Lovagias edzők nagy csatája

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.08.24. 20:29
Címkék
Talán nem túlzás: a zalaegerszegi labdarúgóknál népszerűbb polgárok nem akadtak az elmúlt egy hétben mifelénk. Sőt a Manchester legnagyobb futballcsapatát, a Unitedet 1–0-ra elpáholó játékosok nemcsak Magyarországon tettek szert újabb és újabb hódolókra, elismerő üzenetek a világ minden tájáról érkeztek a zalai klub címére. Többek között Kanadában, Szingapúrban, Japánban, Ausztráliában és Angliában (a liverpooliak, persze…) élő ZTE-szimpatizánsok ragadták meg az alkalmat, hogy a modern technika előnyeit kihasználva elektronikus levelekben, sms-ek, illetve dísztáviratok formájában, vagy a régi, bevált módszert alkalmazva egy összehajtogatott A4-es papíron üzenjék meg: "Ez aztán meseszép volt, fiúk!”.
Vincze Ottó (balra) sokat tehetne azért, hogy újabb egerszegi csodáról beszéljen a világ
Vincze Ottó (balra) sokat tehetne azért, hogy újabb egerszegi csodáról beszéljen a világ
Vincze Ottó (balra) sokat tehetne azért, hogy újabb egerszegi csodáról beszéljen a világ
Vincze Ottó (balra) sokat tehetne azért, hogy újabb egerszegi csodáról beszéljen a világ
Vincze Ottó (balra) sokat tehetne azért, hogy újabb egerszegi csodáról beszéljen a világ
Vincze Ottó (balra) sokat tehetne azért, hogy újabb egerszegi csodáról beszéljen a világ
A fentebb említett népszerűségre jellemző még: Németországban nemrég egy ZTE-Fan Club alakult. A csoport rövid bemutatkozó leveléből tudjuk, hogy ez idáig egy híján húszan fizették be a tagsági díjat, de a vezetők, mint azt írják, biztosak benne, lesznek még jóval többen is. Amúgy saját internetes oldallal dicsekedhetnek (www.ztefc.beep.de), az egerszegi klub múltjától kezdve a tavalyi bajnoki címig vezető út részletes ismertetésén keresztül a legfrissebb híreken át minden lényeges információ megtalálható a portálon.
Ehelyütt szóljunk egy másik világhálós fórumról is. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) oldalán tudniillik szavazásra biztatják az arra járókat. Voksolhatunk például arra, hogy az Arsenal megvédi-e bajnoki címét, vagy arra, hogy a jövő pénteki Szuperkupa-döntőben a Real Madrid legyűri-e a Feyenoordot, vagy éppen arra, hogy melyik spanyol gárda menetel majd legtovább a Bajnokok Ligájában. No és arra, hogy a Zalaegerszegi TE–Manchester United párharcból melyik egyletnek hány százalék esélye van a továbbjutásra. Mielőtt szavaztunk volna, 61–39 volt az eredmény, voksunk leadása után ez 61,02–38,98-ra módosult. A félreértések elkerülése végett: a számok Bozsik Péter együttese mellett szóltak…
Egyébként a zalaegerszegiek szakvezetője nem ennyire derűlátó, ő csupán hat százalékot ad csapatának. Mielőtt bárki azt vágná a tréner fejéhez, hogy túlságosan pesszimista, tegyük hozzá gyorsan, ez már nagy előrelépés ahhoz képest, hogy az első felvonás előtt úgy vélekedett: a sanszuk nem több, mint két százalék…
"Arról, ugye, felesleges beszélnem, milyen erőt képvisel a Manchester – mondta az államalapítás keddi ünnepén a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett (azóta Angliában a három esztendeje lovaggá ütött kollégájával, Sir Alex Fergusonnal egy lapon emlegetett) szakember. – Másképpen fogalmazva: ha túljutnánk a Uniteden, az maga lenne a csoda. Sajnos, az MTK elleni pénteki bajnokin azt vettem észre, a játékosok nem Illésékre, hanem Beckhamékre figyelnek, fejben bizony már Manchesterben jártak. Holott az öltözőben nem győztük hangsúlyozni, a hazai mérkőzések éppúgy fontosak, mint a nemzetközi porondon megvívott csaták, hiszen ha jövőre is hasonló élményeket szeretnénk megélni, akkor a dobogón kell végeznünk. Úgyhogy össze kell kapnunk magunkat, mostantól nem hibázhatunk, a vereségek és a döntetlenek nem férnek bele az elképzeléseinkbe.”

Még lehet jelentkezni

Lang Józseftôl, a Zalaegerszeg elnökétôl tudjuk, hogy a csapatot szállító gépen még 15-20 üres hely akad. Az egerszegi elöljárók – az utazást szervezô Tensi Tours vezetôivel egyetemben – ezért úgy döntöttek, hogy kedvezményes áron, 110 ezer forintért ajánlják a repülôjegyet, a négycsillagos szolgáltatást nyújtó szállodát és a belépôt. Amennyiben az érdeklôdôk vasárnap 9 és 12 óra között befizetik az összeget a ZTE irodaházában, és útlevelük fényképes másolatát is átnyújtják, úgy hétfôn reggel háromnegyed nyolckor a kék-fehérekkel együtt indulhatnak Manchesterbe. És még egy hír: a ZTE szponzora, a Vodafone jelezte, az eddigi négyszázon felül további száz drukkert utaztat ki ingyen a visszavágóra.
Illetve egy iksz azért még belefér: "Na jó, azzal kiegyeznék, ha, mondjuk, három–három lenne a visszavágó vége…” – jegyezte meg Bozsik Péter.
Bár a zalaegerszegi küldöttség hétfő reggel kel útra, Nagy Ferenc menedzser már szombaton Manchesterbe repült. Az elöljárót a déli órákban az Old Trafford-stadionban értük utol.
"Egy kis türelmet kérek, félre kell húzódnom, hiszen a játékoskijáróban vagyunk, és a rendkívül kedves házigazdák most épp azt a felvételt játsszák le nekünk, amelyet majd a futballisták hallgathatnak a kedd esti kivonulásnál – kezdte beszámolóját a menedzser. – Ez egyébként nem más, mint a Beckhamék legutolsó hazai meccsén helyet foglaló nézők iszonyatos hangerejű buzdítása. Képzelheti, hogy bömböl a hangszóró, a kórus hatvannyolcezer-kettőszáznyolcvan főből állt… Mielőtt kilátogattunk volna az arénába, megnéztem a lefoglalt szállodákat, örömmel jelentem, minden rendben van. Természetesen ugyanez elmondható a pályáról is. Látva az Old Trafford pázsitját, már értem, miért panaszkodtak az angolok, miután a Puskás Ferenc-stadion gyepére léptek… A létesítmény egyébként nagyon egyszerű, de roppant praktikus. Szombat délelőtt lévén a stadion játéktermei zsúfoltak, és a különböző ajándéktárgyakat árusító üzlet pénztárainál is kígyóznak a sorok. Nem rossz látvány… Mesélték nekem, amikor Verónék kikaptak Budapesten, a szurkolók szinte pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket. Biztosan telt ház lesz. Azt már személyesen tapasztaltam, hogy a találkozónak óriási a hírverése, itt, a városban rendre ki vagyunk plakátolva. Igaz, egy apró hibára felfigyeltem: a Manchester United neve mellett Zalaegerszegi szerepel, vagyis még mindig tanulják a nevünket.”
Talán egy újabb lecke segítene…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik