Nagyok meglepő búcsúja

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2003.03.06. 21:00
Címkék
Nem kis meglepetésre a Galatasaray és a Besiktas is búcsúzott a Török Kupa negyeddöntőjében: a Galata saját pályáján maradt alul az első ránézésre csupán a nevében említésre méltó Malatyasporral szemben.
Török Kupa

Negyeddöntô (a gyôztesek továbbjutottak): Galatasaray–Malatyaspor 1–2, Rizespor–Kocaelispor 1–1 – 11-esekkel 5–3, Trabzonspor–Ankaraspor 7–1, Besiktas–Genclerbirligi 3–4 – aranygóllal
Török Kupa

Negyeddöntô (a gyôztesek továbbjutottak): Galatasaray–Malatyaspor 1–2, Rizespor–Kocaelispor 1–1 – 11-esekkel 5–3, Trabzonspor–Ankaraspor 7–1, Besiktas–Genclerbirligi 3–4 – aranygóllal
A Besiktas–Genclerbirligi összecsapásról ugyanakkor még most is áradozik mindenki: helyi szakemberek szerint ilyen magas színvonalú, lüktető meccset török pályán még sohasem láthattak a futballbarátok. A jelenleg a helyi foci két legerősebbjének számító együttes partiján a vendégek az első negyvenöt percben kétgólos előnyhöz jutottak, ám a fordulást követően Ilhan Mansiz rögvest szépített, majd negyedórával a befejezés előtt egyenlített. Ez azonban még semmi sem volt ahhoz képest, ami ezután következett: először is a Besiktas három perc alatt kettős emberhátrányba került, miután előbb Yildirimet, majd az addig két ziccert is kihagyó Pascal Noumát zavarta le a bíró, majd afféle "hangulatjavító intézkedésként” a vendégeket is megrövidítette egy játékossal (ott Thomas kapott pirosat). Az így is emberhátrányban küzdő hazaiak azonban nem adták fel, és Mansiz a 94. percben megszerezte harmadik gólját is (a Genclerbirligi röviddel a lefújás előtt vette vissza a vezetést), hosszabbításra mentve a találkozót. Az első tizenöt perc góltalanul pergett le, a második elején viszont megszületett a mindent eldöntő találat a vendégek jóvoltából, így csalódottan távozott az Inönü-stadion közönsége.
A meccset követő nyilatkozatában Mircea Lucescu először is nekiesett Noumának, mondván, elege van a franciából, minden pályán töltött pillanata életveszély, sohasem lehet tudni, mikor állítják ki a játékvezetők (most 15 ezer dollárt kell fizetnie "társai cserbenhagyásáért”). A román tréner azt sem mulasztotta el megjegyezni, hogy szerinte a játékvezetők ráuntak a Besiktas győzelmi sorozatára, ezért fújnak folyamatosan ellene, most is sokat tévedett a meccs bírája, elvégre a vendégektől is simán leküldhetett volna még egy játékost.
Ami a másik két összecsapást illeti: a Trabzon az ankarai főpolgármesteri hivatal lelkes, másodosztályú csapatát hagyta helyben, míg a másodosztályú Rizespor játékosai jobban rúgták a tizenegyeseket a Kocaeli futballistáinál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik