Szerződést bont a Posta

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.09.16. 20:43
Címkék
A ferencvárosi szimpatizánsok közül néhányan úgy gondolták, ha már csapatuknak nem sikerült legyőznie az Újpestet, majd ők vesznek elégtételt a lilákon, pontosabban a Megyeri úti stadionon. A "drukkerek” az éj leple alatt beosontak a létesítménybe, és a Nagyatádi Konzervgyár reklámtáblájára a Green Monsters nevű szurkolói csoport emblémáját és nevét pingálták… Amúgy a Megyeri úti stadion vendégszektora sem szép látvány. Szombaton a vendégszurkolók több száz széket törtek össze és dobáltak be a pályára, ezek pótlása sem lesz olcsó, ráadásul büntetésre számíthatnak a tűzijáték miatt is a lilák.
A meccs után ünnepeltek a lilák, ám e gyôzelem a Posta kilépése miatt igen sokba került
A meccs után ünnepeltek a lilák, ám e gyôzelem a Posta kilépése miatt igen sokba került
A meccs után ünnepeltek a lilák, ám e gyôzelem a Posta kilépése miatt igen sokba került
A meccs után ünnepeltek a lilák, ám e gyôzelem a Posta kilépése miatt igen sokba került
A meccs után ünnepeltek a lilák, ám e gyôzelem a Posta kilépése miatt igen sokba került
A meccs után ünnepeltek a lilák, ám e gyôzelem a Posta kilépése miatt igen sokba került
"Lezárult a károk felmérése, a végső összeg hétszázezer forint –mondta Gyulay Zsolt, az Újpest ügyvezető igazgatója. –Nagyon nehéz a bejáratnál kiszűrni, kinél van petárda, füstbomba vagy egyéb pirotechnikai eszköz. Ezek kis szerkezetek, könnyű eldugni, bevinni őket a stadionba. A rendezőkkel leülünk majd, és értékeljük a történteket. A firkálásra már nem is tudok mit mondani, és nem is igazán akarok…”
Ennél is nagyobb csapás azonban a csütörtökön 20.45 órakor kezdődő PSG elleni UEFA-kupa-találkozóra készülő Újpest számára (a meccset az RTL Klub közvetíti), hogy a Magyar Posta Rt. közleményt adott ki a hétfői napon, amiben többek között ez áll: "A Magyar Posta kormányzati ajánlásra 2002 márciusában reklámszerződést kötött az Újpest FC Kft.-vel. A szerződés révén jelentős anyagi támogatással járult hozzá a magyar labdarúgás fejlődéséhez… A társaság megdöbbenve fogadta a szombati bajnoki mérkőzésről, és az azt kísérő eseményekről szóló híreket. A Magyar Posta 135 éves múlttal rendelkező megbecsült nemzeti nagyvállalat… a társaság nem engedheti meg magának, hogy a közvélemény bármilyen szinten azonosítsa a megtörtént méltatlan eseménnyel. A lelátókon egyre inkább elburjánzó erőszak és vandalizmus nem egyeztethető össze a Magyar Posta Rt. jó hírnevével, a postásokról alkotott kedvező képpel… Az ilyen nem kívánatos események tartják távol a szurkolókat a stadionok látogatásától, lejáratva ezzel az egész sportágat. Ehhez a Magyar Posta Rt. nem adja a nevét, és kezdeményezi a reklámszolgáltatási szerződés azonnali felmondását és reklámhordozóinak eltávolítását. A támogató és támogatott viszonya kedvező hatással kell legyen a közvéleményben kialakuló kép formálására. A történtek tükrében ezt a Magyar Posta Rt. nem látja biztosítottnak az Újpest FC részéről.”

Pontosított a Készenléti Rendôrség

Lapunk vasárnapi számában a Videoton–Gyôr bajnoki mérkôzés kapcsán többek között arról írtunk, hogy a rendezô egyesület pénz híján nem hívta be a fehérvári stadionba a készenleti rendôröket, „így mire azok az utcáról besétáltak, rengeteg vendégszurkolót vertek össze”.
A Készenléti Rendôrség ezzel kapcsolatosan a következô közleményt jutatta el a Nemzeti Sporthoz: „A Készenléti Rendôrség a sportról szóló 2000. évi CXLV. törvény 81. § (3) bekezdése alapján abban az esetben vesz részt a sportrendezvények rendôri biztosításában, ha a sportrendezvény szervezôi a biztosítást igénylik. A 2002. szeptember 14-én megrendezett Videoton FCF–Gyôri ETO FC labdarúgó-mérkôzés szervezôi a Készenléti Rendôrségtôl nem igényeltek rendôri biztosítást, ezért a Készenléti Rendôrség sem a külsô, sem a belsô biztosításban nem vett részt.”
Lukács Ferenc, az Újpest FC tulajdonosa meglepetten fogadta a hírt.
"Az Újpest FC a szerződésben vállaltaknak eleget tett, ezért tűnik érthetetlennek a döntés – fejtegette az üzletember. – Meg kell vizsgálni, jogszerűen miként lehet egy érvényes szerződést egyoldalúan felbontani.”
Ám információink szerint ez még csak a kezdet: nem elképzelhetetlen, hogy a szintén állami tulajdonú Szerencsejáték Rt. és a Magyar Villamos Művek is eláll a lilák szponzorálásától…
Szolid vigasz az lilák számára, hogy kedden születésnapot ünnepelhetnek: ezen a napon lesz ugyanis nyolcvan éve annak, hogy átadták a Megyeri úti létesítményt. 1922. szeptember 17-én is a Ferencváros volt az ellenfél, a találkozón Szidon és Schaller góljaival 2:1-re nyertek a lila-fehérek…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik