Trónfosztás a Millenárison

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2003.08.07. 22:28
Címkék
A ferencvárosi Pais Péter a 107. bajnokságon egyelőre nem tudta megszerezni 107. bajnoki aranyérmét: a férfi repülőverseny döntőjében ugyanis legyőzte őt a "szemtelenül fiatal, még csak juniorkorú Barkóczi Péter.
A KSI versenyzője már tavaly is megpróbálta legyőzni a rutinos ferencvárosit, ám akkor még nem sikerült a bravúr. Barkóczi teljesítményének értékét növeli, hogy roppant értékes "skalpot” szerzett meg: Pais Péter 1982 óta 17 alkalommal vehette át a repülőverseny aranyérmét, s csupán egyszer, 1987-ben nyert más, akkor Zaka István volt a leggyorsabb. Barkóczi hamarosan a moszkvai junior-világbajnokságon is bemutathatja tudományát, igaz, Somogyi Miklós tanítványa már külföldön is letette a névjegyét, néhány hete ezüstérmet szerzett az Európai Nemzetek Kupáján.A pályabajnokság első versenynapjának másik döntőjében nem történt meglepetés: az olimpiai 5. helyezett Szabolcs Szilvia nyerte meg a női repülőversenyt.A Millenárison péntek délelőtt a férfi 4000 és a női 3000 méteres egyéni üldözőverseny döntőjére kerül sor, délután pedig a férfi 1000 és a női 500 méteres állórajtos időfutam, illetve a férfi- és női pontverseny szerepel a programban.107. férfi és 24. női pálya országos bajnokság, Millenáris
Férfiak. Repülőverseny. Döntő:
Férfiak. Repülőverseny. Döntő:
Barkóczi P.–Pais 2–0. Bajnok: Barkóczi Péter (KSI, edző: Somogyi Miklós), 2. Pais Péter (P Nívó-Betonexpressz–FTC), 3. Szollár Márton (Postás-Matáv SE), 4. Balogh J. (BVSC), 5. Kiss L. (Szolnoki Cukorgyár), 6. Gajer A. (KSI)
Nők. Repülőverseny. D: Szabolcsi–Palotai 2–0. B: Szabolcsi Szilvia (BVSC, e: Hazai György, Bánhidi Ákos), 2. Palotai Gabriella (FD System), 3. Király Mónika (Mosonmagyaróvári SI), 4. Petruska B. (KSI), 5. Ivánfi B. (Szolnoki Cukorgyár), 6. Fodor A. (Mosonmagyaróvári SI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik