Női futsal vb-selejtező: második meccsét is megnyerte a magyar válogatott Szarajevóban

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.10.17. 18:05
Kiütéses győzelmet arattak a mieink (Fotó: mlsz.hu)
A magyar futsalválogatott a második mérkőzését is megnyerte a sportág első női világbajnokságának szarajevói selejtezőtornáján.

 

Frank Tamás együttese a szerdai nyitányon 3–2-re legyőzte a norvégokat, csütörtökön pedig a fehéroroszok következtek, akiket korábban mindkét találkozójukon felülmúltak a magyarok. Krascsenics Csilla már a harmadik percben betalált, majd a tizedikben ismét ő volt eredményes. A szünet előtt még Gajzágó Flóra és Fábián Rebeka is gólt szerzett, így 4–0-val vonultak a csapatok az öltözőbe.

Térfélcsere után Gajzágó a második találatát szerezte, majd a vége előtt Hardon Rita is feliratkozott az eredményjelzőre, míg az ellenfél elvétve jelentett veszélyt a magyar kapura.

A magyar csapat szombaton a házigazda bosnyákokkal csap össze. A selejtezőcsoport első helyezettje jut a rájátszásba, ahol másik öt minitorna győztese, valamint kiemeltként Portugália és Spanyolország alkotja majd a mezőnyt. Az elitkörben a nyolc együttest két négyes csoportba sorsolják, ezeknek az első két-két helyezettje biztosítja majd a helyét a Fülöp-szigeteken jövő év november 21. és december 7. között sorra kerülő világbajnokságon.

Az első női vb-n 16 nemzet vesz részt, mindegyik selejtezőzónából érkeznek majd csapatok. Eddig a házigazda Fülöp-szigetek mellett Új-Zéland szereplése biztos.

FUTSAL
NŐI VB-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Magyarország–Fehéroroszország 6–0 (Krascsenics 3., 10., Gajzágó 13., 32., Fábián 17., Hardon 40.)

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI PROGRAMJA

OKTÓBER 19., SZOMBAT
16.00: Bosznia-Hercegovina–Magyarország 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik