A Megyeri útra megy a mumus

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.08.23. 20:45
Címkék
Az eddig veretlen Győr látogat az Újpesthez, amelyik csapat a legutóbbi bajnokin  Debrecenben  végre azt nyújtotta, amit vártak a szurkolói. Látványosan játszottak a lilák és a DVSC ellen öt gólt rúgva győztek  erre pedig minden gárda büszke lenne, hiszen a Loki nem szokott ötöst kapni hazai pályán. Az Újpest mostani ellenfele, a Győr viszont eddig nagyon meggyőzően futballozott és négy mérkőzést nyert, ergo százszázalékos a bajnokságban. A zöld-fehérek természetesen kellő önbizalommal készülhetnek a Megyeri úti összecsapásra, amely igazi rangadónak ígérkezik, hiszen két jó együttes csap majd össze.A lila-fehérek közül talán az a Farkas Balázs várja leginkább a találkozót, aki nyáron szerződött Győrből a Megyeri útra. A középpályást nagyon nehezen engedték el a zöld-fehérek, akik egészen az átigazolási bizottságig mentek az üggyel, ám mindezt kevés sikerrel tették, hiszen Farkas immár az Újpest játékosa.
Farkas Balázs élete elsô olyan mérkôzésére készül, amikor a Gyôr ellen kell játszania
Farkas Balázs élete elsô olyan mérkôzésére készül, amikor a Gyôr ellen kell játszania
Farkas Balázs élete elsô olyan mérkôzésére készül, amikor a Gyôr ellen kell játszania
Farkas Balázs élete elsô olyan mérkôzésére készül, amikor a Gyôr ellen kell játszania
Farkas Balázs élete elsô olyan mérkôzésére készül, amikor a Gyôr ellen kell játszania
Farkas Balázs élete elsô olyan mérkôzésére készül, amikor a Gyôr ellen kell játszania
–Furcsa érzések kavarognak bennem –mondta a középpályás. –Győrött nagyon jóban voltam mindenkivel, a játékosokkal, az edzőkkel és a szurkolókkal is, csak a vezetőkben csalódtam nagyot. Életemben először játszom majd a Győr ellen és ezt a mérkőzést szép sikerrel és egy góllal szeretném emlékezetessé tenni.
–Ezek szerint a vezetőknek külön is szeretne bizonyítani?
–Nem, nincs bennem dac. Úgy vélem, hogy az utolsó két évben megtettem mindent a győri sikerekért, ezzel bizonyítottam nekik is. Sajnos, akkor, amikor eljöttem, csalódást okoztak nekem a viselkedésükkel, emberileg csalódtam bennük. Ez azonban már rég volt, nem akarom túl sokat boncolgatni ezt az ügyet, már lezártam magamban, a lényeg, hogy az Újpest ismét győzzön.
–Nem lesz könnyű, hiszen a győriek eredményei igencsak tiszteletreméltóak mostanában.
–Természetesen azok, de nem kell megijedni. Győznünk kell és úgy játszani, hogy a következő fordulókban nagyon sokan legyenek a lelátón. Ki kell csalnunk a nézőket a stadionba, és ezt csak szép sikerekkel tehetjük meg. Én láttam már a győrieket ebben a szezonban többször is, tisztában vagyok az erényeikkel és a hibáikkal is. Tudom, hol lehet őket megfogni, de ezt egyelőre titokban tartom, így erre majd a mérkőzés után térjünk vissza. Ami nagy érvégás a győrieknek, az az, hogy nem léphet pályára Stark Péter, akit szerdán műtöttek. Neki jobbulást kívánok.
– Ha ennyire tisztában van az ellenfél játékával, akkor gondolom beszélt erről a szakmai stábbal is.
–Eddig nem került szóba és valószínűleg nem is kérik majd ki a véleményemet. De ez így jogos is. Ha azt nyújtjuk, amit tudunk, akkor nem lehet baj. Tudjuk, hogy más meccs lesz ez, mint a debreceni, de ha azzal a nagy akarattal játszunk, mint a DVSC ellen, akkor ismét győzünk. Kíváncsian várom, hogy a győriek milyen felfogásban játszanak majd. Pályára léphetnek három csatárral, vagy építhetnek kontrákra is, de nekünk nem is velük, hanem magunkkal kell törődnünk.
Jó hír még Újpestről, hogy felépült Simek Péter, így ő már pályára léphet szombaton a Győr ellen. Azt azonban még nem tudni, hogy ki lesz a lila-fehérek kapusa, Debrecenben az eltiltott Vlaszák Gézát helyettesítő Posza Zsolt jó teljestímény nyújtott, így nehéz lesz határozni. Szabó András vezetőedző ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ezt a kérdést csak a mérkőzés előtt döntik majd el.

Győrött is van olyan futballista, aki tavasszal még a Megyeri útiak szolgálatában áll. Herczeg Miklós azonban nem sok lehetőséghez jutott Újpesten, éppen ezért váltott.
– Az valószínű, hogy kissé hevesebben ver majd a szívem, amikor szombaton este zöld-fehér szerelésben futok ki a Megyeri úti stadionban, oda, ahol egy év megszakítással öt idényen át lila-fehérben futballoztam – mondta Herczeg Miklós. – Úgy érzem, hogy az újpesti szurkolók szerettek, így nem tartok attól, hogy megtalálnak. Különös becsvággyal készülök a találkozóra, nagy bennem a bizonyítási vágy, és a játékommal kívánom igazolni, hogy volt csapatomban több lehetőséget érdemeltem volna. Számunkra a zsinórban szerzett négy győzelem egészséges önbizalmat adott. Az igaz, hogy az újpestiek több képzett labdarúgót igazoltak, de úgy érzem, hogy mi csapatként előbbre tartunk és ez számunkra újabb sikert hozhat.
– Ezek szerint nem is gondol másra, mint az újabb győzelemre?
– Újpesti játékosként, amikor az ETO ellen készültünk a lilákkal, mindig azt emlegettük, hogy a "mumuscsapat” ellen mérkőzünk. Tartottunk a győriektől, mivel több mint tíz éven át nem tudtunk nyerni Győrött, és a Megyeri úton játszott utóbbi tíz egymás elleni mérkőzésből csak hármat nyert az Újpest, négy döntetlenül végződött, míg további három alkalommal az ETO távozott győztesen. Az ETO futballistájaként a győri sikeres sorozat folytatását várom.
A másik egykori, mondhatnánk úgy is bennszülött újpesti labdarúgó Szanyó Károly is bizakodik.
– Minden mérkőzésre úgy készülök, hogy győzünk, de ez az elszántság az Újpest ellen hatványozódik – mondta Szanyó Károly. – Engem ezer szál fűz a Megyeri úthoz, ott nevelkedtem, ott kezdtem el futballozni, és ma is szorítok a sikerükért. Csak egyetlen mérkőzés jelent kivételt, mégpedig az, amikor a lilák ellenünk játszanak. Azzal tisztában vagyunk, hogy egykori csapatom nagyon megerősödött. Legutóbbi két idegenben aratott győzelmük pedig arról árulkodik, hogy egyre jobban összeáll a gárda, de azért ne feledjék, hogy mi is remek formában vagyunk. Egységes az ETO, márpedig a futballban ez nagy erő…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik