Marco Rossi: Új arcok is lesznek a szeptemberi NL-keretben

TÓTHPÁL ZOLTÁNTÓTHPÁL ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.08.21. 21:28
Marco Rossi először hirdetett keretet a nyári Európa-bajnokság óta (Fotó: Koncz Márton)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az M4 Sport stúdiójában értékelte a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot, és a közelgő Nemzetek Ligája-viadalról is beszélt. Megerősítette továbbá, hogy a közeljövőben újoncok is bemutatkozhatnak a nemzeti csapatban, amelytől agresszívabb játékot vár el a jövőben.

„Sikerült kipihennem magam, sok mindent átgondoltam, hogy mi az, ami működött és mi az, ami kevésbé az Európa-bajnokságon – kezdte az interjút Marco Rossi. – Az embernek önkritikusan is át kell gondolnia a dolgokat, s még egyszer ugyanazokat a hibákat nem szabad elkövetnünk. Remélem, ez már a következő mérkőzésen is látszódni fog. Időre volt szükségem, hogy megemésszem a történteket. Nehéz volt, hogy Skócia ellen vasárnap játszottunk, így ki kellett várni a többi meccs eredményét, amelyek eldöntötték a sorsunkat. Ami Grúzia és Portugália között történt, az megismételhetetlen, de ami megtörtént, az megtörtént. Nem lett volna szabad másokra alapoznunk a továbbjutásunkat.”

„Amikor azt mondtam, hogy nem élveztem egy pillanatát sem a tornának, akkor az utolsó három nap lelki állapotára gondoltam – folytatta a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Ez kínszenvedés volt, mert tudtam, hogy másokon múlik a továbbjutásunk.”

A szakember úgy fogalmazott: az Eb-ből tanulnia kell a csapatnak, amelytől több nyomásgyakorlást és letámadást vár el a jövőben. „Arra kell összpontosítanunk, hogy ne féljünk az egy-egy elleni játéktól. Most ez a labdarúgás jövője” – emelte ki.

Elmondta azt is, hogy az Eb-n nem állt a válogatott mellett a szerencse, s a döntéseket neki kell meghoznia. Elismerte, hogy néha ő is követhet el hibákat, ahogy tette például az Eb-n is. „Aki dolgozik, az hibázik, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik és csak kommentál. A szabad véleményhez persze mindenkinek joga van, azt is gondolhatják, hogy hülye vagyok. De amikor azt hallom, hogy a válogatottnak le kell győznie Svájcot vagy Németországot, akkor azt nem fogadom el” – mondta.  

„Lesznek új arcok a szeptemberi Nemzetek Ligája-keretben, de meglesz az oka annak, ha újoncot avatunk – tért át a következő időszakra a szövetségi kapitány. – A nagyobb játékperccel bíró játékosokat szeretem választani, valamint elvárom mindenkitől, hogy legyen benne győzni akarás és örüljön annak, ha meghívják a válogatottba. Mert ha nem örül neki, akkor ott valami nincs rendben” – mondta, hozzátéve, hogy lesznek olyan korábbi válogatott játékosok is, akik már nem kapnak meghívót a keretbe.

Néhány játékosra külön is kitért, így például a Ferencvárosba visszatérő Varga Barnabásra: „Nagyon jó volt látni a derbin, ahogy visszatért a pályára. Egy ilyen sérülés nyomot is hagyhatott volna benne, de a derbin úgy játszotta meg a labdákat, mintha mi sem történt volna.”

Szoboszlai Dominik új liverpooli szerepköréről azt mondta: „Nálunk ő nem annyira 10-es, hanem inkább egy mindenes középpályás. Egy kicsit máshogy használjuk őt, mint a Liverpool.”

Az interjú végén a magyar csapatok nemzetközi kupaszerepléséről is beszélt. Mint mondta, a Ferencváros a favorit a Borac Banja Luka elleni Európa-liga párharcban, „a Paksot pedig majd meglátjuk.” A Fiorentina ellen viszont nagyon nehéz párharc elé néz a Puskás Akadémia, de ahogy fogalmazott: „Soha ne mondd, hogy soha.”

Végül a közelgő Nemzetek Ligája-sorozatot elemezte: „Úgy kell megközelítenünk a sorozatot, mint egy világbajnoki előselejtezőt, mert ettől is függ, hogy milyen csoportba kerülünk” – mondta.

NEMZETEK LIGÁJA
A-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT, 1. FORDULÓ 
Szeptember 7., szombat
20.45: Németország–Magyarország
20.45: Hollandia–Bosznia-Hercegovina
2. FORDULÓ
Szeptember 10., kedd
20.45: Magyarország–Bosznia-Hercegovina
20.45: Hollandia–Németország
3. FORDULÓ 
Október 11., szerda
20.45: Bosznia-Hercegovina–Németország
20.45: Magyarország–Hollandia
4. FORDULÓ 
Október 14., szombat
20.45: Bosznia-Hercegovina–Magyarország
20.45: Németország–Hollandia
5. FORDULÓ
November 16., szombat
20.45: Németország–Bosznia-Hercegovina
20.45: Hollandia–Magyarország
6. FORDULÓ
November 19., kedd
20.45: Bosznia-Hercegovina–Hollandia
20.45: Magyarország–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik