Tour de Hongrie: A sárga trikóért hajtanak

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2002.08.04. 21:43
Címkék
Bebtó, a legutóbbi magyar Tour-gyôztes
Bebtó, a legutóbbi magyar Tour-gyôztes
Bebtó, a legutóbbi magyar Tour-gyôztes
Bebtó, a legutóbbi magyar Tour-gyôztes
Bebtó, a legutóbbi magyar Tour-gyôztes
Bebtó, a legutóbbi magyar Tour-gyôztes
Kedden Nagykanizsán rajtol a 29. Magyar körverseny, amelyen tíz külföldi csapat mellett természetesen a hazai legjobbak is számot adhatnak felkészültségükről. A vendégek közül két proficsapat, a cseh Joko Velamos, illetve a német LTA mellett az ukrán Nyikolajev, a horvát Kamen és az olasz Tessera versenyzői is igen komoly feladatot adhatnak a magyar kerékpárosoknak, de nem szabad elfeledkezni a szlovák U23-as válogatottról, illetve a szerb és a vajdasági válogatottról sem – elég csak azt megemlíteni, hogy egy esztendővel ezelőtt a jugoszlávok veterán mókamestere, Mikos Rnyakovics hódította el az összetett első helyet. A neves külföldi bringásokkal a két legerősebb hazai együttes, a P Nívó-Betonexpressz-FTC és a Mapei-Kanizsa KK menői vehetik fel a legnagyobb eséllyel a harcot.
A ferencvárosiak ebben a szezonban eddig kiegyensúlyozottan szerepeltek, sőt a csapatversenyekben régen látott sikereket értek el, a legutóbb például a FIAT-Gemenci Nagydíjon győztek ebben a kategóriában – erre a diadalra tizenegy esztendőt kellett várni. Az egyik legrangosabb magyar országúti versenyt a szakosztály szponzorai is megtekintették, s elégedettségüket jelzi, hogy a zöld-fehérek nagy terveket dédelgetnek a következő szezonra. Elképzelhető, hogy végre sikerül valóra váltani a nagy álmot, s Magyarországnak végre proficsapata lehet… Addig persze még igen hosszú az út, a következő komoly erőpróba pedig már kedden megkezdődik. A P Nívó-Betonexpressz-FTC két csapatot is indít a Magyar körversenyen, az elsőben a három évvel ezelőtti Gemenci Nagydíj-győztes Árvai Attila, a Tour de Hongrie legutóbbi magyar győztese, Bebtó Zoltán, a bajnoki ezüstérmes Garamszegi László, a még U23-as korcsoportba tartozó Lengyel Tamás és a klub szlovákiai légiósa, az ugyancsak Gemenci Nagydíj-első Remák Zoltán kapott helyet, míg a második csapatot Arany Gábor, Madaras Zoltán, Ivanics Gergely, Valter Tibor és Víg Aurél erősíti.
Akár az összetett győztesnek járó sárga trikó megszerzésére is esélyes lehet a Mapei-Kanizsa KK szlovákiai versenyzője, Nagy Róbert, aki az elmúlt hónapokban jó néhány profiversenyen is letette névjegyét, egyre-másra érte el a kitűnő eredményeket, ráadásul egy évvel korábban már a magyar Touron is megmutatta, hogy a legjobbak közé tartozik, megszerezte a legjobb hegyimenőnek járó trikót. Nagy Róbert mellett az ötszörös magyar bajnok Steig Csabával is számolni kell, akárcsak a tavalyi Magyar körverseny legjobb magyar versenyzőjével, Zsombok Gergellyel. Mellettük Kiskó Gábor és a szlovák Michal Laris került a kanizsaiak első csapatába, míg a másodikban Csomor Zoltán, Kálóczi Árpád, az amerikai John Kelly, Vörös Benedek és Légrádi Péter kap bizonyítási lehetőséget. A Mapei számára igen fontos lesz a jó rajt (hiszen Nagykanizsán rendezik meg a 38 kilométeres prológot), no és a jó befejezés: a klub alig néhány esztendő alatt az ország egyik legerősebb kerékpáros alakulatává vált, de a siker létszükséglet a további fejlődéshez.
A Tour de Hongrie mezőnye augusztus 6-án, kedden 19 órakor Nagykanizsán indul útjára, majd a Kaposvár–Szeged–Jászberény–Miskolc–Eger útvonalon 688 kilométeres tekerés után augusztus 11-én érkezik meg a budai Várba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik