Ronald Koeman: Ha azt játsszák a magyarok, amit a németek ellen, az kecsegtető számunkra

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.10.10. 20:15
Ronald Koeman szerint nem hihetik azt, hogy könnyen nyernek a magyarok ellen (Fotó: Árvai Károly)
Megérkezett a holland válogatott Budapestre a magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előestéjén. A meccsnapot megelőző sajtótájékoztatón Ronald Koeman és Denzel Dumfries válaszolt az újságírók kérdéseire.

Ronald Koeman, a holland válogatott szövetségi kapitánya a következőket mondta.

„Nagy energiával vetjük bele magunkat a magyarok elleni meccsbe, még ha nem is képviselnek olyan erőt, mint a németek, nem ők a legegyszerűbb ellenfél. A Nemzetek Ligája előző kiírásában jól szerepeltek, a keret magját most is azok a játékosok alkotják. Nem tudom, hogy most miért nem megy nekik olyan jól, miért eredménytelenebbek, de semmiképp sem gondolhatjuk azt, hogy majd egyszerűen nyerünk. Az a kérdés, hogyan állnak hozzánk a magyarok. Ha úgy, ahogy a németek ellen, akkor az kecsegtető lesz számunkra. Vagy nagy ellenállásban ütközünk,  és akkor türelmesnek kell lennünk a támadásainkkal, illetve  jól kell védekezni, amikor ők keresik a lehetőséget. A holland válogatottat tehetséges, gyors játékosok alkotják, ez komoly fegyver.”

 

A Nemzeti Sport arról is kérdezte, hogy kért-e információkat Szoboszlai Dominikról a liverpooli csapattársaitól.

„Nem volt szükség megkérdezni őket Szoboszlairól, anélkül is tudom, mennyire jó játékos, és milyen fontos a magyar válogatott számára” – válaszolta.

A holland válogatottal kapcsolatban elmondta, meccsről meccsre jobban játszik, minőségi játékosok alkotják a keretet, akik között nagy a verseny a pozíciókért, s ez összefügg a játék színvonalának emelkedésével. Csatárposzton továbbra is szeretné nyitva hagyni a kérdést, hogy kit szerepeltet kezdőként. Több szempontot is figyelembe vesz, amikor eldönti, kit küld pályára. Mint ismert, a bosnyákok ellen Zirkzee-nek, míg a németek ellen Brobbeynak adott lehetőséget.

Denzel Dumfries, a holland válogatott védője először is felidézte a legutóbbi, Puskás Arénában játszott mérkőzést, s mint elmondta, nem túl jó élmény neki a 2021-es Eb nyolcaddöntője, amelyen 2–0-s vereséget szenvedtek a csehektől. De ez már a múlt, most a magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre koncentrálnak. Egyetértett Koemannal, hogy a mérkőzés képe attól függ majd, hogy a magyarok milyen stratégiával állnak fel.

 

NEMZETEK LIGÁJA 
3. FORDULÓ
A3-AS CSOPORT
Péntek, 20.45: Magyarország–Hollandia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Péntek, 20.45: Bosznia-Hercegovina–Németország (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

1. Németország

2

1

1

7–2

+5 

2. Hollandia

2

1

1

7–4

+3 

3. Bosznia-Hercegovina

2

1

1

2–5

–3 

4. Magyarország

2

1

1

0–5

–5 

AZ A3-CSOPORT ÁLLÁSA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik