Válogatott: „Nem tudtunk életre szóló élményt szerezni” – Dibusz a Montenegróba utazó beteg gyerekekről

Vágólapra másolva!
2023.06.18. 10:19
null
Dibusz Dénes szerint a montenegrói iksz nem jelenti a világ végét (Fotó: Szabó Miklós)
Mint beszámoltunk róla, a magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Montenegróban a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének 3. fordulójában. A találkozó után Dibusz Dénes nyilatkozott az újságíróknak.

Dibusz Dénes kijelentette: győzelmi szándékkal léptek pályára Montenegróban.

„Győzelmi szándékkal és győzelmi reményekkel jöttünk ide. Viszont azt gondolom, az elmúlt években többször is megégettük magunkat, és nem éreztük azt, hogy vannak olyan mérkőzések, amelyeken nem kell feltétlen hajszolni a három pontot, mert többet ér az, ha nem kapunk ki. Úgyhogy a minimális elvárás magunkkal szemben az volt, hogy hozzuk le kapott gól nélkül, ha nem találjuk az ellenszert a játékukra, ha nem tudunk olyan teljesítményt nyújtani, amilyet a bolgárok ellen tudtunk, akkor ne essünk kétségbe, ne pánikoljunk, ne erőltessük túl a dolgot, mert egy hiba végzetes lehet. Úgyhogy természetesen ez benne volt, és nyilván a múlt hibáiból szeretnénk is tanulni. Hosszú ez a selejtezősorozat, ha Montenegróban játszunk egy döntetlent, az még nem a világ végét jelenti, otthon meg lehet őket verni.”

Videónkban beszél a következő, litvánok elleni találkozóról, illetve arról is, hogy beteg gyerekek utaztak Montenegróba azért, hogy a magyar válogatottnak szurkoljanak.

ÁDÁM MARTIN: PRÓBÁLKOZTUNK, LÁTTÁK, AZÉRT VOLTAK HELYZETEINK

LANG: A TELJESÍTMÉNYÜNK ALAPJÁN LEHET A DÖNTETLENNEK ÖRÜLNI

NAGY ÁDÁM: AZÉRT KELL BOLDOGNAK LENNEM, HOGY NEM FEJELTEM ÖNGÓLT

A mérkőzésről ide kattintva olvashat bővebben.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, G-CSOPORT
MONTENEGRÓ–MAGYARORSZÁG 0–0
Podgorica,
Városi Stadion, 8000 néző. Vezette: Gil Manzano (spanyol)
MONTENEGRÓ:
M. Mijatovics – Vujacsics, Szavics, Tomasevics – Vesovics (M. Vukcsevics, 72.), Scsekics (Raicskovics, 61.), V. Szavicsevics (Sz. Loncsar, 82.), Jankovics, A. Vukcsevics – Krsztovics (Oszmajics, 72.), Jovetics (Haksabanovics, 82.). Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 88.), Nagy Á., Styles (Kalmár Zs., 72.), Kerkez – Szoboszlai, Ádám M. (Varga Barnabás, 59.), Sallai R. (Csoboth K., 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 2 2 4–0 +4 6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–0 +3 4
3. Montenegró 3 1 1 1 1–2 –1 4
4. Bulgária 3 1 2 1–5 –4 1
5. Litvánia2 111–3–21
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik