Javított a Dávid, Geiger pár

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.07.20. 21:08
Címkék
A vasárnapi programot igen szépszámú közönség tekintette meg Kazincbarcikán. Elégedett volt Lukács Zoltán vállalkozó, a strandfürdő üzemeltetője is, aki nem kevés áldozatot vállalt házigazdaként.
Geiger András (jobbra) és társa, Dávid Zoltán szettveszteség nélkül lett gyôztes (Fotó: Farkas József)
Geiger András (jobbra) és társa, Dávid Zoltán szettveszteség nélkül lett gyôztes (Fotó: Farkas József)
Geiger András (jobbra) és társa, Dávid Zoltán szettveszteség nélkül lett gyôztes (Fotó: Farkas József)
Geiger András (jobbra) és társa, Dávid Zoltán szettveszteség nélkül lett gyôztes (Fotó: Farkas József)
Geiger András (jobbra) és társa, Dávid Zoltán szettveszteség nélkül lett gyôztes (Fotó: Farkas József)
Geiger András (jobbra) és társa, Dávid Zoltán szettveszteség nélkül lett gyôztes (Fotó: Farkas József)
"A város és a BorsodChem meglehetősen magunkra hagyott bennünket, így ötmillió forintot kellett beinvesztálnunk a rendezésbe, amiből másfél millióba került a megfelelő minőségű dunai homok ideszállítása – tudtuk meg tőle. – S hogy mi ebben az üzlet? A szövetségi vezetői megkerestek bennünket és úgy gondoltuk, hogy az idelátogatók jó hírét viszik Kazincbarcikának. Érdekes egyébként, hogy nagyon sok szlovák vendég ruccant át a szomszédból, de jöttek a százhúsz kilométerre lévő Kassáról is.”
A nagy melegben az elődöntőkkel kezdődött a program. A férfiaknál a Dávid, Geiger duónak nem jelentett gondot a fináléba kerülni, ugyanis hiába ígért szoros csatát mérkőzésük, Vejteyék nem tudták megkérdőjelezni a kaposváriak magabiztos diadalát. Jóval küzdelmesebben alakult a másik elődöntő. Ebben a Koch testvérek kezdtek jobban, az első játszma végére Koch Normann pöccintése tett pontot. A válogatott feladó Koch Róbert ezúttal új oldaláról mutatkozott be, nem takarékoskodott az ütésekkel. Gubikék ugyan a második szettben megugrottak, de ellenfeleik nem adták fel, és siker koronázta erőfeszítéseiket. "Nándi lázas beteg volt, ráadásul hasmenés is zavarta. Nagyon sok kontralabdát megfogtunk, de ezekből képtelenek voltunk pontot csinálni. Ezen a szinten ilyen sokat büntetlenül nem szabad hibázni. Ettől függetlenül elégedett vagyok a szerepléssel, de Dombóvárott igyekszünk tovább javulni” – összegezte véleményét a bronzmérkőzéshez készülődő Gubik János.
A férfiaknál így megismétlődött a szolnoki elődöntő, a Tisza partján Dávidék nyertek két játszmában. Nos, Kazincbarcikán lekopírozták a két héttel ezelőtti teljesítményüket, és ezúttal sem engedték kibontakozni vetélytársaikat. Finom megoldásokkal szórakoztatták a több száz főnyi nézősereget, de gyakran riogatták is a publikumot kőkemény bombáikkal. Az első játszma hajrájában Dávid Zoltánnak volt egy élményszámba menő mentése lábbal, ez pedig láthatóan demoralizálta a Koch testvérpárt. "Régóta együtt játszunk és éreztük, hogy jó formában vagyunk. A rekkenő hőség sokat kivett belőlünk, de az állóképességünk átsegített bennünket a buktatókon. Örülünk a győzelemnek, megdolgoztunk érte” – foglalta össze tömören verejtékcseppes arccal véleményét Geiger András.

Rucanor-ob, 2. forduló, Kazincbarcika
Férfiak.
Elôdöntô: Dávid, Geiger–Vejtey, Haltrich 2:0 (15, 15), Koch N., Koch R.–Gubik, Forgó 2:0 (18, 19). A 3. helyért: Gubik, Forgó–Vejtey, Haltrich 2:0 (13, 19). Döntô: Dávid, Geiger–Koch N., Koch R. 2:0 (16, 14)
Nôk. Elôdöntô: Nagy, Pethô–Nyári, Héjjas 2:0 (13, 15), Kiss B., Kiss R.–Antóni, Botos 2:0 (11, 19). A 3. helyért: Nyári, Héjjas–Antóni, Botos 2:0 (15, 16). Döntô: Nagy, Pethô–Kiss B., Kiss R. 2:0 (15, 10)
A hölgyeknél az első elődöntő meglepően gyorsan befejeződött: a Nagy, Pethő egység ugyanis kétséget sem hagyott afelől, hogy sikerrel veszi az akadályt. Nagyszerűen bejátszotta a pályát, alaposan megmozgatta ellenfelét, és végig látszott rajta, hogy hatalmas győzni akarás fűti. Nem alakult ki a várt nagy küzdelem, Nyáriék tulajdonképpen ellenállás nélkül adták meg magukat. Különösen az volt szembetűnő, hogy pontatlanul játszottak és hadilábon álltak a nyitásfogadással. A másik összecsapáson a Kiss testvérek jól felkészült páros benyomását keltették, hatalmas elszántság és nagy harci kedv jellemezte játékukat. Nem ismertek elveszett labdát, az első játszmában lehengerelték Antóniékat, a második szorosabban alakult, de tíz után robbantottak a fivérek. "Sokkal jobban ütöttük be a labdákat az első játszmában, mint a másodikban. Bekerültünk a döntőbe, ezzel teljesítettük tervünket, ami ezután következik, az már ráadás lesz. Annak örülünk elsősorban, hogy szombaton zsinórban három elszenvedett vereség után le tudtuk győzni a Nyári, Héjjas párost” – mondta érdeklődésünkre Kiss Bernadett.
A döntőben veretlen párosok csatáztak, ugyanis mindketten az egyenes ágon harcolták ki a fináléban való szereplés jogát. A hölgyek szép sáncolásokat mutattak be, majd Nagyék a hatékonyabb támadás-befejezésüknek köszönhetően megugrottak, és hozták az első játszmát. A másodikban villámrajtot vettek (5:0) és ezt a különbséget a folytatásban még növelni is tudták. "Az első szett után ellenfeleinknek láthatóan alábbhagyott a harci kedvük, ezzel megkönnyítették a dolgunkat. A nagy melegben sok mezőnymunkát végeztünk, örülünk annak, hogy igen népes publikum előtt szerepelhettünk. Az volt a célunk, hogy minél többet játsszunk, ez a selejtezők miatt teljes mértékben meg is valósult” – összegezte a kazincbarcikai napok tanulságait Nagy Krisztina.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik