Azonos célok, egyenlő esélyek

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.08.30. 20:13
Címkék
Sikeresen van túl a "kicsiken a siófoki csapat (a Ferencvároson kívül eddig még a dobogóra pályázó csapatokkal nem találkozott), jöhetnek tehát az erősebb ellenfelek. Ezen csapatokat a Csank-legénység kellő önbizalommal várhatja a negyedik hely és a megszerzett tíz pont birtokában. A gárda házi gólkirálya jelen pillanatban a román idegenlégiós Daniel Usvat, aki két találatával is e cím birtokosa lehet.
História
A két csapat eddig hatszor találkozott egymással, háromszor az élvonalban. 1984 szeptemberében még a másodosztályban küzdöttek meg egymással, és akkor döntetlenre végeztek, szintúgy tizenöt éve – de már az élvonalban. Két évvel késôbb a hazaiak gyôztek, mint ahogyan 1995-ben is, igaz, újra a másodosztályban. Egy év múlva újabb döntetlen következett, majd az 1998–99-es bajnokságban megszületett az elsô vendégsiker.
História
A két csapat eddig hatszor találkozott egymással, háromszor az élvonalban. 1984 szeptemberében még a másodosztályban küzdöttek meg egymással, és akkor döntetlenre végeztek, szintúgy tizenöt éve – de már az élvonalban. Két évvel késôbb a hazaiak gyôztek, mint ahogyan 1995-ben is, igaz, újra a másodosztályban. Egy év múlva újabb döntetlen következett, majd az 1998–99-es bajnokságban megszületett az elsô vendégsiker.
Usvatot Csank János a Videoton elleni mérkőzés során állította először a csatár-posztra, s akkor adott egy gólpasszt, majd a Békéscsaba ellen és Sopronban is betalált a kapuba.
"Nem titok, hogy hatalmas önbizalmat adott számomra az, amikor Csank mester csatárhiány lévén nekem szavazott bizalmat ezen a számomra kissé szokatlan poszton – árulta el Usvat. – Örülök, hogy gólpasszal és gólokkal sikerült bizonyítanom.”
Usvat korábban legtöbbször amolyan "titkos fegyvere” volt Csank Jánosnak, hiszen a tréner legtöbbször csak csereként vetette be, amikor szükségét látta. A futballista most azt állítja: akkor sem morgolódott, hanem igazat adott a mesterének, aki azt mondta neki: szükség van olyan játékosokra is, akik menet közben tudnak lendíteni a csapat szekerén.
Usvat az utóbbi időben immár kezdőként is "nagyot alkot”, s azt tervezi, hogy a Dunaferr ellen is főszerepet vállal. "Nehéz sorozat vár ránk, ám mint mindig, így most, a Dunaferr ellen is úgy kell pályára lépnünk, hogy van esélyünk. Az a rendkívül kemény munka, amit itt, Siófokon végzünk, hosszú távon eredményre kell, hogy vezessen” – vélekedett.
Ami a másik oldalt illeti: sorozatban háromszor hazai pályán fogadhatta riválisait a Dunaferr együttese, ám a megszokott környezet ellenére győzelem nélkül maradt a piros-fehér alakulat. A három találkozó közül különösen az első, az ETO elleni kilencven perc a fájó az újvárosiak számára, ugyanis azon az összecsapáson annak ellenére maradtak pont nélkül, hogy a helyzetek alapján gólokkal kellett volna nyerniük. A következő két párharc egyaránt gólgazdag, közönségszórakoztató meccset hozott, és bár az újvárosiak mindkétszer "csak” döntetlenre voltak képesek, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az ellenfél a bajnok Zalaegerszeg, valamint az ezüstérmes Ferencváros volt. Ezúttal egy kevésbé neves, azonban igencsak eredményes futballt játszó gárda otthonában kell megkísérelni a három pont megszerzését, ám az borítékolható, hogy a Siófok ellenében nagyon meg kell szenvedni a győzelemért.
A pénteki nap délelőttjén egyébként a Dunaferr három labdarúgója, a szekszárdi származású Horváth Péter, Éger László és Nikolov Balázs, valamint az együttes vezetőedzője, Tornyi Barnabás Tolna megye székhelyén járt, hogy a 6–11 éves gyerekek számára szervezett focitáborban segítse a fiatalok felkészítését, és adja át tapasztalatait a jövő futballcsillagainak.
"Szekszárdra tulajdonképpen hazajövök, hiszen ezerkilencszáznyolcvantól hét éven keresztül ebben a városban edzősködtem – mondta Tornyi Barnabás. – Azonban ha nem így lenne, egy ilyen felkérést akkor sem utasítanék vissza, segíteni ugyanis mindig öröm. Ami a szombati, Siófok elleni mérkőzésünket illeti, ellenfelünk nem megilletődött újoncként rajtolt a bajnokságban, ez mindenképpen dicséretes, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Csank János csapatai mindig szervezett futballt játszanak. Azonban mindez nem változtathat az elképzeléseinken, és ha játékban tudjuk azt hozni, amit a ZTE és a Fradi ellen, akkor esélyünk nyílik a pontok megszerzésére.”
História
Össz. Siófokon
Mérkőzés 12 6
Siófoki győzelem 6 2
Döntetlen 4 3
Dunaferr-győzelem 2 1
Siófoki gólok 19 8
Dunaferr-gólok 10 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik