Ritkán verhető a magyar válogatott a Nemzetek Ligája elitdivíziójában

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2024.10.15. 13:16
A magyar válogatott eddig remekül teljesít az A-ligában (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar válogatott hétfőn lejátszotta tizedik mérkőzését a labdarúgó Nemzetek Ligája legmagasabban jegyzett ligájában. Lássuk, nemzeti csapatunk hogyan teljesített eddig az A-ligában!

Mint ismert, a magyar válogatott a C-ligában kezdett, és onnan küzdötte fel magát az A-ig. A legrangosabb ligában aztán rögtön halálcsoportba került, ugyanis az akkori Európa-bajnoki győztes olasz, az Eb-döntős angol és a mindig veszélyes német válogatottal szerepelt egy négyesben. Marco Rossi együttese azonban a bravúreredményeivel 10 pontot gyűjtve a csoportja második helyén végzett, és ezzel kiharcolta a bennmaradást.

Most a hollandokkal, a megerősödő németekkel és a bosnyákokkal vagyunk egy csoportban, és négy forduló után öt ponttal a harmadik helyen állunk.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EDDIGI SZEREPLÉSE A NL A-LIGÁJÁBAN
MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0
Olaszország–MAGYARORSZÁG 2–1
MAGYARORSZÁG–Németország 1–1
Anglia–MAGYARORSZÁG 0–4
Németország–MAGYARORSZÁG 0–1
MAGYARORSZÁG–Olaszország 0–2
Németország–MAGYARORSZÁG 5–0
MAGYARORSZÁG–Bosznia-Hercegovina 0–0
MAGYARORSZÁG–Hollandia 1–1
Bosznia-Hercegovina–MAGYARORSZÁG 0–2

Ami tíz meccs után kijelenthető, hogy nemzeti csapatunkat ritkán tudják legyőzni az elitligában, hiszen csupán három vereséget szenvedett (kétszer az olaszoktól és egyszer a németektől). Tíz mérkőzésen négy győzelem, három döntetlen és három vereség a csapat mérlege. Hazai pályán öt találkozón egy győzelmet, három döntetlent és egy vereséget, míg idegenben szintén öt mérkőzésen három győzelmet és két vereséget számlál.

A válogatott kétszer is legyőzte az angol csapatot (az idegenbeli siker felejthetetlen marad), két meccsen is veretlen maradt a bosnyákok ellen és eddig egy mérkőzésen a hollandok ellen sem kapott ki. A mieink a mostani csoportkör utolsó két fordulójában előbb a hollandokhoz látogatnak, és utána a németeket fogadják.

Érdemes még megjegyezni, hogy az olaszok elleni hazai vereség óta (2022. szeptember 26.) a válogatott itthon már 12 mérkőzés óta veretlen, és a legutóbbi 15 hazai meccséből csupán ezt az egyet veszítette el. Ebből a 12 találkozóból egyébként kilencet megnyert és csupán három döntetlent számlált (a legutóbbi kettő ikszet hozott).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik