Labdarúgó NB I, 2024–2025, 10. forduló
Zalaegerszegi TE
1
Végeredmény
2
ETO FC Győr

90+5'
VÉGE

Vége a meccsnek, a Győr megnyerte a találkozót, és hazavitte a három pontot. 1–2 

90+4'
Sárga lap

Stefulj kapott sárgát, mert felrúgta Csonkát.

90+3'
CSERE

Ouro helyett Boldor az ETO-ban.

90+1'

Spoljaric végezhetett el szabadrúgást 23 méterre a kaputól, a beadást választotta, Evangelu pedig 8 méterről messze melléfejelt.

90'

4 perc a hosszabbítás.

88'
CSERE

Az ETO-ban Benbuali helyett Krivokapic.

87'
CSERE

Mim helyett Fucak jött a hazaiaknál.

84'
Sárga lap

Csóka kapott sárgát egy csúnya becsúszásért.

82'
GÓL

GÓÓÓÓL! FORDÍTOTT AZ ETO! Diarra a jobb oldalról gurított középre, Bumba két védő között találta el a labdát, és 6 méterről a bal alsóba perdített. 1–2

81'
CSERE

Croizet helyett pedig Csonka András.

81'
CSERE

Dénes helyett Spoljaric a hazaiaknál.

72'
GÓL

GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT AZ ETO! Benbuali tett vissza a bal oldalról egy hosszúnak tűnő labdát, Bitri levette 8 méterre kaputól, majd mivel határozatlanul akarta onnan elfejelni Ipalibo, egyszerűen, de nagyszerűen beollózta a jobb alsóba. 1–1

69
CSERE

Kiss Bence helyére jött Ipalibo.

69'
CSERE

Zalaegerszegi cserék: Sajbán Máté helyett Medgyes Sinan.

68'
CSERE

Szahli helyett Bumba.

68'
CSERE

Tóth Rajmund helyett Anton.

68'
CSERE

Győri cserék: Gavrics helyett Diarra.

62'

A Paks mellett csak a ZTE kapott gólt mindegyik őszi bajnokiján, az elsőn és a legutóbbin viszont nem talált be. Az előző 2 mérkőzését elvesztette, most azonban vezet és még nem kapott gólt.

61'

Szahli végezhetett el szabadrúgást távolról, a labda közvetetten a tizenhatoson belülre keveredett Stefulj lövése lepattant egy védőn, Bitri estében ellőtte, a lelassuló labdát Gundel-Takács elcsípte.

53'

Ej, mi maradt ki?! Szép győri akció bontakozott ki a jobb oldalon, a védők nem figyeltek a túloldalon lopakodó Stefuljra, aki az ötös bal sarkáról kapásból rálőtte, Gundel-Takács lábbal mentett.

50'
Sárga lap

Marku rántotta le Mimet, és kapott egy sárgát.

45+2'
Szünet

Vége az első félidőnek, vezet a ZTE. 1–0

45+2'

Croizet vette észre, hogy Gyurákovics kint kóborol a kapujából, távolról ráemelte, de eléggé elméretezte, a labda mellépattogott..

45'
Második félidő

Elkezdődött a második félidő.

42'

Mim esett el a győri tizenhatoson belül, de Marku, úgy tűnik, nem volt szabálytalan.

40'

A szabadrúgást Kiss a rövid sarok felé csavarta, de kifejelték a védők. Sőt, indulhatott egy veszélyes kontra, amelyet Várkonyi remek közbelépéssel hatástalanított.

39'
Sárga lap

Győri szöglet után indulhatott a hazai kontra, Bitri rossz becsúszás után elkaszálta Dénest, sárgát kapott érte.

37'

Ouro lőtt jó messziről, jó messzire mellé.

32'

Az ETO 4 vereséggel rajtolt, a következő 4 bajnokiján veretlen maradt (2 győzelem, 2 iksz). Érdekes, hogy a győriek szerepeltették eddig a legtöbb légióst, 23-at, a pályára lépett 5 magyar labdarúgójukból még egyik sem tudott betalálni. 

31'

A bal oldalról jöhetett szöglettel a ZTE, Kis szöglet után Kiss beadását Evangelu 6 méterről nem sokkal fejelte a léc fölé

25'
GÓL

GÓÓÓÓL! VEZET A ZTE! Kiss hozta fel a labdát, a tizenhatos előterében a keresztbe mozgó Corizet-hoz játszott, aki 12 méterről, kissé balról, laposan a jobb alsóba lőtt. 1–0

18'

2017 és 2019 között négyszer csaptak össze az NB II-ben, ekkor két 0–0 mellett mindkét gárda egy-egy diadalt aratott. 2019 februárjában hazai pályán 3–2-re győztek az egerszegiek – máig ez az utolsó tétmeccsük. 

17'

Dénes küzdött meg a labdáért a tizenhatos bal oldala közelében, majd lőtt... vagy passzolt... A lényeg, hogy a labda elgurult a bal alsó mellett.

14'

Zalaegerszegi helyzet kapufával! Dénes szép passza után Croizet cselezgetett a tizenhatoson belül, majd fineszesen Kisshez passzolt, aki 16 méterről a jobb kapufát találta telibe. A kapufáról lepattanó labda Gyurákovicsról pattant tovább, de szerencséje volt a győri kapusnak, mert megúszta.

12'

Marku csúnya szabálytalansággal buktatta Mimet, a sárga sem lett volna csoda, de végül megúszta a győri egy figyelmeztetéssel.

10'

Most aztán Dénesnek sikerült betörni az ellenfél tizenhatosán belülre, a passza azonban rossz volt.

9'

Már majdnem tíz perc eltelt a meccsből, de olyannyira nincs akció, hogy még a tizenhatosig sem jutott el egyik csapat sem.

2'

Az előző két évtizedben hatalmas a győriek fölénye, hiszen a 15 NB I-es meccsből csak egyen született ZTE-siker: 2010 szeptemberében, a Rába partján (0–1). Az ETO győzelmeinek száma ugyanakkor 8, a döntetleneké 6 volt ebben az időszakban. 

Meccs indítása

Elkezdődött a találkozó, a ZTE tiszta kékben, a Győr fehér-zöldben játszik.

Több mint 11 éves szünet után rendezik meg újra az élvonalban a nyugat-dunántúli rangadót. Az örökmérleg elég kiegyenlített, hiszen az eddigi 75 találkozóból 28-at nyertek meg a zalaiak, 30-at a győriek, 17-szer ikszeltek. A gólok számát tekintve is minimális a különbség a két csapat között: 113–111 a hazaiaknak.

Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat!