A Cruzeiro a kupagyőztes

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2003.06.12. 21:05
Címkék
Nem volt túl nehéz dolga a jelenleg legjobb formában lévő brazil klubcsapatnak, a Cruzeirónak a Flamengo elleni kupadöntő-visszavágón, ugyanis amellett hogy Wanderley Luxemburgo csatárai nagyon érezték a kaput (főleg az első játékrészben), a rióiak védelme kritikán alul teljesített.
Brazil Kupa
Döntô, visszavágó: Cruzeiro–Flamengo 3–1 (Deivid 1., Aristizábal 16., Luizao 29., ill. Fernando Baiano 64.), kupagyôztes: a Cruzeiro, 4–2-vel.
Brazil Kupa
Döntô, visszavágó: Cruzeiro–Flamengo 3–1 (Deivid 1., Aristizábal 16., Luizao 29., ill. Fernando Baiano 64.), kupagyôztes: a Cruzeiro, 4–2-vel.
A Cruzeiro voltaképpen az első félórában döntésre vitte a párharcot, ennyi idő alatt Deivid, Aristizábal és Luizao is fejelt egy gólt, és bár a fordulást követően Fernando Baiano közelről szépített, az első mérkőzésen regisztrált 1–1, valamint a hazaiak sokkal jobb produkciója miatt a Flának esélye sem volt a sikerre.
A Cruzeiro fennállása negyedik kupaelsőségét könyvelheti el (1993, 1996 és 2000 után hódította el a trófeát a Belo Horizonte-i egyesület), míg Luxemburgo edző az elsőt, ő ugyanis az eddigi két fináléját (1996-ban a Palmeiras edzőjeként éppen a Cruzeiro ellen, majd 2001-ben a Corinthiansszal a Gremióval szemben) elbukta.
Ez a diadal még inkább megerősíti, hogy a Cruzeiro fantasztikus idény közepén tart, figyelembe véve, hogy az állami bajnoki címet – csakúgy mint most a kupát – veretlenül hódította el, vezet az országos bajnokságban, és az összesített mutatói is igen imponálóak: 34 mérkőzésen 23 győzelmet, 10 döntetlent és mindössze egyetlen vereséget könyvelhetett el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik