Ritter Árpád a négy között

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.05.03. 22:47
Címkék
Legutóbb a két évvel ezelőtti budapesti Európa-bajnokságon végzett négy magyar birkózó  Bánkuti Zsolt, Ritter Árpád, Aubéli Ottó és Farkas Zoltán  pontszerző helyen, azt megelőzően pedig 1996-ban a Dvorák, Gombos, Glázer, Demeter négyesnek sikerült ugyanez. A rigai kontinensviadal harmadik napjának nagy kérdése az volt, hogy a fiatalokat is bevető, mindössze öttagú férficsapat is képes lesz-e hasonló bravúrra. A válasz: igen.
Az Eb-címvédô Ritter Árpád három mögékerüléssel verte meg a bolgár Todorovot a legjobb négy közé jutásért zajló csatában
Az Eb-címvédô Ritter Árpád három mögékerüléssel verte meg a bolgár Todorovot a legjobb négy közé jutásért zajló csatában
Az Eb-címvédô Ritter Árpád három mögékerüléssel verte meg a bolgár Todorovot a legjobb négy közé jutásért zajló csatában
Az Eb-címvédô Ritter Árpád három mögékerüléssel verte meg a bolgár Todorovot a legjobb négy közé jutásért zajló csatában
Az Eb-címvédô Ritter Árpád három mögékerüléssel verte meg a bolgár Todorovot a legjobb négy közé jutásért zajló csatában
Az Eb-címvédô Ritter Árpád három mögékerüléssel verte meg a bolgár Todorovot a legjobb négy közé jutásért zajló csatában
Sőt, egészen közel jártunk ahhoz, hogy Szabó Gergely (66 kg) pénteki ötödik és Aubéli Ottó (120) hatodik helyezése után szombaton a másik három magyar is bejusson a legjobb hat közé!
A 60 kilós Wöller Gergőt szombat reggel már a második párban szőnyegre szólították, s ellenfele, a lett Samotuga talán még magához sem tért, mire 10:0 szerepelt a táblán. A tavalyi junior Európa-bajnokság magyar bronzérmese technikai tussal, csoportgyőztesként jutott a negyeddöntőbe.
A következő magyar meccs előtt az olasz Liparinak szurkoltak a mieink, Farkas Zoltán pénteki legyőzője nem is adta meg magát a lengyel Stanislawski ellen – a 3:1-es végeredmény visszaadta az esélyt a BVSC 96 kilósának, az osztrák színekben induló Valach ellen ötpontos sikerrel bejuthatott volna a legjobb négy közé. Csakhogy ugyanez igaz volt Valach szemszögéből is, így aztán egyik fél sem kockáztatott – pont nélkül ért véget az első három perc. Az összekapaszkodásnál Farkas volt a kedvezményezett, de Valach volt az ügyesebb, eldobta, majd a szőnyeghez szorította a magyart – tus…
,,Számolgattunk bőszen, de minek! Sajnos a továbbjutás már az olasz elleni meccsen elúszott” – sommázta letörten Gulyás István szakágvezető.
Ritter Árpád utolsó csoportmeccse után már mosolyogva értékelt: ,,Nem voltam nyugodt, igaz, hogy Árpi vezetett, de ilyenkor ott bujkál a kisördög, a bolgárok bekenik magukat ezzel-azzal, és elég egy megingás…”
Szerencsére ezúttal szó sem volt megingásról, a 74 kilós Eb-címvédő Ritter a bolgár Todorov ellen három mögékerülésből szerzett ponttal harcolta ki a legjobb négy közé jutást.
Újra Wöller következett, a török Arif Kama ellen. A Vasi Volán fiatalja remekül küzdött, de ellenfele egy szőnyegszéli helyzetben jobb megoldást választott, és hárompontos előnybe került. Az utolsó két percben Wöller minden erőtartalékát mozgósította, de csak szépíteni tudott, így Kama jutott az elődöntőbe – Wöller Gergő pedig pályafutásának első felnőttvilágversenyén a pontszerző hatodik helyen végzett.
A kontinensviadal zárónapján lép újra szőnyegre Ritter Árpád, az elődöntőben a fehérorosz Gajdarov lesz az ellenfele (a másik ágon a német Leipold és a lengyel Brzozowski találkozik).
,,Árpi tavaly az Európa-bajnokság döntőjében legyőzte Gajdarovot, de a belorusz a világbajnokságon visszavágott. Úgyhogy most rajtunk a sor!” – adta ki az ukázt Gulyás.
Most már minderről csupán Gajdarovot kell meggyőzni…

46. szabadfogású Európa-bajnokság, Riga
(30 ország, 204 induló). A magyarok eredményei. Férfiak. Csoportmérkőzések. 3. forduló. 60 kg: Wöller Gergő–Samotuga (lett) 10:0 – technikai tus. 74 kg: Ritter Árpád–Todorov (bolgár) 3:1. 96 kg: Valach (osztrák)–Farkas Zoltán 3:0-nál Valach tussal győzött. Negyeddöntő. 60 kg: Kama (török)–Wöller 3:1
Férfiak
55 kg (16). A 3. helyért: Batirov–Demir 3:0. Döntő: Abdullajev–Karntanov 3:1. Európa-bajnok: Namik Abdullajev (Azerbajdzsán), 2. Amiran Karntanov (Görögország), 3. Mavhat Batirov (Oroszország), 4. R. Demir (Törökország), 5. L. Burian (Csehország), 6. M. Barbarjan (Örményország)
66 kg (22). A 3. helyért: Ömer–Barzakov 3:2. D: Farnyijev–Tedejev 3:2. Eb: Irbeg Farnyijev (Oroszország), 2. Elbrusz Tedejev (Ukrajna), 3. Cubucku Ömer (Törökország), 4. Sz. Barzakov (Bulgária), 5. Szabó Gergely (Magyarország), 6. S. Demcsenko (Fehéroroszország)
84 kg (17). A 3. helyért: Lalijev–Backhaus 4:1. D: Mindorasvili–Agajev 5:1. Eb: Revaz Mindorasvili (Grúzia), 2. Mamed Agajev (Örményország), 3. Vagyim Lalijev (Oroszország), 4. A. Backhaus (Németország), 5. L. Lojzidisz (Görögország), 6. T. Danlo (Ukrajna)
120 kg (15). A 3. helyért: Modebadze–Chintoan 14:4 – technikai tus. D: Muszulbesz–Prijadun 4:0. Eb: David Muszulbesz (Oroszország), 2. Szerhij Prijadun (Ukrajna), 3. Alekszandr Modebadze (Grúzia), 4. R. Chintoan (Románia), 5. A. Polatci (Törökország), 6. Aubéli Ottó (Magyarország)
Nők
48 kg (14). A 3. helyért: Berthenet-Hidalgo–Lauvstad 4:0. D: Wagner–Karszakova 4:0. Eb: Brigitte Wagner (Németország), 2. Lilia Karszakova (Oroszország), 3. Angelique Berthenet-Hidalgo (Franciaország), 4. N. Lauvstad (Norvégia), 5. N. Badea (Románia), 6. T. Cehova (Bulgária), …9. Sárközi Viktória (Magyarország)
55 kg (17). A 3. helyért: Bilenska–Örtli 5:2. D: Golcs–Pumpuridu 0:2-nél Golcs tussal győzött. Eb: Natalja Golcs (Oroszország), 2. Szofia Pumpuridu (Görögország), 3. Sylvia Bilenska (Lengyelország), 4. C. Örtli (Németország), 5. G. Hoie (Norvégia), 6. I. Karlsson (Svédország), …15. Godó Kitti (Magyarország)
63 kg (16). A 3. helyért: Eriksson–Bassa 3:0. D: Aanes–Hartman 4:0-nál Aanes tussal győzött. Eb: Lene Aanes (Norvégia), 2. Nikola Hartman (Ausztria), 3. Sara Eriksson (Svédország), 4. M. Bassa (Lengyelország), 5. M. Selloum (Franciaország), 6. S. Gross (Németország), …16. Szabovik Adrienn (Magyarország)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik