Már csak a Bayer hibátlan

HEGYI TAMÁS, SOMOGYI ZSOLTHEGYI TAMÁS, SOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2003.08.10. 22:58
Címkék
Két forduló után is a Leverkusen hátát nézi a mezőny a Bundesliga élvonalában, amiben önmagában véve nincs semmi meghökkentő, legfeljebb azon csodálkozhatunk egy kicsit, hogy már csak a Bayer hibátlan a 18 csapat közül.
Király Gábor (jobbra) bizonyára nem ekkor próbálta meg lehúzni Szabics Imre nadrágját (Fotó: Czagány Balázs)
Király Gábor (jobbra) bizonyára nem ekkor próbálta meg lehúzni Szabics Imre nadrágját (Fotó: Czagány Balázs)
Király Gábor (jobbra) bizonyára nem ekkor próbálta meg lehúzni Szabics Imre nadrágját (Fotó: Czagány Balázs)
Király Gábor (jobbra) bizonyára nem ekkor próbálta meg lehúzni Szabics Imre nadrágját (Fotó: Czagány Balázs)
Király Gábor (jobbra) bizonyára nem ekkor próbálta meg lehúzni Szabics Imre nadrágját (Fotó: Czagány Balázs)
Király Gábor (jobbra) bizonyára nem ekkor próbálta meg lehúzni Szabics Imre nadrágját (Fotó: Czagány Balázs)
A víkenden összesen hat döntetlent regisztrálhattunk – nem bírtak egymással a felek a "magyar” rangadónak kikiáltott vasárnapi Stuttgart–Hertha mecscsen sem. A leverkuseniek úgy nyertek a Frankfurt otthonában, hogy a 84. percben az albán Cipiről a saját hálójába pattant a labda.
Nem hozott gólt a Szabics Imrét a második félidőben a soraiban tudó, az első fordulóban éppen az ő duplájával nyerő VfB Stuttgart és a nullapontos Hertha BSC (amelynek kezdőcsapatában Király Gábor és Dárdai Pál is helyet kapott, utóbbit a második félidő közepén lecserélték) összecsapása. Mivel a magyar válogatott tagjai közül Király Gábor kapus, nem volt meglepő, hogy ő örömmel nyugtázta a végeredményt.
"Azt gondolom, a mérkőzés alapján elégedettek lehetünk az egy ponttal – mondta a szombathelyi születésű játékos. – A tavalyi bajnokság ezüstérmesének otthonában a döntetlen nem rossz eredmény, és a VfB nagyon szervezett, egységes csapat, éppen ezért nem könnyű itt pontot rabolni. Nagyon örülök, hogy nem kaptunk gólt, a szervezett és fegyelmezett játékunk eredménye ez a döntetlen. Annyit még hozzátennék, örülök, hogy Szabics Imre hazai debütálását közelről figyelhettem, és nagyon sok sikert kívánok neki a folytatáshoz.” Annak ellenére, hogy a hazaiak – különösen a második félidőben – időnként nyomasztó fölényben játszottak, Királynak nem volt túl sok védenivalója, pontosabban mindkét félidőben volt egy-egy látványos mentése. "Az első félidőben egy oldalszabadrúgás utáni szituáció volt veszélyes, mozogtam a labda felé, de tény, hogy szerencsém volt, amikor a Zvonimir Soldo által meglőtt labdába bele tudtam érni. A hajrában pedig Fernando Meira lőtt távolról, és egy ideig nem láttam a labdát, de szerencsére még idejében észrevettem, így sikerült hárítanom” – tette hozzá Király.
Több jó ütemű labdaszerzéssel hívta fel magára a figyelmet Dárdai Pál. "Egész héten jól mozogtunk az edzéseken, ezért biztos voltam abban, hogy a csapatunknak lesz tartása – vélekedett a fedezet. – A Stuttgart az előző szezonban azzal érte el a sikereit, hogy szilárdan védekezett, és kontrából próbált gólt szerezni. Éppen azért nekünk az volt a taktikánk, hogy semmi esetre se nyíljunk ki, zártan védekezzünk, és ne hagyjunk teret a hazaiaknak. Ezt a feladatot megoldottuk, de van bennem némi hiányérzet, hiszen megítélésem szerint az első félidőben jobban futballoztunk, és akkor rúghattunk volna gólt. A szünet után azonban a játékvezető is a Bundesligában szokatlanul nagy nyomás alá helyezett bennünket, szinte várta az alkalmat, hogy mikor adhat a mieinknek sárga lapot. Mivel én már kaptam egyet, lecseréltek, nehogy kiállítsanak. Hogy mi a véleményem Szabics Imréről? Zártan védekeztünk, így nem sok helyet hagytak neki a bekkjeink, de még így is volt több jó megmozdulása.”
A hazai szurkolótábor ujjongással fogadta Szabics Imre pályára lépését a második félidőben. A magyar támadó ezúttal nem szerzett gólt, de a mérkőzésre sokáig emlékezhet, hiszen kapott egy jókora pofont, egy szögletnél pedig Király Gábor megpróbálta lehúzni (!) a nadrágját. Előbbi esetnél szimulálásról szó sem lehetett, hiszen Szabics szája igen ijesztő képet mutatott.
"Egy felpattanó labdára próbáltam helyezkedni, és amikor a védő elé léptem, ő könyökkel azonnal az arcomba csapott – szűrte a fogai között a szavakat, láthatóan fájdalmas arccal a csatár. – Ha nem haragszanak, most nem beszélnék sokat, mert rettenetesen fáj a szám… Sajnos kevés helyzetünk volt, leginkább ívelgetéssel próbálkoztunk, de ezzel a rutinos Hertha-védők eszén nem lehetett túljárni. A hangulat csodálatos volt a stadionban, úgyhogy nagyon jól éreztem magam, de jó lett volna gólt szereznem. Nem voltam elkeseredve amiatt, hogy nem kerültem a kezdőcsapatba. Az edző felelőssége eldönteni, kiket küld pályára, ezt mindenkinek el kell fogadnia.”
A nap másik mérkőzésén a hazaiak kerültek előnybe, miután Csa Du Ri labdájából Frommer ballal bevette Butt kapuját. A szünet után nem kellett sokat várni az egyenlítő találatra: az 51. percben Bernd Schneider bizonyult eredményesnek. A 84. percben a gyógyszergyáriak ritkán látható szerencsés gólt szereztek. Berbatov balról középre adott, a labda pedig a menteni igyekvő Cipi jobb karjáról a gólvonal mögé gurult. A Leverkusen története során harmadszor rajtolt egymást követő két győzelemmel.

Bundesliga 1.
2. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
Eintracht Frankfurt–Bayer Leverkusen 1–2 (Frommer 42., ill. Schneider 51., Cipi 84. – öngól), VfB Stuttgart–Hertha BSC 0–0

Következik (augusztus 16–17-én): Kaiserslautern–Werder Bremen, Borussia Dortmund–1860 München, Hertha BSC–Freiburg, Bayern München–Bochum, Mönchengladbach–VfB Stuttgart, Hansa Rostock–Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen–Hannover, Wolfsburg–Hamburg, Schalke–1. FC Köln

Bundesliga 2.
2. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
Nürnberg–Burghausen 2–0 (Krzynowek 45., Csirics 64.), Oberhausen–Ahlen 1–3 (Simioni 7., ill. Bamba 62., N’Diaye 81., Sopic 90.), Union Berlin–Cottbus 0–1 (Reghecampf 20. – 11-esből), Unterhaching–Duisburg 1–0 (Sukalo 85.), Osnabrück–Karlsruhe 1–2 (Schied 58., ill. Szaenko 22., 57.). Az Aachen–Mainz mérkőzést hétfőn játszszák.
Az élcsoport: 1. Unterhaching 6 (5–2) és Nürnberg 6 (5–2), 3. Trier 6 (5–3)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik