Ez bizony izgalmas csata lehet

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.09.19. 23:54
Címkék
A legutóbbi fordulóban hat sikertelen kísérlet után a Kispest-Honvéd győzni tudott. Ráadásul a piros-feketék Dunaújvárosban oly könnyed, látványos játékkal gyűjtötték be a három pontot, hogy arra a csapat legelvakultabb hívei sem számíthattak.
A támadókon nem múlhat a siker

Torghelle Sándor (Kispest): – Mivel az utolsó meccsünkön jól játszva nyertünk, és összekovácsolódott a gárda, azt remélem, az MTK ellen is hasonló teljesítményt nyújtunk majd.

Czvitkovics Péter (MTK): – Kezd lendületbe jönni a csapat, s egyre jobb formába kerülök magam is. Gyôzni megyünk Kispestre, ahol a nehéz talajon is kötelezô a három pont megszerzése.
A támadókon nem múlhat a siker

Torghelle Sándor (Kispest): – Mivel az utolsó meccsünkön jól játszva nyertünk, és összekovácsolódott a gárda, azt remélem, az MTK ellen is hasonló teljesítményt nyújtunk majd.

Czvitkovics Péter (MTK): – Kezd lendületbe jönni a csapat, s egyre jobb formába kerülök magam is. Gyôzni megyünk Kispestre, ahol a nehéz talajon is kötelezô a három pont megszerzése.
Igaz, a 3–1-es sikerben nagy szerepet játszott, hogy a kezdő sípszót követő negyedik percben már kétgólos előnyben voltak a fővárosiak, akik a hirtelen jött, biztos vezetés tudatában önfeledten futballozhattak. No, már most (vagyis ma), az MTK ellenében aligha lesz hasonló a helyzet, elvégre a bajnokság listavezetője látogat a Bozsik-stadionba. Úgyhogy ma délután válasz érkezik a legfontosabb kérdésre: a Kispest végképp kijött-e a gödörből a Dunaferr elleni győzelmével, vagy csak kósza látogatást tett a siker földjén? Mindenesetre le kell szögezni, nem kizárólag az eredményből következik a válasz, hiszen jó játékkal is ki lehet kapni (miként tette azt a Siófok a Hidegkuti-
stadionban), s el lehet érni egy szimpla 0–0-át tragikus, gyalázatos teljesítménynyel (Kispest–Videoton). Hogy végül melyik arcát mutatja a vendéglátó, az nagyban függ attól, hogy sikerrel vívják-e meg játékosai a hét eleje óta tartó magáncsatájukat az influenzával. A keretből jó néhányan átestek a betegségen, s csütörtök délelőtt még nem volt biztos, hogy a Dubecz János, Marin Dorel Balint, Téger István alkotta trió tagjai játszhatnak-e. A gyakorlatban szakvezetőként, papíron "csak” edzőként dolgozó Ioan Patrascu azonban amondó, hogy péntek délután mindenki bevethető állapotban lesz – Marius Sasu és Pandur Péter letöltötte eltiltását –, így aztán kellemes gondot okoz majd a kezdőcsapat összeállítása. A szakvezető elmondta még: "Szorgalommal, fegyelmezettséggel próbáljuk hatástalanítani az éllovas futballistáit, s vegyes – emberfogást, területvédekezést egyaránt alkalmazó – védekezésből indítjuk támadásainkat. Az újvárosi győzelmre pedig egyfajta oxigénpalackként tekintünk, amely segítheti játékosainkat a jövőben, s reméljük már az MTK ellen hasznát vesszük.”
A Hungária körúton sem tagadják, hogy jókora adag szerencse kellett a csapat legutóbbi győzelméhez. A Siófoknak a 90. percben begyötört góllal megőrizte vezető helyét, sőt a Ferencváros bukása miatt, riválisával szemben még növelte is az előnyét az MTK a bajnoki táblázaton. Az események kísértetiesen emlékeztetnek az elmúlt bajnokságok kék-fehér szerepléséhez, nem véletlenül hallani a szurkolóktól mind gyakrabban: "Az ilyen meccseket, amiket ősszel szerencsével megnyerünk egy–nullra, a tavasszal el szoktuk veszíteni.” Ezzel a pesszimista felvetéssel Egervári Sándor nem foglalkozik. A vezetőedző ezzel szemben azon munkálkodik, hogy csapata a Zrínyi Miklós-féle: "Jó szerencse, semmi más!” mondást elfeledve, kizárólag a saját játékára koncentráljon.
"Tudjuk, hogy Kispesten sem lesz látványosabb a játékunk, mint a Siófok ellen, meg kell majd küzdenünk a sikerért – vélekedett a mesteredző. – Ellenfelünknek sajátos játékstílusa van, arra kell törekednünk, hogy ne küzdelemben, hanem játékban kerekedjünk felül. Sajnos a pálya talaja nem nekünk kedvez, de alkalmazkodni fogunk a körülményekhez.”
A csapatösszeállítás két helyen változik az egy héttel korábbihoz képest. Molnár Zoltán meggyógyult, így visszafoglalja a védelem jobb oldalának parancsnokságát Horváth Leventétől, míg a középpályán Némethy Lászlót az eltiltását letöltő Goran Jezdmirovics váltja.
"Nem voltam elégedetlen Némethy játékával, de Jezdimirovics eltiltása lejárt és pillanatnyilag ő az első számú jelöltem erre a posztra – fejti ki Egervári Sándor. – Némethy kicsit ideges volt amiatt, hogy először kezdett, és ezért csúszott több hiba a passzjátékába. Ami egyébként azért meglepő, mert pont ez az egyik legnagyobb erőssége. Összességében elégedett vagyok a munkájával, s természetesen továbbra is nyitva áll előtte a kapu, hogy harcoljon a csapatba kerülésért.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik