Ronaldinho beárnyékolja a Realt

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2003.09.09. 12:59
Címkék
Ünneprontásra készül Ronaldinho, a Barcelona brazil világklasszis középpályása, aki árnyékot kíván vetni annak a világválogatottal egyenértékű Real Madridnak, amelynek sokan előre kiosztották már a spanyol bajnoki aranyat. Mindeközben a brazil labdarúgó válogatott, még Ronaldinho nélkül megkezdte a vb-selejtező sorozatot.
Ronaldinho nem játszott a Kolumbia elleni vb-selejtezőn
Ronaldinho nem játszott a Kolumbia elleni vb-selejtezőn
Ronaldinho nem játszott a Kolumbia elleni vb-selejtezőn
Ronaldinho nem játszott a Kolumbia elleni vb-selejtezőn
Ronaldinho nem játszott a Kolumbia elleni vb-selejtezőn
Ronaldinho nem játszott a Kolumbia elleni vb-selejtezőn
Kolumbiában játszott és nyert a brazil labdarúgó válogatott, a világbajnoki címvédő csapat. Ezúttal külön is pikantériát szolgáltatott a gárda két klasszisának találkozása, hiszen a kolumbiaiak ellen gólt is szerző Ronaldo és világbajnok társa, Ronaldinho - utóbbi nem jutott szóhoz a mérkőzésen - a jövőben klubellenfélként találkozik majd a spanyol bajnokságban. Ráadásul nem is akármilyen leosztásban, hanem az ott örökrangadónak is beillő Real Madrid-Barcelona találkozón. Csapataik és kimondatlanul is kettejük külön párbaját felvezetve a nyártól barcelonai Ronaldinho igen élesen fogalmazott nyilatkozatában. ”A bajnokságban sokan előre kiosztották már az aranyérmet a Real Madridnak, ám én arra készülök, hogy ezt az ünnepséget a királyi gárdával együtt beárnyékoljam. Kiváló, ambiciózus edző irányít bennünket, remek elképzelései vannak, fiatal a csapatunk, amely olyan klasszis, már érett játékosok is a soraiban tud, mint Kluivert, Overmars vagy a kora szerint még ifjú, ám tudása és rutinja révén máris a meghatározó emberek közé sorolható Saviola. Velem szemben persze külön is nagy az elvárás a városban, amit olyan honfitársaimnak köszönhetek, mint Romario, Ronaldo és Rivaldo, akik egyaránt mérföldkövet jelentenek a gránátvörös-kékek történetében. Ennek az elvárásnak az eredményeken felül külön is meg felelnem.”
Ronaldinho persze szót ejtett a válogatottról is. "A válogatottban, legyen szó akár a világbajnoki címvédő gárdáról is, egyáltalán nincsenek bérelt helyek. Senkinek, így például nekem sem és ezt tudomásul kel venni. A múltból nem élük meg, ezért is teljes a keret, ezért is jöttünk el mindannyian, mert senki nem várhat arra, hogy a vb-n szerzett aranyérem állandó tagságot biztosít a brazil válogatottban. Ráadásul vb-győzelem ide vagy oda, nem laktunk jól, nagy a motivációnk, de hát vb-győzelmünkkel pont mi tettük magunk elé magasra elvárásokat, aminek szeretnénk is megfelelni.”
Ronaldinho szavaival és érveivel aligha lehet vitatkozni, azokkal egyet nem érteni, annyit azonban hozzátennénk: ahogy a pályán, úgy a pályán kívül, nyilatkozataiban is profi, hogy azt nem mondjuk világklasszis szintet képvisel diplomatikus megfogalmazásával a lobogó hajú brazil irányító.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik