McEwen tisztán nyert

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.05.13. 22:58
Címkék
Két nagyszerű egyéni teljesítmény jellemezte az Olasz körverseny negyedik szakaszát: az ausztrál McEwen és az olasz Petacchi között végül csak a célfotó tudott dönteni  méghozzá az előbbi javára. Mint ismeretes, a második etapon is az ausztrál kerekes haladt át elsőként a célvonalon, ám akkor a zsűri, szabálytalan sprint miatt elvette tőle a győzelmet. Szabálytalanságról ezúttal szó sem lehetett.
Az ausztrál Robbie McEwen végre önfeledten pezsgôzhetett a Giro d’Italián
Az ausztrál Robbie McEwen végre önfeledten pezsgôzhetett a Giro d’Italián
Az ausztrál Robbie McEwen végre önfeledten pezsgôzhetett a Giro d’Italián
Az ausztrál Robbie McEwen végre önfeledten pezsgôzhetett a Giro d’Italián
Az ausztrál Robbie McEwen végre önfeledten pezsgôzhetett a Giro d’Italián
Az ausztrál Robbie McEwen végre önfeledten pezsgôzhetett a Giro d’Italián
Petacchi is dicséretet érdemel, az olasz sprinter eddig valamennyi szakaszon a legjobbak között zárt, szombaton megnyerte a nyitányt, vasárnap a negyedik, hétfőn a harmadik, kedden pedig a második helyen ért célba – joggal viselheti továbbra is az összetett legjobbjának járó rózsaszínű trikót. Teljesítményének értékét jelentősen növeli, hogy csapata, a Fassa Bortolo ezekben a napokban nem a "maglia rosa” megőrzéséért harcol, az olasz gárdának ugyanis két összetett győzelemre esélyes menője van (Aitor González és Dario Frigo), így aztán a hegyekre kell tartalékolnia.
A nap csalódásairól: hiába küzdött órákon keresztül az Aggiano, Hvastija, Martinez trió – a szökevények már a rajt után megléptek a mezőnytől –, a hajrára elfogyott a lendület. A világbajnok Mario Cipollini sem lehet boldog, az olasz sprinter ugyan ezúttal "túlélte” a mindössze harmadik kategóriás hegy megmászását, ám a felzárkózás kiszívta minden erejét, így a sprintre már nem tudott az élbollyal tartani.
A Giro d’Italia a csütörtöki pihenőnap előtt 169 kilométeres etappal folytatódik, a terep – leszámítva a félúton csúcsosodó hegyet – gyakorlatilag sík. Cipollini legnagyobb örömére…

86. Giro d’Italia

4. szakasz, Terme Luigiane–Vibo Valentia (175 km): 1. Robbie McEwen (ausztrál, Lotto-Domo) 4:00:25, 2. Petacchi (olasz, Fassa Bortolo) azonos idővel, 3. Eisel (osztrák, fdjeux.com) a. i., 4. Lombardi (olasz, Domina Vacanze) a. i., 5. Backstedt (svéd, Fakta) a. i., 6. Galvez (spanyol, Kelme) a. i., 7. Gasparre (olasz, De Nardi) a. i., 8. Duma (ukrán, Colnago) a. i., 9. Pantani (olasz, Mercatone Uno) a. i.
Az összetettben: 1. (rózsaszínű trikóban) Alessandro Petacchi 17:37:21, 2. Garzelli (olasz, Vini Caldirola) 29 mp h., 3. Fra. Casagrande (olasz, Lampre) 39 mp h., 4. Gasparre 44 mp h., 5. Pellizzotti (olasz, Alessio) a. i.
Következik: 5. szakasz, Messina–Catania (169 km). Tv: Eurosport, 15.30 (élő). Internet: www.gazzetta.it/speciali/giro2003

56. Békeverseny (2.2-es kategória)

5. szakasz, Jawor–Zielona Gora (212.8 km): 1. Thomas Eriksen (dán, CSC) 5:09:37, 2. Grabsch (német, Wiesenhof) a. i., 3. Ordowski (német, Gerolsteiner) a. i. Az összetettben: 1. Steffen Wesemann (német, Telekom) 21:32:47, 2. Sosenka (cseh, CCC) 10 mp h., 3. Poitschke (német, Wiesenhof) 7:11 p h.

Világcsúcsok egy keréken

WELLINGTON. Az új-zélandi Ken Looi megdöntötte a 24 órás egykerekezés világcsúcsát, 134 kilométert tett meg egyenetlen terepen "félbevágott” hegyibringájával. A régi rekordot a brit Joe Marshall tartotta 122 kilométerrel. Looi bejelentette, hogy februárban Vietnamtól Kambodzsáig 500 kilométert tesz meg ugyancsak egy keréken, és a támogatók pénzét rászorulóknak utalja át. A 12 órás, sík terepen rendezett számban is csúcs született: Tony Melton 106.4 kilométerre jutott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik