portugália

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 1 1 2–0 +2 3
2. Lettország 1 1 1–0 +1 3
3. MAGYARORSZÁG 1 1 0–0 0 1
Feröer 1 1 0–0 0 1
5. Andorra 1 1 0–1 –1 0
6. Portugália 1 1 0–2 –2 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik