„Mi azok vagyunk, akik harcolnak, tolódnak!” – Szoboszlai a németek elleni meccs utáni változásokról

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.10.11. 23:14
Szoboszlai Dominik szerint megmutattuk, kik vagyunk! (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint ismert, Magyarország 1–1-es döntetlent játszott Hollandiával a labdarúgó Nemzetek Ligája A-divíziójában pénteken a telt házas Puskás Arénában. A meccs után Szoboszlai Dominik is nyilatkozott.

 

„Szerettük volna, ha a külső szemlélő számára is látszik rajtunk a harciasság, szerintem ma megmutattuk, hogyan tudunk egymásért küzdeni. Mondtam a többieknek az öltözőben, hogy lehet, minőségbeli különbség lesz a pályán az ő javukra, de akaratbeli különbség is lehet, a mi javunkra! Ezt a mondatot egész jól átvitte a csapat a pályára... Például volt egy szituáció, amit elrontottam, amikor az ötösig elvittem a labdát... hallani kellett volna mindenkinek a hangját, milyen mondatok hangzottak el, most nem ismételném meg” – nyilatkozta az M4 Sportnak Szoboszlai Dominik.    

„Remélem, nem kérdés, hogy látszott, levontuk az előző válogatott időszak tanulságait. A németek ellen kimentünk egy az egyben egész pályán letámadni, ott kijött a minőségbeli különbség, rájöttünk, azok nem mi vagyunk. Mi azok vagyunk, akik tolódnak, harcolnak, küzdenek, s emellett nekünk is megvannak a minőségi játékosaink, hogy eldöntsünk egy meccset. Hitünk és önbizalmunk mindig is volt, lehet, kicsit leépítettük saját magunkat, de azon dolgozunk, hogy visszaépítsünk mindent. Úgy gondolom, jó úton haladunk, a bosnyákok ellen is így kell folytatnunk!” – tette hozzá válogatottunk csapatkapitánya.     

 

NEMZETEK LIGÁJA  
3. FORDULÓ 
A-LIGA
3. CSOPORT
Magyarország–Hollandia 1–1 (1–0) 
Budapest, Puskás Aréna, 55 300 néző. V: Fähndrich (svájci) 
Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka, a szünetben) – Bolla (Gera D., 90.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 65.) – Varga B. (Nagy Á., 79.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Hollandia: Verbruggen – Dumfries, Van Dijk, De Vrij (Malen, 77.), Van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Q. Timber (G. Til, 77.) – Gakpo (Hato, 90.), Zirkzee (Brobbey, 77.), Simons (De Ligt, 81.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman
Gólszerző: Sallai (32.), ill. Dumfries (83.)
Kiállítva: Van Dijk (80.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT! 

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Bosznia-Hercegovina–Németország 1–2 (Dzeko 70., ill. Undav 30., 36.)

   
AZ ÁLLÁS       
1. Németország3219–3+67
2. Hollandia3128–5+35
3. MAGYARORSZÁG3211–6–52
4. Bosznia-Hercegovina3123–7–41

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik