ASZTALITENISZ - kínkeserves győzelem

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2002.12.03. 21:42
Címkék
A jövő tavaszi olaszországi Európa-bajnokság csapatversenyeinek kiemelése szempontjából rendkívül fontos Európa-liga-sorozat a második szakaszához érkezett: a magyar férficsapat a csoportmérkőzések után mostantól a 1921. helyért csatázik a szlovákokkal és az izraeliekkel. A Volper László és Temes Péter irányította együttes először idegenben lépett asztalhoz, amikor Szlovákia volt az ellenfél. Az utóbbi időszak eredményei alapján a mieink tűntek valamivel esélyesebbnek, bár játéktudásban nagyon közel van egymáshoz a két gárda.
Európa-liga, a 19–21. helyért, Kassa
Szlovákia–Magyarország 1:3
Pistej–Fazekas 2:3 (–7, 4, 6, –11, –8), Truksa–Pázsy 2:3 (–8, 9, –11, 4, –6), Sereda–Vitsek 3:2 (10, –9, –6, 9, 7), Pistej–Pázsy 1:3 (–9, 9, –8, –6)
Európa-liga, a 19–21. helyért, Kassa
Szlovákia–Magyarország 1:3
Pistej–Fazekas 2:3 (–7, 4, 6, –11, –8), Truksa–Pázsy 2:3 (–8, 9, –11, 4, –6), Sereda–Vitsek 3:2 (10, –9, –6, 9, 7), Pistej–Pázsy 1:3 (–9, 9, –8, –6)
Mindezt igazolták is a történtek, hiszen végig kiélezett, helyenként drámai összecsapást vívtak a résztvevők. Fazekas Péter kezdett Pistej ellen, s az első megnyert játszma után a házigazdák második számú asztaliteniszezője fordítani tudott, és bizonyos időszakokban úgy tűnt, hogy nyerhet is. Szerencsére a válogatott legfiatalabb tagja összekapta magát, egyenlített, és a döntő szettben már nem engedte ki kezéből a győzelmet. Pázsy Ferenc következett Truksa ellenében. Itt is a magyar játékos kezdett jobban, de rendkívül fordulatos mérkőzést vívott a szlovákkal, aki kétszer is kiegyenlítette a Postás-Matáv SE asztaliteniszezőjének előnyét. A mindent eldöntő ötödik szettben aztán – Fazekashoz hasonlóan – Pázsy már nem engedte ki a kezéből az irányítást, így 2:0-ra elhúztak a magyarok. Vitsek Iván akár be is fejezhette volna a mérkőzést, ugyanis Seredával szemben az első játszmát 9:4-es előnyről bukta el, majd a következő kettőt hozta. 3:0 helyett így tehát "csak” 2:1 lett, és ez kevés volt az üdvösséghez, ugyanis Sereda megfordította a mérkőzést. Szerencsére Pázsy ott folytatta, ahol Truksa ellen abbahagyta, sőt, a korábbiakhoz képest meglehetősen "simán”, négy játszmában verte Pistejt, és ezzel a magyar válogatott lezártnak tekinthette a találkozót.
A 19–21. helyért zajló küzdelem tehát jól indult a magyarok számára, folytatás februárban, hazai környezetben az izraeliek ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik