Sikeres volt a Loki főpróbája

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.09.12. 22:52
Címkék
Az egerszegi Molnár Balázs szerint az a lényeg, hogy egységes csapatként játsszanak
Az egerszegi Molnár Balázs szerint az a lényeg, hogy egységes csapatként játsszanak
Az egerszegi Molnár Balázs szerint az a lényeg, hogy egységes csapatként játsszanak
Az egerszegi Molnár Balázs szerint az a lényeg, hogy egységes csapatként játsszanak
Az egerszegi Molnár Balázs szerint az a lényeg, hogy egységes csapatként játsszanak
Az egerszegi Molnár Balázs szerint az a lényeg, hogy egységes csapatként játsszanak
Ahogyan több meglepő eredmény is bizonyította, megszenvedtek az élvonalbeli csapatok a Magyar Kupában a legjobb 32 közé jutásért, noha alsóbb osztályú ellenfeleken kellett túllépniük. Nem árt az óvatosság – gondolták a DVSC-nél, ezért a Mátészalka elleni találkozót a jövő szerdára halasztották. A Lokinak ugyanis a kupában és a bajnokságban egyaránt nagy tervei vannak, márpedig a Borsodi Liga 7. fordulójának pénteki nyitó meccsét éppen a bajnok Zalaegerszeg ellen vívják a piros-fehérek. A válogatott izlandi fellépése miatti szünetet kihasználva, de a bajnoki ritmust megtartva, az elmúlt szombaton is pályára léptek a debreceniek, és Újvidéken 3–0-ra nyertek a házigazda Vojvodina ellen. A DVSC fölényére jellemző, hogy Szentes Lázár vezetőedző a biztos győzelem ellenére a kimaradt helyzetek miatt kesergett. Annak viszont joggal örülhetett a szakember, hogy ezt a meglepően jó eredményt tartalékos összeállításban érték el. Az együttes egyik ásza, Sándor Tamás ezúttal hiányzik majd – a középpályás sárga lapjai miatt lesz kénytelen kihagyni ezt a meccset –, így minden bizonnyal a remek formában lévő válogatott Böőr Zoltánra hárul majd a szervező szerep.

Noha a korábban megsérült játékosok állapota javult, és már edzenek is, rájuk egyelőre még nem számíthat a tréner. Az egykori olimpiai válogatott Szatmári Csaba csaknem egy éve játszott utoljára, ám térdműtétje után talán most először újból pályára léphet – igaz, még csak a juniorgárdában.
"Úgy érzem, a gyengébbre sikerült rajt után a zalaegerszegiek rendezték soraikat, ezért bizonyára nehéz csata vár ránk – vélekedett Szentes Lázár. – Felkészültünk azokra a helyzetekre, amelyekből általában eredményesek szoktak lenni a zalaiak. Kulcsfontosságú lesz Kenesei Krisztián semlegesítése, valamint a vendégek kontraakcióinak megakadályozása. A legutóbbi két idegenbeli bajnokinkon négy pontot szereztünk, és a Vojvodina ellen mutatott játékunk is biztató volt. Szerintem a következő két megmérettetés lesz az igazi fokmérő. Ha begyűjtenénk mind a hat pontot, azzal egyértelműsíthetnénk, hogy a legjobb hat között a helyünk.”
Amikor július végén megkezdődött a bajnokság, talán egyetlen Loki-szur- koló sem tudta igazán, kicsoda Marius Sumudica. Eltelt az augusztus, és aligha hihető, hogy a DVSC-nél ma van ismertebb, népszerűbb játékos a román légiósnál. Természetesen ennek a változásnak is megvan a magyarázata. Az egykor a bukaresti Rapidban és a portugál Maritímóban is megfordult támadó öt bajnoki találkozón hat góllal örvendeztette meg a piros-fehérek híveit. Mi mást is várnának tőle pénteken a fanatikusok a ZTE ellen is, mint gólt, gólokat?
– Nem lesz könnyű mérkőzés, ebben biztos vagyok – mondta Marius Sumudica. – A Zalaegerszeg erős, nagy játéktudású gárda. Én csak egyszer láttam futballozni a zalaiakat, mégpedig a Manchester United ellen Budapesten. És mint talán mindenki tudja, egy– nullára győztek. Ez mindennél beszédesebb tény velük kapcsolatban. Több kiemelkedő tudású játékosuk is van, így említhetem a védő Urbán Flóriánt, valamint a leggólerősebb támadójukat, Kenesei Krisztiánt.
– A rivális csatárát gólerősnek minősítette. Önmagáról a magyarországi hat gól után milyen véleménnyel van?
– Nem szokásom az önértékelés. Azokat a gólokat nem Sumudica, hanem a DVSC szerezte.
– Szembeszökően szerényen nyilatkozik. Felteszem, a mérkőzéssel kapcsolatban már nem ilyen visszafogottak az álmai…
– Tömören fogalmazva: nem veszíthetünk. Jó szériánk van, hiszen Székesfehérvárott döntetlent értünk el, a legutóbbi fordulóban pedig az addig veretlen győriek ellen nyertünk, ráadásul idegenben. Győzni akarunk, amire meg is van a reális esélyünk. A Debrecent ugyanis semmivel nem tartom gyengébb együttesnek a ZTE-nél. Nekünk is legalább annyi jó játékosunk van, mint nekik, ráadásul a közönség is mellettünk áll, ez pedig megnöveli az erőnket. Úgy tudom, telt ház lesz, így már csak a szurkolók miatt sem bukhatunk még egyszer akkorát, mint az Újpesttel szemben.
– A DVSC-nek egyébként is van törlesztenivalója a zalaiakkal szemben…
– Biztosan a tavaszi egy–hatra céloz. Hallottam róla… Azt gondolom, profi labdarúgónak tilos a múlton rágódnia. Én nem is éltem meg azt a kudarcot, úgyhogy tisztelettel, de félelem nélkül várom Urbánékat. Nem mellesleg a mostani DVSC sokkal jobb csapat, mint a tavaszi volt. Hiszem, hogy teljesítjük a célunkat, és a rájátszás a felsőházban talál minket. Ezért küzdünk a ZTE ellen is.
A zalaegerszegi együttes már csütörtökön útra kelt az ország túlsó felébe. A társaság a fővárosban ebédelt, majd Hajdúszoboszlón, a Silver Hotelben szállt meg. Bozsik Péter edző délután a szálloda szomszédságában lévő pályán tartott edzést.
– Zalaegerszeghez hasonlóan Debrecenben is futball-láz van, a hírek szerint szinte biztos, hogy telt ház előtt játszik a két csapat – mondta Bozsik Péter. – Ez tulajdonképpen jó a futballistáknak, hiszen plusz motivációt ad. A hazaiak agresszív és gyors játékot játszanak, és ennek meg is van az eredménye.
– Mit vár a péntek esti összecsapáson?
– Természetesen azt, hogy nem kapunk ki, és ponttal, pontokkal térünk haza. Ez azonban nagyon nehéz feladat lesz, Debrecenben hat–egyre nyerni, ami nekünk a legutóbb sikerült, párját ritkító eredmény. Gondolom, a szokottnál is jobban készülnek a hazaiak, de ez így van rendjén. Sajnos néhány játékosom hiányzik majd: Szasa Ilicsnek a dereka fáj, Darko Ljubojevics rúgást kapott a térdére az újpesti meccsen, Szamosi Tamás pedig begyűjtötte a harmadik sárga lapját. Mindent összevetve, jó meccset és számunkra kedvező eredményt várok.
A zalaegerszegi futballisták közül Molnár Balázs egyre jobb formában futballozik. Gellei Imre szövetségi kapitány meg is hívta a válogatottba, és a 25 esztendős középpályás Izlandon bemutatkozhatott a nemzeti együttesben.
– Jól tudom, hogy a kapitány bizalma az elsősorban a klubomban nyújtott teljesítményemnek szól, arra alighanem már kevesen emlékeznek, hogy annak idején az utánpótlás-válogatottban hogyan futballoztam – magyarázta Molnár Balázs. – Szerencsére a ZTE-nek most jól megy, és így én is meghívót kaphattam a legjobbak közé.
– Kemény csata előtt állnak péntek este…
– Valóban nehéz dolgunk lesz, hiszen a Loki összeszedte magát. Sokan a legutóbbi hat–egyre emlékeznek csak, ám annak jelenleg nincs realitása, hogy ismét kiüssük ellenfelünket. Persze nagyon szeretnénk a három pontot begyűjteni, mert akkor ott maradhatnánk az élbolyban, és a következő fordulókra jóval nagyobb önbizalommal készülhetnénk. Arról nem is beszélve, hogy jövő csütörtökön újabb nehéz kupacsata vár ránk a Dinamo Zagreb ellen. Előtte azonban Debrecenben kell mindent megtennünk azért, hogy ne okozzunk csalódást szurkolóinknak, hiszen továbbra is az a célunk, hogy jövőre is kiléphessünk a nemzetközi porondra.
– Kitől tartanak a legjobban vendéglátóik közül?
– Sok jó játékosa van a DVSC-nek, inkább nem is tartanék névsorolvasást. Az a lényeg, hogy egységes csapatként futballozzunk. Egy pillanatra sem lankadhat a figyelmünk, mert ellenkező esetben könnyen meglepetés érhet bennünket, azt pedig nagyon nem szeretnénk.
A Borsodi Liga állása
1. MTK65113– 6+715
2. Ferencváros641112– 3+913
3. Győri ETO641111– 6+513
Siófok641111– 6+513
5. Debrecen631213–14-110
6. Újpest621311–12-17
7. Videoton6132 7– 8-16
8. ZTE4121 8– 9-15
9. Dunaferr612311–13-25
10. Békéscsaba514 7–12-53
11. Kispest633 5–14-93
12. Sopron514 3– 9-61
Illés Béla vezeti a góllövőlistát
7 gólos:
Illés Béla (MTK)
6 gólos:
Marius Sumudica (DVSC)
4 gólos:
Valentin Miculescu (Békéscsaba)
Tököli Attila (Ferencváros)
Horváth Ferenc (Újpest)
3 gólos:
Alex (Dunaferr)
Igor Nicsenko (Győr)
Torghelle Sándor (Kispest)
Daniel Usvat (Siófok)
Kenesei Krisztián (ZTE)
2 gólos:
Böőr Zoltán (DVSC)
Bagoly Gábor (Dunaferr)
Horváth Péter (Dunaferr)
Gyepes Gábor (Ferencváros)
Herczeg Miklós (Győr)
Németh Norbert (Győr)
Marius Sasu (Kispest)
Zavadszky Gábor (MTK)
Tóth Mihály (Sopron)
Almir Filipovics (Siófok)
Kovács Zoltán (Újpest)
Móri Tamás (Újpest)
Hamar István (Videoton)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik