Visszahódítanák a közönséget

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.09.20. 20:35
Címkék
A korábban sérült Bánföldi Zoltán, Futaki Krisztián és Brlázs Gábor már edzésbe állt Békéscsabán, ám még nem tartanak ott a felkészülésben, hogy bevethetők legyenek. Így aztán a kispadon, illetve a juniorban kezdik újra a játékot, de Garamvölgyi Lajos vezetőedző már annak is örül, hogy most már hamarosan számíthat az említett labdarúgókra.
Egyébként a csabaiak edzője a hét elején keményebb edzéseket tartott, csak a hét második felében fogta kissé vissza a terhelést, amikor már a Dunaferr elleni taktikai felkészülés került előtérbe.

Salamon Miklósra (jobbra) fôszerep vár (Fotó: Németh Ferenc)
Salamon Miklósra (jobbra) fôszerep vár (Fotó: Németh Ferenc)
Salamon Miklósra (jobbra) fôszerep vár (Fotó: Németh Ferenc)
,,Remélem, az elvégzett munkának most már meglesz az eredménye – mondta Garamvölgyi Lajos. – Annak ellenére bizakodom, hogy tudatában vagyok: szombati vendégünk jó csapat. Nem téveszt meg bennünket az újvárosiak jelenlegi helyezése, a vendégek kerete nem sokat változott, és tavaly is eredményesen szerepeltek. De most már mi is győzni szeretnénk, mert nem akarjuk, hogy szurkolóink elpártoljanak tőlünk. Mindegyik játékosomnak csúszni, mászni kell a pályán, és akkor begyűjthetjük a három pontot. Csak így mozdulhatunk el az utolsó helyről.
Azzal is tisztában van a békéscsabai szakvezető, hogy a dunaújvárosiak két gólerős csatárára, Horváth Péterre és Alexre külön is oda kell figyelni, hiszen ők bármikor képesek gólt szerezni, ugyanakkor szemmel kell tartaniuk Lengyel Ferencet is.
"A siker miatt fontos, hogy Lengyelt is kikapcsoljuk a játékból – fejtegette Garamvölgyi. – Úgy tűnik, ebben az idényben az újvárosiak védelme könnyebben átjátszható, ez legutóbb a Kispest ellen is bebizonyosodott. Ezt ki kellene nekünk is használni. Ha a támadójátékunk hatékony lesz, megszerezheti a csapat az újabb győzelmet.

Fény és árnyék

Ismerkedés. Garamvölgyi Lajos, aki a harmadik mérkôzésére készül Békéscsabán, lassan egy hónapja ismerkedik a lilákkal. A tréner egyre inkább kezdi megismerni játékosainak gondolkodását, ezért aztán most már egyre inkább sejti, mi lehet az eddigi gyengélkedés oka. Garamvölgyi úgy véli, a lelki gátlásokat igazán csak egy újabb gyôzelem oldhatná fel, amire nagyon várnak már Csabán.

Lelkierô. Nem elég, hogy munkája során nehéz helyzetben van, még a magánéletében is problémák sújtják. Tornyi Barnabás, a Dunaferr vezetôedzôje pénteken nem utazhatott el a csapattal Békéscsabára, mert nemrég elhunyt édesapja temetésén volt jelen. A szakember nagy lelkierôrôl tett tanubizonyságot, hogy családi gyásza ellenére játékosai után tudott autózni.
A Dunaferr mostanság nehéz időszakot él át – nem elég, hogy a csapat kínos vereségeket szenvedett, elmaradt fizetésekről meg menesztett segédedzőről szóltak az e heti hírek –, és ilyenkor mindig nehezebb a következő feladatra koncentrálni. Az előző szezonban szerepelt piros-fehér gárdának aligha jelentett volna problémát Békéscsabáról elhozni a három pontot, ám a meggyengült, morális válsággal küzdő klubnál más a helyzet. Tornyi Barnabás vezetőedző emiatt azt fontolgatja, hogy teljesen átszervezett csapattal próbálja majd győzelemre vezetni játékosait. Biztos azonban Salamon Miklós játéka – noha a gárda mostanság éppen a védekezésben nyújt gyenge teljesítményt –, aki elismerte: a békéscsabai 90 perc nem ígérkezik könnyed kikapcsolódásnak.

História

A két csapat eddig mindössze hét bajnoki sorozatban találkozott egymással az élvonalban. Érdekes, hogy egyik gárda sem tudott még vendégként gyôzni, de a csabaiak fölénye még így is elképesztô: a hét viharsarki mérkôzésbôl mindössze egy pontot engedélyeztek a vendégeknek, s csak három gólt kaptak.
Össz. B.csabán

Mérkôzés 14 7
B.csabai gyôzelem 6 6
döntetlen 5 1
Dunaferr-gyôzelem 3 0
B.csabai gólok 24 19
Dunaferr-gólok 18 3
,,Mindkét fél számára létszükséglet a három pont megszerzése – mondta a hátvéd. – S bár nem készültünk külön erre a találkozóra, remélem, a hétközi elbeszélgetések hatására a korábbiakkal ellentétben agresszívan küzdünk majd a gyepen. És akkor végre sikert érhetnénk el.”

Mindkét félnek létkérdés a győzelem

Keresztúri András (Békéscsaba): – Szeretnénk a közönségünket visszacsalogatni a lelátóra, amihez nagyon jó játékot kell produkálnunk. Ha pedig jól játszunk, az győzelemmel párosulhat.

Horváth Péter (Dunaferr): – Élethalálharc lesz ez a kilencven perc. De nemcsak nekünk, hanem a házigazdáknak is létfontosságú a mostani meccs. Remélem, ezt a csatát mi nyerjük meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik