Romário tizenegyese döntött

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2002.10.28. 20:47
Címkék
Nem mondható, hogy nagyüzem lett volna a hét végén az országos bajnokságban, ugyanis mindössze 14 csapat lépett pályára a 26 tagú mezőnyből. Közéjük tartozott a listavezető Sao Paulo is, amely ezúttal a Portuguesa vendégeként szerepelt, és nyerte meg magabiztosan sorrendben hatodik mérkőzését is.
Romário a rájátszás közelébe lôtte a Flut
Romário a rájátszás közelébe lôtte a Flut
Romário a rájátszás közelébe lôtte a Flut
Romário a rájátszás közelébe lôtte a Flut
Romário a rájátszás közelébe lôtte a Flut
Romário a rájátszás közelébe lôtte a Flut
A paulisták az első félidőben kapusuk, Rogério Ceni szabadrúgásgóljával szereztek vezetést, amelyre Luiz Henrique még válaszolni tudott a szünet előtt. A fordulást követően Luis Fabiano két találatával szemben már tehetetlennek bizonyult a hazai tizenegy. "Nem szeretnék a rájátszásról beszélni, mert még nem biztos a részvételünk. Négy mérkőzésünk hátravan az alapszakaszból, térjünk vissza erre a kérdésre akkor, ha majd lejátszottuk azokat. Ne feledjük, ahogyan megnyertünk zsinórban hat találkozót, úgy négyet el is veszíthetünk” – szögezte le Oswaldo de Oliveira, a Sao Paulo edzője.
Nem lehet okuk a búslakodásra a Fluminense híveinek sem, ugyanis kedvenceik újfent győztek, és már csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak le a rájátszást érő nyolcadik helyről. A gárda vezéregyénisége, Romário újfent betalált – a Baixinho (Kicsi) becenévre hallgató csatár hét gólt szerzett a legutóbbi öt mérkőzésén –, igaz, ezúttal csak tizenegyesből volt eredményes, viszont éppen ezzel a góllal kaparintotta meg mind a három pontot a Botafogo otthonában pályára lépő Flu. Az már más kérdés, hogy a büntető érdekében Romário, legalábbis az ellenfél szerint, feldobta magát a tizenhatoson belül. "Én nem húztam el Romário lábát. Elismerem, hogy hozzáértem, de csak azért, mert ő belerúgott a vállamba. A bíró megette a műesését, és már csak azért is tizenegyest ítélt, mert az első félidőben nekünk is befújt egy büntetőt” – elemezte a helyzetet Carlos Germano, a Bota kapusa.

Országos bajnokság (Campeonato Brasileiro)
Alapszakasz, 21. forduló: Botafogo– Fluminense 2–3 (Galeano 32. – 11-esbôl, Léo Inácio 62., ill. César 39., Magno Alves 70., Romário 81. – 11-esbôl), Portuguesa–Sao Paulo 1–3 (Luiz Henrique 42., ill. Rogério Ceni 30., Luis Fabiano 63., 73.), Internacional–Gremio 0–1 (Rodrigo Mendes 80.), Santos–Flamengo 3–0 (Alberto 26., Robert 32., Robinho 40.), Atlético PR–Coritiba 1–0 (Kléber 13.), Gama–Goiás 0–1 (Tiago 8.), Juventude–Figueirense 3–2 (Leonardo Manzi 52., 79., Gaúcho 83., ill. Selmir 6., Igor 50.). A Guarani–Ponte Preta mérkôzés lapzártánk után ért véget.
Az élcsoport: 1. Sao Paulo 40 pont, 2. Juventude 37 (20 mérk.), 3. Sao Caetano 36 (20), 4. Santos 35 (40–29), 5. Corinthians 35 (29–28, 19), 6. Gremio 30 (29–22, 19), 7. Atlético MG 30 (34–30, 19)
Csapattársa, Odvan már messzebbre ment, kijelentve: "Ilyen dolgokat nem illik művelni. Megbeszéltem az esetet Romárióval, nincs köztünk harag, és biztos vagyok abban, hogy többet ilyesmi nem fordul elő, legalábbis ha én a pályán vagyok. Ha mégis megpróbálkozik egy műeséssel, úgy odalépek neki, hogy nem ússza meg szárazon.”

Hat, nyeretlenül megvívott mérkőzést követően gazdagodott ismét három ponttal az Atlético PR, amely címvédő létére csak a 14. helyen szerénykedik. A Haladást erősítő Tüske Rolandot "megkörnyékező” alakulat ezúttal a Coritibát fogadta, és fektette két vállra Kléber korai találatával – a korábbiakban tízszer eredményes támadó nyolc forduló óta képtelen volt az ellenfelek kapujába találni –, aki a következőképpen értékelte a sikert: "Ismét kialakult köztünk, játékosok közt a párbeszéd. Megint megtaláltuk a közös hangot egymással a pályán, mondhatni, újra felfedeztük a barátságot.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik