Megelégelték a balsikereket

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.08.23. 20:42
Címkék
Most már nem lehet magyarázkodni, kifogásokat keresni.A Matáv Sopron szempontjából sorsdöntő lesz a szombati mérkőzés, mert ha a hazaiak nem győzik le a Csank János és Vass László által kitűnően felkészített Siófokot, akkor a jelenleg is kritikus helyzet immár válságba fordulhat. Bognár György edző tehát nehéz időszakot él mostanában. Mióta a szakember Sopronba érkezett, még nem nyert bajnoki mérkőzést a Matáv, így aligha túlzás állítani, szombat este vésztanácskozás következhet, amennyiben a nulla pontos Sopron nem győzi le a hétpontos Siófokot.
Komódi László nem becsüli le az ellenfelet, de most egyszázaléknyi esélyt sem ad neki
Komódi László nem becsüli le az ellenfelet, de most egyszázaléknyi esélyt sem ad neki
Komódi László nem becsüli le az ellenfelet, de most egyszázaléknyi esélyt sem ad neki
Komódi László nem becsüli le az ellenfelet, de most egyszázaléknyi esélyt sem ad neki
Komódi László nem becsüli le az ellenfelet, de most egyszázaléknyi esélyt sem ad neki
Komódi László nem becsüli le az ellenfelet, de most egyszázaléknyi esélyt sem ad neki
– Erre gondolni sem szabad! – jelentette ki határozottan Komódi László, a Sopron középpályása. – Nekünk egész egyszerűen most már nincs más választásunk, mint a győzelem. A srácokkal egész héten erről a mérkőzésről beszéltünk, és nyugodtan mondhatom, mindenkin érzem az elszántságot, a hihetetlen győzni akarást. Tudom, hogy szombaton megverjük a siófokiakat.
– Nagyon magabiztosan beszél, és a szavaiból is kitűnik, igazán ráhangolódott erre a meccsre.
– Nincs mese, itt és most profiként kell viselkednünk. Bármi áron, de legyőzzük az ellenfelünket. Szombaton a Káposztás utcában csak egy eredmény képzelhető el, a Siófoknak most egy százaléknyi esélyt nem adok.
– Igen ám, de amíg önöknek nulla, addig a Siófoknak hét pontja van a bajnokságban, ez azért jelentős különbség.
– Kétségtelen, és természetesen nem becsüljük le Csank János együttesét. Egy remekül összerakott csapat érkezik hozzánk, amely elvben képes lenne pontot, pontokat rabolni Sopronból, de mi már nem engedhetjük meg magunknak az újabb botlást. Eddig mondhattuk, hogy későn állt össze a csapat, nem úgy sikerült a felkészülés, ahogy terveztük, de innentől kezdve nem kereshetünk kifogásokat. Ôszintén mondom, engem most semmi más nem érdekel, kizárólag ez a mérkőzés. Rutinos játékosnak számítok, nem egyszer voltam már ilyen szituációban. Meglátja, ha megverjük a Siófokot – márpedig megverjük –, akkor elindulunk felfelé a tabellán.
– Muszáj megemlítenünk Bognár György szerepét is…
– Ne is folytassa, tudom, mire gondol. Az edzőé a felelősség, és valószínűleg mindenki tisztában van azzal, milyen következményekkel járna egy újabb vereség. Mindenesetre állítom, nem Bognárban kell a hibát keresni. Viszont, ha önkritikus vagyok, elismerem, nekünk, új játékosoknak is többet kell nyújtanunk a folytatásban. Mindenesetre ameddig a pályán leszek, minden erőmmel harcolok majd a csapatért és a győzelemért. Hiszen a huszonnegyedik órában vagyunk…

Miközben Sopronban igencsak komor a szurkolók hangulata, a Siófok rajongói jó érzéssel nézegetik mostanában a tabellát. Kedvenceik a negyedik helyen állnak, és ez akkor is becsülendő teljesítmény, ha eddig a "nagyok” közül csak a Ferencvárossal játszottak a sárga-kékek. Csank János legénysége legutóbb önbizalomnövelő győzelmet aratott a Békéscsaba ellen, s ezen a találkozón éppen azok bizonyítottak, akik korábban kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Az újonc gárda szakvezetőjének így aztán most kellemesek a gondjai, hiszen az egy hete még sérült Alekszandar Pantics felépült, Schwarcz Zoltán és Almir Filipovics pedig letöltötte kiállítás miatti eltiltását.
"Valóban könnyebb a helyzetem – ismerte el Csank János. – Megnyugtató, hogy lényegesen erősebb a játékoskeretünk a tavaszinál. A labdarúgóim profik, így tudomásul veszik azt, hogy egyszerre csak tizenegyen lehetnek a pályán, ám azt is tudják: előbb-utóbb mindenkire sor kerül. Sokat gondolkodtam a Sopron elleni kezdőcsapaton, és a végső döntést majd csak közvetlenül a kezdés előtt hozom meg.”
A szakember úgy vélekedett, hogy inkább a hazaiaknak lesz több okuk idegesen pályára lépni, a vendégeknek nem kell annyira izgulniuk.
"Vélhetően mi leszünk majd a nyugodtabbak – jósolta a siófoki vezetőedző. –A Sopron még nem szerzett pontot, tehát arra számítunk, hogy roppant elszántan futballoznak majd a hazaiak. Ugyanakkor remélem, hogy játékosaim kellő önbizalommal lépnek pályára, és ha a megbeszéltek szerint futballoznak, én már elégedett leszek. Ha bemutatjuk azt, amit tudunk, akkor emelt fejjel utazhatunk haza. A futballban a vereség is benne van, és tisztes helytállás esetén egy meccsvesztést sem kell szégyelni, bár rögvest hozzáteszem: mi természetesen folytatni szeretnénk a jó sorozatunkat. Szakmai szempontból igazi értékmérőnek tekintem a soproni összecsapást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik