Még szokniuk kell a légkört

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.01.30. 20:45
Címkék
Minden úgy alakult Kazincbarcikán, ahogyan azt a Vegyész szurkolói eltervezték: a férfi röplabda Extraliga első helyén álló barcikai alakulat a címvédő Dunaferrt látta vendégül szerdán, és az első, illetve második játszmában alapos "oktatásban” részesítette tartalékos, Lu-kács Stefánt, Pajor Arnoldot és Urfi Csabát nélkülöző ellenfelét. Ekkor Daniel Oravec, a hazaiak szakvezetője elérkezettnek látta az időt, hogy a keret fiataljainak is lehetőséget adjon a bizonyításra. Schildkraut Krisztián, Rudolf Herich, valamint Domagoj Krnic is pihenőre vonulhatott a kezdő hatos tagjai közül, helyükre Lehóczki László, Jármi Csaba és Kovács Zoltán került – mindhárman éppen csak betöltötték 19. életévüket. Velük már csikorogni kezdett a gépezet, a sima haladás döcögésre váltott. Kétségtelen tény, hogy mindhárom fiú roppant lámpalázasan röplabdázott, látszott rajtuk, hogy nincs önbizalmuk, és szinte egyetlen valamirevaló megoldással sem tudtak előrukkolni. (Talán a feladó Lehóczki jelentett kivételt, igaz, elég furcsa bejátszásokat kapott társaitól…) A szurkolók egyre idegesebbek lettek, itt-ott a füttyszó is felhangzott a nézőtéren. A szintén több fiatalt felvonultató Dunaferr kihasználta a lehetőséget, és a harmadik játszma elején megszerzett tetemes, hatpontos előnye elegendőnek bizonyult a szépítéshez. A negyedikben aztán visszaállt a rend, ám a barcikai "nagyok” addigra már lélekben "leültek”, s bizony igen nehezen pörögtek fel újra a szükséges üzemi hőfokra. Ha nehezen is, végül hozták a meccset."El kell ismerni, a fiatalok beállítása nem hozta meg a várt eredményt. De szerintem két, könnyen megnyert játszma után minden edző ezt a lépést választotta volna, hiszen a tartaléksorban lévőknek is szokniuk kell a versenyhelyzetet. Az acél is tűzben edződik… Fiataljaink bizonytalanok voltak, azt sem merték megcsinálni, amit tudnak, s mintha a többi pályán lévő önbizalma is megingott volna. Mindenesetre tanulságos mérkőzést játszottunk” – foglalta össze véleményét Daniel Oravec. Bizony, Kazincbarcikán egyre-másra tűnnek fel a helyi tehetségek, akik helyet követelnek maguknak az első csapat keretében, az viszont korántsem nekik kedvez, hogy a nagy cél, a bajnoki elsőség kiharcolása aligha teszi lehetővé a kísérletezést. A Magyar Kupa negyeddöntőinek párosítása
Férfiak: Kométa-Kaposvár–Phoenix Mecano-Kecskeméti FRC, NAFA RC-Kaposvár–DFRC-Szeged, Dunaferr–Nyíregyházi VRC, Dág SE– Vegyész RC-Kazincbarcika
Nők: NRK-Nyíregyháza–BITT-Kaposvári NRC, Miskolci VSC-Cronus–Vasas-Budai Tégla Óbuda, V-fon-Jászberény–Architekton-Gödöllői RC, Haladás-F. Gradex–BSE-FCSM

A CEV-kupa negyeddöntőinek párosítása
Férfiak: Tourcoing (francia)–Panathinaikosz (görög), Ziraatbankasi Ankara (török)–Treviso (olasz), Dinamo Moszkva (orosz)–Ogyincovo (orosz), Rovaniemi (finn)–Macerata (olasz)
Nők: Perugia (olasz)–Mielec (lengyel), Gran Canaria (spanyol)–Münster (német), Novara (olasz)–Ravenna (olasz), Caja de Ávila (spanyol)–Belgorod (orosz)

Veresék kupaveresége

TRENTO. Az olasz férfi A1-liga még december végén befejeződött első körének nyolc legjobb csapata vehet részt az Olasz Kupa nyolcas döntőjében. A szerda esti két találkozón könnyedén nyertek az esélyesek, Veres Péter Ferrarája a Modena ellen veszített három szettben. A magyar légiós a második és harmadik játszmában kapott rövid időre lehetőséget, és hat támadásából hármat pontra váltott.

Olasz Kupa, férfiak. Nyolcas döntő, Trento és Bolzano. Negyeddöntő: Treviso–Cuneo 3:0 (19, 20, 19), Modena–Ferrara (Veres Péter) 3:0 (19, 18, 22). A Milano–Latina és a Macerata–Trentino (Mészáros Dömötör) mérkőzés lapzártánk után ért véget.

Magyar játékvezetők külföldi küldetései

BUDAPEST. A férfi Indesit-Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Hóbor Béla, Rádi Gyula kettős vezeti a Friedrichshafen (német)– Modena (olasz) párharc visszavágóját (február 18. vagy 19.), a Mocsnik Lajos, ifjabb Juhász Zoltán páros pedig a női CEV-kupa negyeddöntőjében a Novara (olasz)–Ravenna (olasz) párharc első találkozóján (február 5.) fújja a sípot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik