Az érdekes gólok mérkőzése

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2002.09.30. 21:26
Címkék
A DVSC vezetőedzője, Szentes Lázár korábban mindig Hanák Viktort jelölte a a balhátvéd posztjára, s a védő elég jó teljesítményt nyújtott az előző mérkőzéseken, megpróbálván kiszorítani a nyáron igazolt, de hetekre harcképtelenné vált 46-szoros román válogatott Selymes Tibort. Az edző a Siófok elleni bajnoki előtt változtatott eredeti elképzelésén, és Hanák helyett a rutinos labdarúgónak szavazott bizalmat, akinek a vádlisérülése meggyógyult, s aki már az FTC ellen is szóhoz jutott csereként.
Selymes Tibor nagyszerû gólt szerzett
Selymes Tibor nagyszerû gólt szerzett
Selymes Tibor nagyszerû gólt szerzett
Selymes Tibor nagyszerû gólt szerzett
Selymes Tibor nagyszerû gólt szerzett
Selymes Tibor nagyszerû gólt szerzett
S mint a végén kiderült, az edző jót húzott, hiszen éppen Selymes fura, szabadrúgásból lőtt góljával sikerült egyenlítenie a Lokinak a hajrában. Persze, kérdés: valóban Selymesé volt-e a gól?
Csank János, a Siófok edzője a találkozó után azt mondta: egyik játékosa, Koller Ákos ért utoljára labdába, ám az csak súrolta a hátvéd feje búbját, irányt nem változtatott, így öngólról szó sem lehetett (tudósításunkban is így foglaltunk állást, és a gólt Selyemesnek adtuk).
– Megvallom, úgy éreztem, hogy a szabadrúgásom után érintés nélkül hullott hálóba a labda, de Bajzát Pétertől tudom, hogy az egyik védő fején kicsit megcsúszott – elevenítette fel a történteket Selymes Tibor.
– Tudatos volt-e ez a lövésszerű beadás?
– Az edzéseken rengeteget gyakoroljuk, hogy az ilyen szituációkból elvégzett szabadrúgás során úgymond kaput találjon a labda, vagyis ha a csatárok és a védők is elhibázzák azt, akkor is veszélyt jelentsen. Az MTK ellen szerzett gólom sem volt véletlen, annyi különbséggel, hogy azon a meccsen a rövid sarok felé csavartam a labdát.
– Mint védő, került már hasonlóan kellemetlen helyzetbe, mint most Koller Ákos?
– Az ilyen megoldás egyedi eset. Legutóbb az FTC ellen, talán éppen a csúszós talaj miatt, egy suta mozdulattal kevés híján öngólt fejeltem, szerencsére kapusunk, Sandro Tomic megfogta a labdát.
– Vasárnap nagy lehetőséget szalasztottak el, hiszen ha a Siófokot legyőzik, most dobogós helyen állhatnának a bajnokságban.
– A siófokiak jól bekkeltek, szinte képtelenek voltunk a védőfaluk mögé kerülni. Jól lezárták a széleket, bár néhány beadással tudtunk némi zavart kelteni. Próbálkozásainkban azonban nem volt kellő átütőerő, talán azért sem, mert a csatáraink ezúttal nem kaptak annyi támogatást a középpályásainktól, mint azt megszokhatták. De nincs miért elkeseredni, hiszen Kispesten is győzelmi reményekkel léphetünk pályára, aztán pedig fogadjuk a sereghajtó Békéscsabát, majd a Sopront. Azaz, egy jó sorozattal megszilárdíthatjuk helyünket az élmezőnyben. Eddig sem szerepeltünk roszszul, de szerintem a csapatban benne van a dobogós hely.
– Azért boldog lehet, hiszen góllal ünnepelhette visszatérését.
– Annak azért jobban örültem volna, ha nem rúgok gólt, de nyerünk.
Hasonlóképpen érezhetett a lefújás után a siófokiak tán legjobb teljesítményt nyújtó labdarúgója, Schultz Levente. A korábban a Ferencvárosban játszó középpályás lőtte a meccs első gólját, és bizony majdnem a lefújásig úgy tűnt, ez a találat győzelmet ér. A labdarúgó – aki korábban szívproblémák, majd lábtörés miatt hagyott ki hónapokat, és ami ez ügyben említést érdemel: anno a ma már a DVSC színeiben futballozó, de akkoriban még Újpesten szereplő Szekeres Tamással történő ütközés után vitte el a mentő a játékost az Üllői útról a kórházba – néhány mozdulattal felvillantotta mindazt, amit egy jó képességű futballistának tudnia kell. A 47. percben szemfülesen lecsapott a labdára, amikor az az elcsúszó Máté Péter mellett tovasuhant, sprintelve megelőzte a felé induló védőket, majd laza bokamozdulattal a bal alsó sarokba pörgetett. Mondhatnánk szerencse is kellett ahhoz, hogy a labda a kapufa mellett a hálóba kerüljön, ám visszanézve az eseményeket, immár elmondható, Schultz megoldása tudatos volt, olyan trükk, amely méltán érdemel elismerést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik