Hajtott, de vesztett a Dunaferr

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2003.01.08. 22:10
Címkék
Rabotnicski Fersped Szkopje (macedón)–Dunaferr 3:0
(16, 19, 20)
(16, 19, 20)

Szkopje, 2000 néző. V: Kondakov, Szkibickij (ukránok)
SZKOPJE: SZABCSEV, RISZTOSZKI, SZTEVOVSZKI, Alekszics, Modev, ZAFIROV. Cs: Janevic (liberó), Dimovszki. Edző: Josko Milenkovszki
DUNAFERR: Szabó G., MÓZER, Szekeres, TÓTH T., Urfi, Pajor. Cs: Németh G. (liberó), Nagy A., Lukács S. Edző: Ruffing Péter
SCC Berlin (német)–Apeldoorn (holland) 3:2 (20, –22, 14, –23, 15). Az állás: 1. Apeldoorn 7 pont (11:4), 2. Szkopje 7 (9:4), 3. Berlin 6 (7:8), 4. Dunaferr 4 (1:12)

A feladóját (Tóth Gábor) sérülés miatt elvesztő, második számú előkészítőjét, valamint egyik ütőjét (Kecskeméti Péter, Németh Szabolcs) a csütörtökön kezdődő ifjúsági Eb-selejtező miatt nélkülöző Dunaferr kilenc játékossal érkezett Szkopjéba. Ruffing Péter kényszermegoldásként a válogatott liberó Szabó Gábort küldte pályára irányítóként, és a Duna-partiak a vártnál nagyobb ellenállást tanúsítottak a csordultig teli csarnokban.
A macedónok kemény nyitásai sokszor megoldhatatlan feladat elé állították a vendégeket, és a klasszikus problémával kellett szembenézni: rossz fogadásból nincs jó támadás. Az újvárosiak kellő motiváltsággal ellensúlyozták ezt a hátrányt, aminek következtében a Szkopje nem került döntő fölénybe a mérkőzésen. Sőt a harmadik szettben 6:3-ra megugrott a magyar bajnoki címvédő, ám a közönség hihetetlen hangzavar közepette hajtotta csapatát a győzelemig. A Dunaferr mérlege pedig tovább romlott, hiszen negyedik Élcsapatok Kupája-találkozóját is elveszítette.

Mestermérleg
Ruffing Péter: – Nem vallottunk szégyent, dicséretes volt játékosaim hozzáállása. Egy-egy szituációban igazán szép dolgokra is képesek voltunk, ezt a mentalitást várom el a bajnoki mérkőzéseken is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik