Idegenben sikeresebb a Fehérvár

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.09.20. 20:38
Címkék
Sopronban megint bizakodó a hangulat. Szombaton egy eddig hullámzó teljesítményt nyújtó Videoton érkezik a Káposztás utcába, így a korábban éppen Székesfehérvárott játszó Komódi László joggal bízhat abban, hogy jelenlegi csapata megszerzi második őszi győzelmét is.
"Remélem, a Videoton ellen én is szóhoz juthatok – mondta a középpályás. – Lélektanilag rengeteget jelent nekem ez a mérkőzés, hiszen mindenki tudja, mit éltem át Fehérvárott. A történtektől függetlenül azonban nincs bennem túlfűtött bizonyítási vágy, most sokkal fontosabb, hogy megfeleljek a saját elvárásaimnak. Azt szeretném, ha játszom, olyan teljesítményt nyújtsak, amivel elégedett lehetek én is és a szurkolók is. Ami pedig a mérkőzést illeti: azt hiszem, ez a találkozó nehezebb lesz, mint idáig bármelyik meccsünk. Senkit ne tévesszen meg a Videoton gyengébb szereplése. ”

Fény és árnyék

Búcsúztatás. A közelmúltban bontott szerzôdést a Matáv Sopronnál Klement Tibor. Az ügyvezetô családi okok miatt költözött el a városból, ám a klubnál nem feledkeztek el a csapatért végzett ötéves munkájáért. Klement meghívást kapott a Videoton elleni összecsapásra, és a tervek szerint a találkozót követôen egy bankett keretében köszönnek el tôle az együttes vezetôi, illetve a játékosok.

Hiányzás. Továbbra sem szerepel a Videoton kezdô tizenegyében az együttes korábbi házi gólkirálya, Terjék Lajos. A támadó már edzett az elmúlt napokban, úgy tűnik, bokasérülése lassan rendbe jön, így a fehérváriak reményei szerint hamarosan visszatér a csapatba. A Videoton mindenesetre már a péntek délutáni edzést követôen elutazott Sopronba. A Békéscsaba ellen sikert hozott az összetartás, a piros-kékek abban bíznak, hogy ez ezúttal is így lesz.
A legutóbbi kínos, Győr elleni hazai vereség elenére Fehérvárott a kitartó drukkerek most is optimisták, s bíznak abban, hogy Sopronban újra bizonyít a Videoton. Alekszandar Sztanojevics, az OFK Beogradtól igazolt védő is azt reméli, sikerül talpra állnia csapatának.
"Tény, nem ilyen eredményre számítottam, amikor Fehérvárra érkeztem – magyarázta a 29 éves futballista. – Amikor Békéscsabán nyertünk, azt reméltem, egyenesebe kerültünk, a folytatásban nem lesznek látványos botlásaink. Aztán láthatta mindenki, milyen fegyelmezetlenül játszottunk a Győr ellen. Saját magunkban kell keresni a vereségek okait, és változtatni kell. Ami a soproni mérkőzést illeti, bizakodó vagyok, mert az az érzésem, hogy idegenben mindig jobb teljesítményt nyújtunk; remélem, most is így lesz. A legfontosabb, hogy ne kapjunk ki.”

História

Össz. Sopronban
Mérkôzés 7 3
Soproni gyôzelem 2 1
Döntetlen 2 1
Videoton-gyôzelem 3 1
Soproni gólok 7 5
Videoton-gólok 10 7

A két csapat eddig csak háromszor találkozott egymással Sopronban. Elôször még 2000 tavaszán, az NB I B-ben mérkôztek meg, akkor 1–1-es döntetlenre végeztek. Másodszor már az élvonalban randevúztak, két éve a bajnokság rájátszásában, és ekkor a hazaiak diadalmaskodtak 3–2-re. Tavaly viszont a vendégek kiütötték a soproniakat.

Az eddigi Sopron–Videoton mérkôzések eredményei:
2001–2002 1–4
2000–2001 3–2
1999–2000 (NB I B) 1–1
A jó játéknál fontosabb az eredmény

Horváth Róbert (Sopron): – Mindenképpen győzni szeretnénk. Az előző meccsünkön viszonylag jól játszottunk, és remélem, egyre jobbak leszünk. Persze nekünk egyelőre még az eredmény a legfontosabb.

Dvéri Zsolt (Videoton): – Valamennyien arra törekszünk, hogy javítsunk helyzetünkön. Becsülettel fogunk küzdeni és játszani Sopronban, úgy hogy győztesen távozzunk a hűség városából.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik