Az első győzelemre készülnek

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.09.13. 21:10
Címkék
Azt hihetné a kívülálló, Komjáti András soha jobb pillanatban nem vehette volna át a Borsodi Ligában eddig jobbára csak szenvedő Matáv Sopronnál a szakmai munka irányítását. A bordó-szürkék ugyanis öt forduló alatt mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek, s emiatt az utolsó helyen állnak, ám az együttes vasárnap a sokak által lesajnált (és az elmúlt hetekben ugyancsak edzőváltást megélt) Békéscsabát fogadja a Káposztás utcában.
História
A két csapat eddig csak a másodosztályban találkozott egymással, és mindkétszer a hazaiak gyôztek. Mi több, a lila-fehérek hazai pályán sem vitézkednek, hiszen mindössze egy pontot szereztek, és gólt csak vendégként rúgtak. Igaz, a Békéscsaba azért gyôzött már Sopronban, csak a másik helyi gárda, az SLC ellen még az 1993–94-es bajnokságban.
História
A két csapat eddig csak a másodosztályban találkozott egymással, és mindkétszer a hazaiak gyôztek. Mi több, a lila-fehérek hazai pályán sem vitézkednek, hiszen mindössze egy pontot szereztek, és gólt csak vendégként rúgtak. Igaz, a Békéscsaba azért gyôzött már Sopronban, csak a másik helyi gárda, az SLC ellen még az 1993–94-es bajnokságban.
Gondolhatnánk: ha valamikor, hát ezen a találkozón megszerezheti az első győzelmét a Matáv. Csak hát Komjáti András és játékosai jelen pillanatban nincsenek abban a helyzetben, hogy bárki ellen biztosra menjenek. Ráadásul a soproniak önbizalmának csöppet sem tett jót a kudarcsorozat, így az elmúlt hetek, hónapok keserves emlékei vélhetően annak ellenére is benne lesznek a fejekben, hogy az elmúlt tíz napban az új szakvezető négyszemközt is elbeszélgetett a labdarúgókkal.
Mindenesetre a csapatnak most nyugalomra, no meg persze egy győzelemre lenne szüksége.
"Milyen szép lenne már nyerni egy mecscset – mondta Szabados József, a Matáv csapatkapitánya. – Ha vasárnap megvernénk a Békéscsabát, az lendületet adna a csapatnak, és végre elindulhatnánk fölfelé. Nehéz, kellemetlen, ugyanakkor verhető ellenfélre számítok. Az elmúlt időszak a csapatot és személy szerint engem is nagyon megviselt, de így vagy úgy, a Békéscsaba ellen három pontot kell szereznünk. Tudjuk jól, tartozunk a vezetőknek és a szurkolóinknak is.”
Három hete könnyed győzelmet aratott a Békéscsaba hazai környezetben a Kispest ellen. Azon a meccsen megbízott edzőként Sikesdi Gábor ült a kispadon, majd a győzelmet követően hivatalosan is megtörtént az edzőváltás, Pásztor József örökébe Garamvölgyi Lajos lépett. Néhány napos munka után, a Videoton elleni meccsre készülve az új vezetőedző úgy döntött: a győztes csapaton nem változtat. Ám a székesfehérváriak ellen már nem ment jól a lila-fehéreknek, otthon kaptak ki, Garamvölgyi mégsem ezzel indokolja, hogy a kéthetes pihenőt követően egy más szerkezetű és egy több poszton kicserélt csapattal kíván pályára lépni Sopronban.
"A mindenkori ellenféltől függ az összeállítás – magyarázta Garamvölgyi Lajos. – Most úgy látom, a gyors, mozgékony Valentényi Viktor eredményesebben veheti fel a harcot a hazai támadókkal. Szeverényi Péter is jó benyomást tett rám az eltelt három hétben, ráadásul mindkét fiatal saját nevelésű játékos. Persze a jobb oldali középpályás posztját illetően az is dönthet, hogy Cseke László a héten betegeskedett, és kérdés, rendbe jön-e vasárnapig.”
Az egykori válogatott Keresztúri András viszont az előző bajnokságban elszenvedett súlyos sérülése óta először kerülhet be a kezdőcsapatba. Annak ellenére, hogy a Magyar Kupa-mérkőzésen feltörte a lábát a cipő, és emiatt csonthártya-gyulladással is bajlódott egy rövid ideig. Keresztúri jelölését azzal indokolta a vezetőedző, hogy a rutinjára, játékintelligenciájára nagy szüksége van a csapatnak, arról nem is beszélve, hogy a 35 esztendős labdarúgó igazi vezéregyéniség.
Ami az ellenfelet illeti: Garamvölgyi ismeri a soproni gárdát. Mint mondta, jó futballisták alkotják a bordó-szürkék keretét, s ha összeáll a Matáv, bárkit legyőzhet.
"Remélem, a Matáv nem ezen a hét végén kezdi meg a felzárkózást – tette hozzá Garamvölgyi. – Tudjuk, Sopronban úgy gondolkodnak, hogy ki mást verjenek meg, ha nem éppen a Békéscsabát. Nálunk viszont végre oldódik a feszültség, látom, hogy harcosak a játékosok, ezért azt mondom, pontért, illetve pontokért utazunk a hűség városába.”
A csabaiak egyébként igyekeztek feltérképezni vasárnap ellenfelüket, Sikesdi Gábor pályaedző megnézte a soproniak Magyar Kupa-mérkőzését. Teleírt notesszal tért haza, de megfigyeléseiről egyelőre csak annyit mondott el, hogy az első félidőben rúgott öt soproni gól sok mindent elárult a Matávról.
História
Össz. Sopronban
Mérkőzés 4 2
Soproni győzelem 3 2
Döntetlen 1 0
B.csabai győzelem 0 0
Soproni gólok 5 3
B.csabai gólok 1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik