Jól vitézkedtek a hazaiak

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2002.11.20. 23:50
Címkék
Újházi Mónika ezúttal debütált az Extraligában vezetőbíróként és a találkozó végén elégedetten kecmereghetett le a bírói pulpitusról, ugyanis bemutatkozása elismerést érdemelt. A hazaiak sok nyitásrontással kezdtek, míg a másik oldal ebben a játékelemben átlagon felülit nyújtott és a sáncmunkában is a pályaválasztó előtt járt.
Az alföldiek végig vezettek és megérdemelten nyerték az első etapot. A másodikban elképesztő ütemben gyűltek a rossz megoldások és az összecsapás ekkor még nem tudta tűzbe hozni a publikumot. A kecskemétiek nagyobb akarással harcoltak és a játszma közepénél felhangzott a nézőtéren az ébresztő rigmus. Ez hatott és a csikorgó borsodi gépezet működésbe jött. Jánosiék átlendültek a holtponton és néhány látványos villanással sikerült az igen izgalmas és fordulatos végjátékban egyenlíteniük. A barcikaiakat megnyugtatta a játszmanyerés s felszabadultan veselkedtek neki a folytatásnak. A biztos vezetés tudatában azonban érthetetlenül kiengedtek, apadt az előny, ám ezúttal képesek voltak újítani.
A negyedik szettben villámrajtot vettek Daniel Oravec tanítványai, ekkor már mosolygós arcokat is lehetett látni egy-egy trükkös megoldást követően. A Vegyész azonban ismét túl korán nyugodott meg, a hatpontos vezetés kényelmessé tette a kék-sárgákat, a Kecskemét megérezte a lehetőséget, sziszifuszi munkával és ifjabb Nagy Péter remek megoldásaival kiharcolta a döntő szettet.
Az ötödik játszma elején fej fej mellett haladtak a csapatok, majd két jó blokkal megugrott a Vegyész és ez döntőnek bizonyult a hallatlanul kiélezett csatává alakuló küzdelemben. Így a kazincbarcikai publikum végül ünnepelhetett, hiszen kedvencei a forduló előtt listavezető Kecskemétet győzték le.

Mestermérleg

Morozov tizennégy ponttal segített csapatának a listavezetô kecskemétiek legyôzésében
Morozov tizennégy ponttal segített csapatának a listavezetô kecskemétiek legyôzésében
Morozov tizennégy ponttal segített csapatának a listavezetô kecskemétiek legyôzésében
Daniel Oravec: – Köszönjük szurkolóink kitartó buzdítását, nélkülük aligha sikerült volna a talpraállás. A szerkezeti módosulást nehezen viseltük el, annak viszont örülök, hogy a csapat talpra állt és hozta a mérkőzést.
Nagy Péter: – Bosszant a vereség, de így ki lehet kapni. Az idei bajnokságban ez volt a legjobb meccsünk, négy játszmán keresztül magas színvonalú volt a játék, kitűnően tartottuk magunkat és végül apró nüanszok döntöttek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik