A kerettagság még kivívható

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2002.12.04. 20:34
Címkék
Weöres és Payr Ausztráliában készül
Weöres és Payr Ausztráliában készül
Weöres és Payr Ausztráliában készül
Weöres és Payr Ausztráliában készül
Weöres és Payr Ausztráliában készül
Weöres és Payr Ausztráliában készül
Az elnökség jóváhagyta a vitorlázók olimpiai és válogatott keretének névsorát, s ezt követően a 470-esek közül két – a Weöres Márta, Payr Anna, valamint a Sallai Gábor, Olosz Dávid – kettős Pomucz Tamás vezetésével elrepült Ausztráliába edzőtáborozni. Az olimpiai keretbe kerülés feltételeként az elnökség azt írta elő, hogy az adott hajóosztály világbajnokságán a magyar versenyző teljesítse a majdani kvalifikációs szintet – ami minden osztályban más és más –, ami egyedül a 470-eseknek sikerült. Közülük is a Weöres, Payr, a Sallai, Markal, valamint a Czégai Péter, Kutassy László kettősnek. Ezt követően ajánlotta fel a szövetség, hogy a sydneyi és melbourne-i edzőtáborozás – amelybe három verseny is beletartozik – költségének felét állva kiutaztatja az érintett párosokat, ám Czégaiék nem tudták a fennmaradó összeget előteremteni, így itthon maradtak. A Sallai Gábor, Markal Roland duó pedig időközben szétült, mert az utóbbi versenyző tanulmányi okokra hivatkozva nem vállalhatta a rá váró felkészülést, így helyét Olosz vette át.

MacArthur újabb célja

VITORLÁZÁS. Az utóbbi években sikert sikerre halmozó brit Ellen MacArthur következô célja, hogy – megdöntve Bruno Peyron csúcsát – a leggyorsabban vitorlázza körül a Földet. A 26 éves MacArthur 2000–2001-ben a második helyen végzett a Vendée Globeon, 93 nap alatt ért célba, ezzel a legfiatalabb és leggyorsabb földkerülô nô lett. Novemberben a Rum útja elnevezésû transzatlanti viadalon diadalmaskodott az egytestû hajók között. Most megvásárolta Bruno Peyron korábbi vitorlását, az Orange nevû katamaránt, átkeresztelte Kingfisher II-re, s ezzel készül Bretagne-ban a jövô évi csúcsdöntésre. A francia hajós és csapata az idén tavasszal 64 nap 8 óra 37 perc és 40 mp alatt kerülte meg a bolygót a Jules Verne Trophy keretében.
A válogatott kerettagságot azzal lehetett kiharcolni, ha az illető a kiemelt Világkupák valamelyikén a mezőny első felében zárt, s ennek megfelelően Tenke Tibor, Bendicsek József (Csillaghajó), Eszes Tamás (Laser), Litkey Árpád, Litkey Csaba (Tornádó) élvezi a bizalmat, míg olimpiai edzőpartnerként Hajdu Balázs, Pallay Tibor, Lovas Péter (finn), válogatott edzőpartnerként pedig Kugler Tamás (Laser) neve szerepel. A juniorkeretet ugyanakkor a Payr Luca, Nagy Kata, a Váradi Júlia, Váradi Kata, a Perényi Miklós, Farkas Péter páros, valamint Előd Botond leendő – még meg nem nevezett – partnerével (470-esek), Pál Gaszton, Keresztes Gábor (finn), Fazakas György és Henger Mátyás (Laser) alkotja.
A válogatott keret természetesen nem zárult le véglegesen, hiszen aki a 2003-as szezon Vk-in teljesíti a követelményt, az automatikusan csatlakozhat a csapathoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik