Szili Attila most csak néző lehet

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.08.30. 20:15
Címkék
Aimóta Garami József irányítja a Ferencváros labdarúgócsapatának szakmai munkáját (2002. január 15.), egyszer sem kapott ki az együttes a nagy rivális MTK Hungáriától, sőt ez év április 27-én Horváth Péter góljával 10-ra nyertek a zöld-fehérek a Hidegkuti-stadionban, egy héttel később pedig a bajnoki rájátszás első fordulójában Szili Attila találatának köszönhetően gyűjtötte be a három pontot a Fradi.
HistóriaPályaválasztóként a zöld-fehérek vannak elônyben az örökrangadón. Elôször 1903-ban találkoztak, és a Fradi akkor legyôzte az újonc kék-fehéreket. A következô bajnokságban azonban már megosztoztak a pontokon, igaz, a vendégeknek gyôzniük csak a tizenegyedik mérkôzésen, 1913 ôszén sikerült. Legutóbb tavaly ôsszel voltak jobbak a kékek, míg tavasszal, a rájátszás elsô fordulójában a Fradi diadalmaskodott.
HistóriaPályaválasztóként a zöld-fehérek vannak elônyben az örökrangadón. Elôször 1903-ban találkoztak, és a Fradi akkor legyôzte az újonc kék-fehéreket. A következô bajnokságban azonban már megosztoztak a pontokon, igaz, a vendégeknek gyôzniük csak a tizenegyedik mérkôzésen, 1913 ôszén sikerült. Legutóbb tavaly ôsszel voltak jobbak a kékek, míg tavasszal, a rájátszás elsô fordulójában a Fradi diadalmaskodott.
Mi sem természetesebb annál, hogy vasárnap este is győzelemre készül az UEFA-kupában továbbjutott együttes. Garami mester azonban nem számíthat Adem Kapicra, a védekező középpályás három sárga lap miatt egy meccset kihagy, ám hogy ki helyettesíti, az még nem dőlt el. A Ferencváros mestere Marius Cheregi vagy Balog Zoltán beállításán gondolkodik, de csak szombaton dönt, ki foglalja el Kapic helyét. Érdekesség, hogy az Üllői úton legutóbb győztes gólt szerző Szili nem lehet részese az örökrangadónak. Az MTK ugyanis kikötötte: az egymás elleni mérkőzésen a középpályás nem léphet pályára. Ismert, tavasszal Szili a Vasas játékosa volt, ám az angyalföldi vezetők előbb nyártól eladták az MTK-nak, januártól pedig kölcsönadták a Ferencvárosnak. Szili a bajnokság befejezése után továbbra is a Ferencvárost erősítette, mert immár az MTK adta kölcsön egy évre a középpályást, a már említett kikötéssel.
Az őszi szezon két legnehezebbnek ígérkező összecsapása közül az elsőt, a bajnok Zalaegerszeg ellen magabiztosan nyerte az MTK Hungária. Sok ideje azonban nem maradt Egervári Sándor csapatának az ünneplésre, hiszen vasárnap, ha lehet, még nehezebb mérkőzés vár a kék-fehérekre a kiváló formában startoló Ferencváros otthonában. A mesteredző ennek megfelelően a hét első felében alaposan megdolgoztatta játékosait, akik legtöbbször lógó nyelvvel bandukoltak be a foglalkozások végeztével az öltözőbe. A Hungária körútiak pénteken vettek csak vissza a tempóból, ekkor már a frissítésen és a Ferencváros elleni taktika gyakorlásán volt a fő hangsúly.
"Az ősz legnehezebb mérkőzése következik, ugyanis a jól erősítő Ferencváros nagyobb játékerőt képvisel a bajnok Zalaegerszegnél – vélekedik Mico Szmiljanics, az MTK kiváló formában futballozó hátvédje. – Ellenfelünknek több gólérzékeny labdarúgója is van, akik bármikor képesek betalálni a hálóba. Nem tudni, hogy ellenünk Tököli Attila, Gera Zoltán, Leandro vagy épp Alekszandar Jovics lesz-e majd veszélyes, de nem is számít. A Ferencvárosból mint csapatból kell készülnünk. Valószínűleg Tökölivel kell majd megvívnom a legtöbb párharcot, de nem készülök külön. Természetesen megnéztem a Fradi limassoli UEFA-kupa-meccsét, de nincs már szükségem arra, hogy Tököli játékát elemezzem. Sokszor játszottam már ellene ahhoz, hogy meglepetést tudjon okozni. Imerem az erősségeit és a gyengéit, nüanszokon múlhat, hogy melyikünk jön majd ki győztesen a párharcainkból. A héten nagyon kemény edzéseink voltak, s nagy elszántsággal készülünk az örökrangadóra, amelyen legalább az egyik pontot meg kell szereznünk.”
Mindehhez a jó memóriával megáldott MTK-drukkerek teszik hozzá: tavaly ősszel éppen Szmiljanics volt az, akit Dunaújvárosban egy pimasz köténycsellel játszott át könnyedén a gólja előtt Tököli, vagyis tán nem ártana, ha a védő mégis külön készülne a csatárból…
Bár szorosan nem tartozik a mérkőzéshez, a szurkolóknak mégis hasznos információ lehet, hogy újraindult a kék-fehérek internetes oldala a www.mtkhungaria.hu weboldalon. Annak idején a magyar futballklubok közül a Hungária körútiak léptek fel elsőként a világhálóra, ám később frissítés hiányában megszűnt a honlapjuk. Péntektől azonban ismét megtalálhatnak minden hasznos információt a drukkerek az interneten Illés Béláékról, s végre nem csak irigykedhetnek a Ferencváros drukkereire, akiknek immár egy éve minden igényt kielégítő weblap gondoskodik a szórakoztatásukról.
História
Össz. Üllői úton
Mérkőzés 182 91
FTC-győzelem 71 39
Döntetlen 41 22
MTK-győzelem 70 30
FTC-gólok 293 154
MTK-gólok 293 127
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik