Röplabda - liberó az irányító

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2003.01.07. 21:08
Címkék
Élcsapatok Kupája, férfiak
2. csoport. A szerdai program: Rabotnicski Fersped Szkopje (macedón)–Dunaferr, 19. SCC Berlin (német)–Apeldoorn (holland), 19. Az állás: 1. Apeldoorn 6 (9:1), 2. Szkopje 5 (6:4), 3. Berlin 4 (4:6), 4. Dunaferr 3 (1:9)
Élcsapatok Kupája, férfiak
2. csoport. A szerdai program: Rabotnicski Fersped Szkopje (macedón)–Dunaferr, 19. SCC Berlin (német)–Apeldoorn (holland), 19. Az állás: 1. Apeldoorn 6 (9:1), 2. Szkopje 5 (6:4), 3. Berlin 4 (4:6), 4. Dunaferr 3 (1:9)
Ahogy telik az idő, úgy kerül egyre nehezebb helyzetbe a Dunaferr. A férfibajnoki címvédő, elsősorban anyagi lehetőségeinek korlátja miatt alaposan meggyengült a nyáron, hogy aztán novemberben a Kuvaitba igazoló centerről, Forgó Nándorról is lemondjon. Sőt ugyanebben a hónapban megvált a krónikus sérüléssel bajlódó román feladótól, Bircától, akit már addig is a 18 esztendős Tóth Gábor pótolt. A hatcsapatos Extraligában ötödik helyen álló, legutóbbi bajnokiját 3:0-ra elvesztő Duna-partiakat továbbra sem kíméli a sors, hiszen immár Tóth Gábor is kidőlt a sorból, és miután a csereirányító Kecskeméti Péter szerda reggel az ifjúsági válogatott tagjaként kelt útra az olaszországi Eb-selejtezőre, Ruffing Péter feladó nélkül maradt. Szerdán tehát minden eddigitől eltérő összeállításban lép pályára a Dunaferr az Élcsapatok Kupája 4. fordulójában, a Rabotnicski Fersped Szkopje otthonában.
"Tóth már a nyíregyházi bajnoki mérkőzést is sérülten vállalta, az orvosi vizsgálat pedig megállapította, hogy kezdődő gerincsérve van a játékosnak – sopánkodott Ruffing Péter. – Nem is tudom, meddig nem számíthatok rá, Szkopjében mindenesetre a liberó Szabó Gábor helyettesíti. Ebből egyenesen következik, hogy új liberót avatunk, Németh Gergely személyében. A körülmények miatt kevés esélyünk maradt akár a szettnyerésre is, amint azt már Dunaújvárosban is megtapasztalhattuk, a macedónok rendkívül tudatos, stabil röplabdát játszanak.”
Az első három találkozóját elvesztő, egyetlen játszmát nyerő Dunaferr tehát nem sok jóra számíthat, már csak azért sem, mert a Szkopje a Duna-partiaknál jóval erősebb SCC Berlint is 3:0-ra verte az első körben. És ha már a negatívumokat soroltuk, ne hagyjuk ki, hogy az egyre több szerepet kapó négyesütő, Németh Szabolcs is az ifjúsági válogatottal tartott, a decemberben térdműtéten átesett Nagy Attila pedig még nem teljesen egészséges. Vagyis a Dunaferr esetében valóban elmondhatjuk: a részvétel a fontos…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik