Szentes Lázáré a kispad

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2002.06.11. 21:10
Címkék
Alaposan melléfogtak, akik arra tippeltek, hogy újra Garamvölgyi Lajos ül majd a Netfórum-DVSC kispadján. Noha Debrecenben nagyon sokan biztosra vették a szakember visszatérését, hétfő este egy szinte mindenkit meglepő döntés született a csapatot működtető részvénytársaság igazgatótanácsának ülésén. A Loki új trénere ugyanis a tavasszal még Szombathelyen dolgozó Szentes Lázár lett, aki papíron  egészen pontosan június 30-ig  elvben még a Haladás alkalmazásában áll.
Szentes Lázár azt ígéri, támadó szellemben futballozó csapatot épít Debrecenben is
Szentes Lázár azt ígéri, támadó szellemben futballozó csapatot épít Debrecenben is
Szentes Lázár azt ígéri, támadó szellemben futballozó csapatot épít Debrecenben is
Szentes Lázár azt ígéri, támadó szellemben futballozó csapatot épít Debrecenben is
Szentes Lázár azt ígéri, támadó szellemben futballozó csapatot épít Debrecenben is
Szentes Lázár azt ígéri, támadó szellemben futballozó csapatot épít Debrecenben is
Ez azonban nem akadály, vagyis június 17-én Szentes vezetésével kezdheti el a felkészülést a debreceni együttes.
Mint arról már beszámoltunk, a hét végén a klub vezetése menesztette a télen Békéscsabáról érkezett Dajka Lászlót. A váltás legfőbb oka az volt, hogy a gárda teljesítménye lényegesen elmaradt a remélttől. Emiatt viszont minden anyagi következmény nélkül állíthatták fel Dajkát a kispadról. Szima Gábor, a DVSC Futballszervező Rt. elnöke hangsúlyozta, a szóbeszéddel ellentétben egy fillért sem fizettek a télen a Békéscsabának a tréner "elcsábításáért”, azt azonban elismerte, hibáztak, amikor Dajkát választották…
A cég igazgatótanácsának döntése, vagyis Szentes kinevezése igencsak váratlanul érte az esélyesnek hitt riválist, Garamvölgyi Lajost is.
"Bevallom, meglepett, hogy rajtam és Herczeg Andráson kívül volt egy harmadik jelölt is – mondta Garamvölgyi, aki egy bajnoki bronzérem mellett Magyar Kupa-diadallal is büszkélkedhet, és 154 élvonalbeli mérkőzésen ült a Debrecen kispadján, amivel házi csúcstartó a klubnál. – Kedd délelőtt hívott fel Szilágyi Sándor ügyvezető igazgató, és tájékoztatott a fejleményekről. Természetesen tiszteletben tartom a klub vezetőinek elhatározását, ám úgy érzem, mintha egy színjáték szereplője lettem volna. Ha a korábbi eredményeim csak ennyit érnek, akkor valóban el kell gondolkodnom, érdemes-e Debrecenhez ragaszkodnom…”
A döntést kommentálva Szima Gábor elismerte, ha csak a szívünkre hallgattak volna, alighanem Garamvölgyire voksolnak.
"Az igazgatótanács tagjainak azonban nem a szimpátia, hanem szakmai szempontok alapján kellett határozniuk – tette hozzá az rt. elnöke. – Elárulom, négy jelöltünk volt, de Tornyi Barnabással korábban megszakadtak a tárgyalások. Persze őt is kifaggattuk terveiről, a futballról alkotott elképzeléseiről, ahogy hétfő este a többieket is. Ennek alapján egyhangúlag szavaztunk bizalmat Szentes Lázárnak.”
Szentesnek lesz ideje arra, hogy bizonyítsa a döntés helyességét, hiszen kettő plusz egyéves szerződést írt alá.
"Vasárnap kerestek meg telefonon a DVSC-től, azóta szinte megállás nélkül tárgyalunk – mondta a frissen kinevezett szakember. – Örülök annak, hogy továbbra is az élvonalban edzősködhetek. Szeretnék egy olyan támadó szellemű gárdát kialakítani, mint amilyen a Haladás volt tavasszal. Mivel a volt csapatomnál tizennégy játékosnak lejárt a szerződése, nem kizárt, hogy Szombathelyről is jön velem labdarúgó, de átigazolási ügyekben a napokban még egyeztetünk a vezetőkkel. A cél a legjobb hat közé jutás lesz, amit reálisnak tartok, mert szakmai körökben úgy ítélték meg, hogy a DVSC-nek a korábbi játékosállományával is ott lett volna a helye a felsőházban. A segítőimről anynyit, a pályaedzői feladatokat minden bizonnyal Herczeg András látja majd el, míg kapusedzőnek szeretném megnyerni Kun Gyulát, akivel korábban Tiszaújvárosban együtt dolgoztam.”
Megtudtuk, hogy Dombi Tiborral előrehaladott tárgyalások zajlanak, azaz egyre valószínűbb, hogy ismét láthatják majd a szurkolók a Sándor Tamás, Dombi Tibor duót.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik