Demeter és Fazekas is duplázott

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2003.03.02. 21:36
Címkék
LindnerDemeter férfi elődöntő, hatodik játszma, 8:5.A Postás-Matáv SE játékosa kiszorított helyzetből teszi vissza a labdát, amely megcsúszik az asztal szélén, más vélemények szerint az oldalán.
Fazekas Mária gyôzelmei jól jöttek az Európa-bajnoki csapathirdetés elôtt (Fotó: Farkas József)
Fazekas Mária gyôzelmei jól jöttek az Európa-bajnoki csapathirdetés elôtt (Fotó: Farkas József)
Fazekas Mária gyôzelmei jól jöttek az Európa-bajnoki csapathirdetés elôtt (Fotó: Farkas József)
Fazekas Mária gyôzelmei jól jöttek az Európa-bajnoki csapathirdetés elôtt (Fotó: Farkas József)
Fazekas Mária gyôzelmei jól jöttek az Európa-bajnoki csapathirdetés elôtt (Fotó: Farkas József)
Fazekas Mária gyôzelmei jól jöttek az Európa-bajnoki csapathirdetés elôtt (Fotó: Farkas József)
A szetteket tekintve Demeter Lehel 3:2-re vezet úgy, hogy volt már 3:0 is, ám Lindner Ádám talpra állt és most rendkívül közel került ahhoz, hogy kiegyenlítsen: ha 9:5 lesz, mindössze két pont választja el ettől, ami ilyen szinten már komoly lehetőség. A kecskeméti Demeter megesküszik amire csak lehet, hogy oldalcsusza volt, vagyis övé a pont, míg Lindner állítja, a labda az asztal szélén csúszott meg. Nem mindegy, nagyon nem mindegy… A játékvezetők tanakodnak, és végül Demeternek adnak igazat. Akad aki egyetért, mások fújolnak, Demeter megnyugszik, Lindner "begőzöl”: pillanatok alatt 8:8, s 10:9-nél már a kecskemétinél az előny. Ki is használja a lehetőséget, nyer, s ezzel elüti a címvédőt a döntőbe jutástól.
Demeter–Németh férfidöntő, harmadik játszma, 10:9.
Az aranyéremért zajló csatában az első szettet Demeter nyerte, a másodikat Németh, tehát kulcsfontosságú, hogy melyikük kerül lépéselőnybe. A kecskeméti játékosnak van szettpontja, kap is egy ziccert a BVSC-s Németh Károlytól, ám túlüti a labdát. Vagy mégsem? A játékvezetők ugyan belapozzák Némethnek a tizedik pontot, ám Demeter felteszi a kezét, szerinte csusza volt: szinte láthatatlanul, de a labda még érte az asztal szélét. Minden szempár a 33 esztendős Némethre szegeződik, aki elsétál a labdáért, viszszafordul, majd bólint: nem 10:10, hanem 11:9 – oda. Ez sem mindegy… Demeter kerül tehát lépéselőnybe, s ezt követően az irányítást már egy pillanatig sem engedi ki a kezéből, így 2000 után másodszor is magyar bajnoki címet szerez férfi egyesben.
Örül, persze, hogy örül, de talán eszébe jutnak az imént említett pillanatok, no meg titokban Fortunához is elrebeghet néhány hálaimát. Félreértés ne essék, egyáltalán nem érdemtelenül lett ő a bajnok, sőt, kifejezetten látványosan és jól játszva hódította el a címet, de a szerencse és az asztal széle ezúttal kétszer is vele volt. És tessék elhinni, hogy ebben nincs semmi csúsztatás…

86. országos bajnokság a Bull-kupáért

Férfiak. Egyes. Elôdöntô. Demeter (Kecskeméti Profitholding Spartacus)–Lindner (Postás-Matáv SE) 4:2 (11, 4, 5, –1, –10, 11), Németh (BVSC)–Pázsy (Postás-Matáv SE) 4:3 (8, –6, 5, –4, 4, –8, 8). Döntô. Demeter– Németh 4:1 (8, –7, 9, 7, 8)
Országos bajnok: Demeter Lehel (Kecskeméti Profitholding Spartacus, edzô: Fodor Miklós), 2. Németh (BVSC), 3. Lindner (Postás-Matáv SE) és Pázsy (Postás-Matáv SE)
Páros. Elôdöntô. Pázsy, Lindner (Postás-Matáv SE)–Varga Z., Magyar (BVSC) 3:1 (6, –7, 9, 5), Demeter, Zoltán (Kecskeméti Profitholding Spartacus)–Németh, Vitsek (BVSC, ASKÖ Linz) 3:1 (6, 4, –6, 9). Döntô. Demeter, Zoltán–Pázsy, Lindner 3:2 (–8, 7, –4, 6, 13)
Ob: Demeter Lehel, Zoltán Zoltán (Kecskeméti Profitholding Spartacus, e: Fodor Miklós), 2. Pázsy, Lindner (Postás-Matáv SE), 3. Németh, Vitsek (BVSC, ASKÖ Linz) és Varga Z., Magyar (BVSC)
Nôk. Egyes. Elôdöntô. Fazekas (Statisztika)–Molnár (Statisztika) 4:3 (–10, –8, 8, 7, 3, –11, 10), Lovas (Postás-Matáv SE)–Éllô (Postás-Matáv SE) 4:2 (7, –6, 4, –8, 6, 7). Döntô. Fazekas–Lovas 4:2 (7, –6, 4, –8, 6, 7)
Ob: Fazekas Mária (Statisztika, e: Tarján András, Fülöp István, Téglás Péter), 2. Lovas (Postás-Matáv SE), 3. Molnár (Statisztika) és Éllô (Postás-Matáv SE)
Páros. Elôdöntô. Fazekas, Molnár (Statisztika)–Csernyik, Szvitán (Statisztika, Orosháza-Hungarotel) 3:0 (10, 10, 4), Braun, Iszajeva (BSE)–Lovas, Póta (Postás-Matáv SE, Statisztika) 3:2 (–7, 13, –5, 2, 4). Döntô. Fazekas– Molnár–Braun, Iszajeva 3:1 (–7, 4, 8, 10)
Ob: Fazekas Mária, Molnár Zita (Statisztika, e: Tarján András, Fülöp István, Téglás Péter), 2. Braun, Iszajeva (BSE), 3. Csernyik, Szvitán (Statisztika, Orosháza-Hungarotel) és Lovas, Póta (Postás-Matáv SE, Statisztika)
Vegyes páros. Elôdöntô. Vitsek, Éllô (ASKÖ Linz, Postás-Matáv SE)–Varga Z., Braun (BVSC, BSE) 3:1 (7, –10, 10, 4), Lindner, Póta (Postás-Matáv SE, Statisztika)–Marsi, Lovas (BVSC, Postás-Matáv SE) 3:1 (6, –4, 7, 6). Döntô. Vitsek, Éllô–Lindner, Póta 3:1 (2, –5, 5, 11)
Ob: Vitsek Iván (ASKÖ Linz, e: –), Éllô Vivien (Postás-Matáv SE, e: Bárány Zsolt), 2. Lindner, Póta (Postás-Matáv SE, Statisztika), 3. Varga Z., Braun (BVSC, BSE) és Marsi, Lovas (BVSC, Postás-Matáv SE)
A Demeteréhez hasonló elégedettséggel, mi több boldogsággal még a statisztikás Fazekas Mária találkozik ezen a délutánon: előbb egy, a végletekig kiélezett, s az Európa-bajnoki csapatba kerülés szempontjából pokolian fontos (ne feledjük, Tarján András szövetségi kapitány hétfőn hirdeti ki az utazó csapatot) elődöntő végén, 0:2-ről fordítva győzi le klubtársát, Molnár Zitát, majd a döntőben a postásos Lovas Petra sem tudja megállítani. A fináléban szerzett 4:2-es sikerének pillanatában pedig szinte hallani, ahogy a Statisztika összes jelenlévő szakvezetőjének a szívéről dübörögve lezúdulnak a mázsás kövek: hiába no, a Marczibányi tériek és a zuglóiak között enyhén szólva sem harmonikus a viszony, így az ellen (-fél? -ség?) kétvállra fektetésénél nincs nagyobb megkönnyebbülés… Aztán Fazekas a maga részéről minden tőle telhetőt megtesz, hogy megkönnyítse a szövetségi kapitány döntését, ugyanis az elődöntőben legyőzött Molnárral az oldalán a párost is "behúzza” a BSE – a városmajoriak most ezzel az egy finalista hellyel jelzik, hogy vannak, léteznek és továbbra is számolni kell velük – duója, a Braun, Iszajeva kettős ellenében, s így megismétli Demeter bravúrját: egyesben és párosban is övé az arany.
Parádés.
Miként Vitsek Iván teljesítménye is: a maga 34 évével férfi párosban Németh (ő is már 33, ráadásul férfi egyesben döntőt játszott…) partnereként bronz-, vegyes párosban pedig az ugyancsak a rutinosabbak közé tartozó zuglói Éllő Viviennel aranyérmet szerez.
Csak úgy. A jövő jegyében…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik