Egy csók és egy csere?

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.08.18. 21:36
Címkék
Bajba kerülhet Thierry Henry egy  állítólag  ártatlanul elhintett csók miatt. A szombati ArsenalEverton (21) bajnokin bíráskodó Mark Halsey beleírta hivatalos jelentésébe, hogy a francia csatár értékesített tizenegyese után a vendégszurkolók felé futott, és csókot dobott feléjük, amit a játékvezető (és vélhetően valamennyi Everton-drukker is) provokatív megnyilvánulásként értékelt.
Meglehet, Thierry Henry az elsô fordulóban az elsô büntetését is megkapja
Meglehet, Thierry Henry az elsô fordulóban az elsô büntetését is megkapja
Meglehet, Thierry Henry az elsô fordulóban az elsô büntetését is megkapja
Meglehet, Thierry Henry az elsô fordulóban az elsô büntetését is megkapja
Meglehet, Thierry Henry az elsô fordulóban az elsô büntetését is megkapja
Meglehet, Thierry Henry az elsô fordulóban az elsô büntetését is megkapja
Halseyt az sem hatotta meg, hogy a meccs után tudomására hozták, Henry családja a kérdéses szektor fölötti páholyból nézi a hazai mérkőzéseket, így a gesztus nekik szólt, nem az alant dúló-fúló tömegnek. "Értesítettem a szövetséget a történtekről, mert amit Henry csinált, az láthatóan felbőszítette a drukkereket. Én is hallottam, hogy a családtagjai ott fönt szoktak ülni, ez esetben talán helyet kellene változtatniuk” – javasolta a szigorú sípos.
Glenn Hoddle, a Tottenham vezetőedzője eddig három játékost – Freddie Kanouté, Hélder Postiga, Bobby Zamora – igazolt az új szezonra, de a brazil újságok arról cikkeznek, hogy egy negyediken töri a fejét, megerősítendő sérülékenynek tűnő középpályássorát. Diegóról, a brazil bajnok és Libertadores-kupa-ezüstérmes Santos fiatal játékmesteréről van szó, aki 18 éves létére az idén bemutatkozott a válogatottban. Jó ideje érdeklődik már iránta az Internazionale, a Juventus és a fél spanyol liga, de a Santos eddig keményen ellenállt a kísértésnek. Sőt, ő maga is többször kifejtette, hogy mielőtt Európába szerződne, szeretne minél többet megtanulni odahaza a futball tudományából.
Amint az ilyen szituációkban lenni szokott, Diego édesapja, Djair Silverio da Cunha az, aki enyhén szólva türelmetlen fia karrierje, illetve ezzel összefüggésben a családi költségvetés bevételei miatt, a háttérben bőszen "kavar”. "Elég furcsának találjuk, hogy bármely klub a játékos apjával tárgyal, nem pedig velünk” – sérelmezte a szerető atya partizánakcióját a Santos sportigazgatója, Fransisco Lopes, megerősítve, hogy őket még csak szóban sem kereste meg a Tottenham. Egyúttal cáfolta a lapértesülést, mely szerint elnöke, Marcelo Teixeira a közeljövőben találkozna a Spurs képviselőivel. Úgy tudni egyébként, Diego kivásárlási ára 22 és fél millió font (32 millió euró).
Érdekes információk jelentek meg a portugál médiában is, egy másik ügyben. Az átigazolási időszakban többször hírbe hozták a Manchester Unitedet az FC Porto brazil születésű, honosított karmesterével, Decóval, ám az UEFA-kupa-győztes egyesület szakvezetője, José Mourinho hallani sem akart az elengedéséről. Egyesek úgy tudják, a mindig jó előre tervező MU-nál már most készen van a jövő nyáron a Porto vezetőinek küldendő ajánlat, de az angoloknak számolniuk kell a Barcelonával, mint az esetleges licit másik szereplőjével. Ráadásul a Barca esélyeit növeli, hogy a 25 éves, 30 millió euróra becsült labdarúgó menedzsere Jorge Mendes, akinek a révén az idén Katalóniába került Ricardo Quaresma és a mexikói Rafael Márquez.
Hiába jelölte már ki Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány a keretét az angol válogatott szerdai, Horvátország elleni barátságos mérkőzésére, elképzelhető, hogy változtatásra kényszerül. A csapatkapitány, David Beckham sem teljesen egészséges ugyan, de ő minimum egy félidőt vállalni fog – Owen Hargreaves ágyéksérülése viszont alighanem súlyosabb.
A brit belügyminisztérium által nyilvánosságra hozott statisztikákból kiderül, hogy az utóbbi egy évben 19 százalékkal nőtt az országban a futballal kapcsolatos letartóztatások száma. Az illetékesek ezt az intézkedések egyértelmű sikereként könyvelik el, ugyanakkor kiemelik, hogy mérkőzésenként átlagban mindössze két embert kellett őrizetbe venni – de ez a szám jóval alacsonyabb lenne, ha a leginkább problémás találkozón, a 121 őrizetbe vételt eredményező Anglia–Törökország Eb-selejtezőn nem lett volna botrány. Szintén hangsúlyozzák, hogy a bajnoki összecsapások nézői közül csak hozzávetőleg minden 7700. szurkolóval volt gond.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik