Crespo Londonban landol

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.08.22. 21:11
Címkék
Pénteken kora délután még az volt az egyetlen konkrét fejlemény Hernán Crespo ügyében, hogy Christian Vieri valóságos dührohamot kapott, amikor meghallotta, az Internazionale a Chelsea-nek készül eladni csapattársát.
Crespo az új idényben a BL helyett a bajnokságban rohamozza a Newcastle kapuját
Crespo az új idényben a BL helyett a bajnokságban rohamozza a Newcastle kapuját
Crespo az új idényben a BL helyett a bajnokságban rohamozza a Newcastle kapuját
Crespo az új idényben a BL helyett a bajnokságban rohamozza a Newcastle kapuját
Crespo az új idényben a BL helyett a bajnokságban rohamozza a Newcastle kapuját
Crespo az új idényben a BL helyett a bajnokságban rohamozza a Newcastle kapuját
"Nem tudom, mit akarnak ennél a klubnál. Még egy harmadik vagy negyedik helyet a bajnokságban? Mégis, mi történik itt? Gyengülünk, ahelyett, hogy erősödnénk! Elment Ronaldo, de a helyére megvettük Crespót, erre most őt is elengedjük. Komolyan mondom, adjanak el inkább engem, bánom is én! Jobb, ha az Inter vezetői távol tartják magukat tőlem, mert még elvesztem az önuralmam, és odaszögezem valamelyiket a falra” – vetkőzött ki emberi mivoltából Vieri a tekintélyes La Gazzetta dello Sport hasábjain.
E szavak alapján nevezettek testi épsége pillanatnyilag közvetlen veszélyben forog, mert bár Marco Branca, a kék-feketék sportigazgatója először cáfolta, hogy megegyeztek volna a londoniakkal, estefelé Massimo Moratti bejelentette: Crespo – aki reggel még az Appiano Gentile-edzőkomplexumban tréningezett a csapattal! – 26-30 millió euróért a Chelsea-é lett. "Az argentin támadó akarta így, tudomásul kellett vennünk a szándékát” – tárta szét a karját az elnök, aki a kérdésre, megbünteti-e a nagyszájú Vierit, azt felelte: attól függ, kire gondolt. Az ügylettel egyébként a Chelsea által a nyár folyamán elköltött pénz mennyisége százmillió euró fölé emelkedett.
Noha sokan reménytelennek ítélték a Tottenhamnek a brazil zseninövendék, Diego megszerzésére tett próbálkozását – mondván, sokkal nagyobb egyesületeknek sem sikerült eddig –, a londoniak roppant eltökéltnek tűnnek, s a BBC úgy tudja, sikerült megegyezniük a Santos vezetőivel. A brit közszolgálati médium honlapján az jelent meg, hogy az eredeti, nyolcmillió eurós ajánlat elutasítása után az újabb, 11 millióst már elfogadták a brazilok. A helyzetet azonban bonyolítja, hogy a Santos Diego játékjogának csak 60 százalékát birtokolja, a maradék Djair Silverio da Cunháé, a futballista édesapjáé. A BBC értesülése szerint a két klub egyelőre abban sem tudott dűlőre jutni, hogy a 18 éves tehetség mikor költözzön a White Hart Lane-re, jelenlegi munkaadói ugyanis nagyon szeretnék, ha a brazil bajnoki idény (vagyis a naptári év) végéig náluk maradhatna.
Maradna Robert Pires is ott, ahol van, azaz a Highburyben, de nemcsak az év, hanem pályafutása végéig. Az Arsenal középpályása ugyan épp most hosszabbította meg a szerződését, honfitársával, Patrick Vieirával karöltve, de máris azon gondolkozik, mi lesz 2006 után. "Mióta itt vagyok, fizikailag és mentálisan is sokat erősödtem, remek a kapcsolatom a társakkal, a szurkolókkal, a vezetőkkel. Imádok az Arsenalban játszani, szívesen maradnék az után is, hogy a most szignált szerződésem lejár. Hogy így lesz-e, az nyilván attól függ, milyen állapotban leszek majd akkor, de ha nem maradhatok, bizonyára visszavonulok. Nem hiszem, hogy képes lennék valamilyen kisebb egyesületben focizni” – így a francia válogatott.
Ha már Vieirát említettük, az angol FA hivatalosan is reagált a francia vádjára, amely szerint a szövetség "pikkelne” az Arsenal-játékosokra. "Határozottan visszautasítunk minden olyan sugalmazást, hogy bármely klubbal szemben előítéleteink lennének. Az FA fegyelmi szabályzata mindenkire egyformán érvényes” – szögezi le a közlemény.
Sir Alex Ferguson a Manchester United saját magazinjának nyilatkozva arról beszélt, hogyan fogja áthidalni a szezon közben a védelemben jelentkező nehézségeket – merthogy lesznek ilyenek, azt maga is valószínűnek tartja. "Ha a Gary Neville, Silvestre, Ferdinand, O’Shea négyesből valaki megsérül, Roy Keane-t fogom hátravinni” – jelentette be a régóta sejtett szükségmegoldást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik